Kurcze zadzwonili z Ferrari i zagrozili procesem jak opublikuję zdjęcia przed oficjalną premierą bolidu F1, więc musiałem poczekać na wczorajszą oficjalną prezentację ekipy z Maranello i dzisiaj mam zielone światło
Ok projekt zakończony. Gramofon to Dual 604 przemalowany na kolor czerwony z z powodu wykwitów rdzy na oryginalnym lakierze. Korzystając z okazji, że był cały rozebrany to wszystkie plastikowe zaślepki wymyłem w wodzie z płynem i potraktowałem preparatem do plastików.
Plintę wykorzystałem od modelu 504 bo chciałem, aby była czarna i pasowała do koloru czerwonego. Sama obudowa też została odświeżona i przemalowana. Musiałem też przykleić matę do talerza bo była już odseparowana. Antyrezonator w przeciwwadze naprawiony. Egzemplarz ten otrzymał też nową dedykowaną ledową lampkę do stroboskopu od Dualfreda. Poza tym nowe okablowanie. Wymienione elektrolity na płytce elektroniki silnika i w zasilaniu. Pokrywa miała być dorabiana ale ostatecznie jest oryginalna po polerce. Oryginalne naklejki wróciły na swoje miejsce. Także podsumowując trochę pracy i środków zostało w ten model włożonych. Nie ukrywam, że trochę dla "funu" i sportu
Dla przypomnienia jak to wyglądało w kolejności chronologicznej.
I powoli dochodziły poszczególne elementy:
I gotowy:
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721,
1019, 1209,
1218, 1219, 1229,
1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:
Dual Fever
IG:
Dual Fever