Przecież dostałeś od Wodza namiar na bardzo dobry moim zdaniem Mogami 2497?
Lutowałem go kiedyś do gramofonu Sony i jak jestem kablosceptykiem to efekt był taki że musiałem długo pracować nad sobą by to wyprzeć ze świadomości
Spróbuj, a potem podziel się wrażeniami.
Powodzenia.
Właśnie chciałbym sobie jeszcze kiedyś porównać 2965 z 2497 w aplikacji phono, choć 2497 to siłą rzeczy jest wyższa liga, ale przez grubość nieco trudniej nim manewrować za sprzętem
Przecież dostałeś od Wodza namiar na bardzo dobry moim zdaniem Mogami 2497?
Lutowałem go kiedyś do gramofonu Sony i jak jestem kablosceptykiem to efekt był taki że musiałem długo pracować nad sobą by to wyprzeć ze świadomości
Spróbuj, a potem podziel się wrażeniami.
Powodzenia.
Tak dostałem. Dziękuję. Ale przy okazji oberwałem jakbym był najgorszym trollem forumowym. Nie podoba mi się takie traktowanie. Nie mam 15 lat, nie popełniłem jakiegoś ogromnego forumowego faux pas. Cóż niektórzy (ja) widać muszą ważyć każde słowo po 10 razy, żeby nie urazić towarzystwa.
Cóż niektórzy (ja) widać muszą ważyć każde słowo po 10 razy, żeby nie urazić towarzystwa.
I viceversa
Ale żeby było ad rem to nie polecę Sommer Spirit LLX bo jeszcze o 4x tańszy do Wojtkowego wyboru, choć też bardzo fajny i z jeszcze niższą pojemnością.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2024, 14:19 przez Bacek, łącznie zmieniany 2 razy.
Witek Mogami tych wersji dostaniesz też u kolesia linkowanego przez Pavlosa, też od niego biorę od paru lat i jest OK. Co prawda aż w taki zachwyt bym nie wpadał, bo np w niektórych wtykach gość nie daje zabezpieczenia termokur.. kabel lata jak warzecha po pustym garncu i kilka kabli po dłuższym użytkowaniu u mnie się rozlazło (ze starszej produkcji), ale ogólnie spoko produkt. Robi też na prawdę porządne kabelki GND.
.. p,s, nie no jak drogo ma być to są na alle najzwyklejsze Klotz po 200 hehe
Bierzesz dane konkretnej wtyczki i sprawdzasz czy obsługuje taka średnice.
Przy czym mogami to jeden na kanał. Nie istnieje chyba wtyczka żadnego typu do której upchniesz dwa takie.
Po partyzancku, obierając izolację pewnie się da tylko po co się męczyć.
Do din to raczej szukał bym jakiegoś kabelków mikrofonowego stereo. A jak nie przeszkadza ci wspólny ekran to dwie żyły w ekranie.
A ogólnie jaki scenariusz tam masz? Din5 w gramofonie czy wzmacniaczu? Jak we wzmacniachu to chyba lepiej jakaś przejściówke Chinch-> din dać. Jaki gramofon/pre/wzmacniacz może inaczej możda coś wykombinować?
Ostatnio zmieniony 01 cze 2025, 13:49 przez Bacek, łącznie zmieniany 1 raz.