... i myśl pozytywnie bo słuchanie muzyki to najpiękniejsze hobby jakie znam
Wzmacniacz / Amplituner za ~300zł
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Wzmacniacz / Amplituner za ~300zł
Kilka razy już jeździłem przez połowe kraju tylko dlatego że chciałem posłuchać sobie i sprawdzić działanie używanego sprzętu który chciałem kupić. To też generuje koszty i absorbuje czas ale przynajmniej jest jakąś alternatywą przed zupełnym kupowaniem w ciemno. Czasami jak chciałem jakoś umówić się na 2-3 godzinny odsłuch, sprzedający piętrzył problemy zasłaniając się brakiem czasu lub miejsca na odsłuch. Wtedy taką oferte z całym należnym jej szacunkiem olewałem. Jak ktoś naprawde chce sprzedać i nie ma nic do ukrycia to dogada się z kupujacym, w innym przypadku szkoda kasy.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
eenneell
A moze jednak poszukac komisu? w dobrym -masz kilkadziesiat wzmakow; powybierac mozna, posluchac, potargowac sie,czasem zostawic stary sprzet w rozliczeniu (choc to sie raczej nie oplaca) 
- deha
Szczerze powiedziawszy to jeszcze nie zdarzyło mi się wejść do takiego komisu gdzie będzie kilkadziesiąt wzmacniaczy, łaziłem jak szukałem gramofonu i chyba znalazłem tylko kilka gdzie było coś ciekawego. Jeśli możesz polecić coś (Wrocław) to chętnie wysłucham
ale może nie tutaj, bo robimy offtopic 
-
eenneell
Niestety! Wrocław znam słabo!
W Krakowie to znam, taki komis(wspominałem o nim w sklepach etc)
Z offtopiciem to bez przesady; wszak tu są zakupy???
W Krakowie to znam, taki komis(wspominałem o nim w sklepach etc)
Z offtopiciem to bez przesady; wszak tu są zakupy???
- Nygen
Ja kompletnie nie znam się na sprzętach i takich tam, ale poszukując gramofonu dla siebie trafiłem na allegrowicza froimgracz. To wrocławski komis. Jak coś się u nich pokaże ciekawego zawsze można podjechać i obejrzeć na miejscu. Może się przyda.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Hmm... trudny orzech do zgryzienia mi dałeś deha
Biorę pod uwagę jedynie wzmacniacz gdyż chyba to Cię przede wszystkim interesuje.
Sharp Optonica SM-3000 > Yamaha CA-710 > Dual CV-1600 > Technics SU-7600 >= Technics SU-7300 > Yamaha CA-V2 > Yamaha CA-410
Yamaha AX-470 jest poza zestawieniem, ale jak coś to uplasowałbym ją gdzieś na poziomie Yamahy CA-710.
Dual CV-1600 jest fajny, ale jedną z głównych idei stojących za tym projektem było wykorzystanie go jako wzmacniacz mikrofonowy na imprezach
Stąd mnogość funkcji mikrofonowych i typowych dla preampów mikrofonowych ustawień, zazwyczaj niespotykanych w wzmacniaczach zintegrowanych. To wszystko kosztem ewentualnych ulepszeń/dodatkowych funkcji odsłuchowych. Np. filtr "Presence" jest w sumie bezsensowny w kontekście odsłuchu 
Przy okazji, znowu zauważyłem, że aukcje Center-Com są mocno zawyżone cenowo
Sharp Optonica SM-3000 > Yamaha CA-710 > Dual CV-1600 > Technics SU-7600 >= Technics SU-7300 > Yamaha CA-V2 > Yamaha CA-410
Yamaha AX-470 jest poza zestawieniem, ale jak coś to uplasowałbym ją gdzieś na poziomie Yamahy CA-710.
Dual CV-1600 jest fajny, ale jedną z głównych idei stojących za tym projektem było wykorzystanie go jako wzmacniacz mikrofonowy na imprezach
Przy okazji, znowu zauważyłem, że aukcje Center-Com są mocno zawyżone cenowo
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- deha
Mówisz o aukcjach Audio-Vintage? Mam wrażenie, że oni przesadzają z ceną i to czasami grubo...
Co ciekawe Sharp Optonica jest chyba najtańszy z całego zestawienia, jednak martwi mnie trochę kiepski opis Sprzedającego. Muszę to przemyśleć, chyba wstrzymam się trochę z zakupem, przynajmniej na 2-3 dni, a potem zobaczymy
Poza tematem. Po tej całej akcji z Akai otrzymałem na konto zwrot całości tego co wpłaciłem (razem z kosztem wysyłki)
Zadziałało chyba moje stanowcze stanowisko... i upomnienie dla tego Pana od allegro 
Co ciekawe Sharp Optonica jest chyba najtańszy z całego zestawienia, jednak martwi mnie trochę kiepski opis Sprzedającego. Muszę to przemyśleć, chyba wstrzymam się trochę z zakupem, przynajmniej na 2-3 dni, a potem zobaczymy
Poza tematem. Po tej całej akcji z Akai otrzymałem na konto zwrot całości tego co wpłaciłem (razem z kosztem wysyłki)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Oni swoją drogą, ale pisałem o Center-Com. Ostatnio widziałem także Center-Audio, które chyba jest jakimś drugim kontem. Ogółem Centerdeha pisze:Mówisz o aukcjach Audio-Vintage?
Faktdeha pisze:Co ciekawe Sharp Optonica jest chyba najtańszy z całego zestawienia
Te Sharpy nie są zbytnio znane.
Może zadzwoń do niego i się wywiedzdeha pisze:jednak martwi mnie trochę kiepski opis Sprzedającego.
Sprzedawca ma jeszcze tuner do kompletu i konkretną kolumnę Klipsch (szkoda, że tylko jedną, a nie parę).
To chyba jakiś początkujący handlarz, ale możliwe że ten Sharp to jego prywatny sprzęt. Rozmowa telefoniczna powinna to wyjaśnić
No to brawo. Cenna uwaga dla wszystkich kupującychdeha pisze:Poza tematem. Po tej całej akcji z Akai otrzymałem na konto zwrot całości tego co wpłaciłem (razem z kosztem wysyłki)Zadziałało chyba moje stanowcze stanowisko... i upomnienie dla tego Pana od allegro
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- deha
Co myślicie o tym i jak to się ma do poprzedników? 
http://allegro.pl/denon-pma232-audiofil ... 26325.html
http://allegro.pl/wzm-denon-pma-380-jap ... 82656.html
http://allegro.pl/denon-pma232-audiofil ... 26325.html
http://allegro.pl/wzm-denon-pma-380-jap ... 82656.html
-
eenneell
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Osobiście nie przepadam za Denonami, nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia. Ot takie grajki. Coś jak wzmaki Technicsa z 90's.
Dotyczy to nie wszystkich klocków oczywiście
eenneell Yamaha fan
Yamaha A-500 można sobie odpuścić, a AX-V401 to gorszy model od AX-450, który jest ciut niższy od wspomnianego wcześniej AX-470 (ale to ta sama seria).
Dotyczy to nie wszystkich klocków oczywiście
eenneell Yamaha fan
Yamaha A-500 można sobie odpuścić, a AX-V401 to gorszy model od AX-450, który jest ciut niższy od wspomnianego wcześniej AX-470 (ale to ta sama seria).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
eenneell
Wojtek pisze:eenneell Yamaha fan
Wojtek pisze:Yamaha A-500 można sobie odpuścić,
AX-450, AX-470 ; to MalesjaWojtek pisze:AX-V401 to gorszy model od AX-450, który jest ciut niższy od wspomnianego wcześniej AX-470 (ale to ta sama seria).
AX-V401 made in Japan,(zalety; pilot. 3 gniazda z tyłu-230v i "0" kłopotów (99%))
Na alegro, rzadko trafiają się okazje, (Przygodę z Akai trudno nazwać "okazją"- nie- tanie i nie -ok?)
Okazja to jest wtedy, kiedy na "starociach" kupujesz Lenco za 50zł
PS
"skromny" i " nieefektowny" to nie są synonimy słowa "gorszy"-
PS2
Ma znaczenie AC; czy to 220 V czy 230~240V
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Moim zdaniem tak sobie. Do 200 złotych to jeszczeeenneell pisze:w kategorii do 300zł
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
B> Dobry wzmak
![]()
Jakoś im to nie przeszkadza w byciu dobrymi i szanowanymi wzmakamieenneell pisze:AX-450, AX-470 ; to Malesja![]()
Aukcja z AX-V401 standardowo nie zawiera pilota, więc trzeba by robić dodatkowe poszukiwania
To była okazja. Normalnie AM-2600 schodzi drożej (okolice 500zł).eenneell pisze:(Przygodę z Akai trudno nazwać "okazją"- nie- tanie i nie -ok?)
To już jest mega okazjaeenneell pisze:Okazja to jest wtedy, kiedy na "starociach" kupujesz Lenco za 50zł![]()
A to niby jakie?eenneell pisze:Ma znaczenie AC; czy to 220 V czy 230~240V
Co na to wszystko deha?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
eenneell
Ogólnie się, zgadzam:
1). AC 220- 230/240 i "Malezja"wyznacza cezure czasowa ( Yama)
2) Jeśli u handlarza coś co warte 500zł kosztuje 250- jest wątpliwą okazją( wiadomo o co chodzi)...
Na alegro mozna od "niezawodowego" gościa coś trafić- choć "myśliwi polują"
Ja sie nie wymądrzam, tylko dziele (moze oczywistymi) doswiadczeniami i spostrzeżeniami.
Pozdro
1). AC 220- 230/240 i "Malezja"wyznacza cezure czasowa ( Yama)
2) Jeśli u handlarza coś co warte 500zł kosztuje 250- jest wątpliwą okazją( wiadomo o co chodzi)...
Na alegro mozna od "niezawodowego" gościa coś trafić- choć "myśliwi polują"
Ja sie nie wymądrzam, tylko dziele (moze oczywistymi) doswiadczeniami i spostrzeżeniami.
Pozdro
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wiadomoeenneell pisze:Na alegro mozna od "niezawodowego" gościa coś trafić- choć "myśliwi polują"
Przecież tak można powiedzieć o każdej okazjieenneell pisze:2) Jeśli u handlarza coś co warte 500zł kosztuje 250- jest wątpliwą okazją( wiadomo o co chodzi)...![]()
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum