ja tez nie mam. Na Tajdalu puszczałem, nie kupuje w ciemno
Jazz Salon Niezależnych (Odrzuconych)
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Jazz Salon Odrzuconych
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- martin.h
- Gramofon: Technics SL-1600MK2
Też nie przedam, ale tutaj jest to bardzo dobrze zrobione, nie słychać tych prawie 40 osób
I żeby nie było, to właśnie leci, ja kupiłem na Amazonie na ostatnią chwilę, obecnie ceny to prawie 600 zł
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nadejszła, ale już nie miałem czasu posłuchać. Tomorrow Is the question!
A to też wiem o co chodzi. Znam tę okładkę, po przesłuchaniu zamierzałem kupić kiedyś ale jakoś wyszły zdaje się właśnie wtedy.
No tak w tentetach Peter Brötzmanna też nie słychać tej kupy luda, ale już np orkiestrowe rzeczy Riversa, to już trzeba posłuchac i altrnatywą jest CD. Inna sprawa, że te akurat mi dość odpowiadają ze względu na arcyciekawą aranżację, jednak momentami chaos jest piramidalny
No nic jutro London Brew day!
- martin.h
Ciekaw jestem Twojej opinii o London Brew 

Jest na BN80 (prekursor serii Classic) Indestructible! Świetna, z moim zdaniem najpiękniejsza okładką Art'a
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- darkman
- Kontakt:
Aha widzę, 64ty z Morganem i Szortim. Superowo. Tnx.
Obrzydliwie droga, ale może to ostatnia szansa
Obrzydliwie droga, ale może to ostatnia szansa
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Herbie Nichols Trio – Love, Gloom, Cash, Love
https://www.discogs.com/release/1328918 ... -Cash-Love
Zakup w ciemno. I jestem miło zaskoczony, trochę takie knajpiane, niezobowiązujące plumkanie, symaptyczne.
Muszę coś więcej Herbiego Nicholsa poszukać, forumowy bęben nic nie wypluł.
https://www.discogs.com/release/1328918 ... -Cash-Love
Zakup w ciemno. I jestem miło zaskoczony, trochę takie knajpiane, niezobowiązujące plumkanie, symaptyczne.
Muszę coś więcej Herbiego Nicholsa poszukać, forumowy bęben nic nie wypluł.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- darkman
- Kontakt:
Słucham. Na razie pierwsza płyta i muszę przerwać. Jest dobrze. Tak piramidalnie dobrze.
Fajna realizacja, piękne przestery.. gitara czaruje i zaskakuje..niekonwencjonalnymi rozwiązaniami tła i samej kreacji sound, no i to szuranie, szemranka.. monastyrsko szuszukane..giga(!) milesowate. Eh.. dobra rzecz, klimaty fantasy, ilustracyjność, dokonały beat perkusyjny.
Wymaga dwóch przesłuchań zapewne minimum. Coś napiszę potem, jak skończę.
A.. poligrafia na wysokim poziomi. Podoba mi się.
Cholera muszę wyjść, aż się nie chce wkładać butów, ale zima jest!
- darkman
- Kontakt:
Wojtku, ale ten dodatek to zdaje się tylko dla prenumeratorów. Zamówiłem sobie odbiór w salonie, ze względu na zatrzęsienie salonów Empik u mnie na wsi (nie wiedziałem, który wybrać), jednak nie wiem co przyjdzie. Wczoraj byłem w Empiku miejskim i gazeta jest ale płytki noł
p.s. nie bez kozery dodam, że mnie to fQrzyło
- darkman
- Kontakt:
Mejwi nie dosłuchałeś, leniu jeden. No przeca od strony C plumkają jak stare kotleciarze
Płyta bajka!
Fantastyczne jest to, że właśnie nie jest oczywista od pierwszego przesłuchania, pozostawia wiele do ponownego odkrycia.. uszy mi wylazły z orbit, zagrane jest to sensacyjnie wręcz, a co za dyscyplina i konsekwencja w kreowaniu brzmienia.
Hm.. Dave Okumu - gitara - gość rozłożył mnie na łopatki. Szczęka na dywanie.
Nie odpuszczaj pochopnie, ta sesja to na prawdę spore wydarzenie na rynku fonografii jazzowej. Tytuł o którym będzie się mówiło przez wiele lat.
A nad całością unosi się duch Milesa i czuwa z góry z tym swoim zarozumiałym uśmieszkiem czarnego rasisty. "A nie mówiłem skurczybyki?"
Inspiracja oryginalnymi kompozycjami Brew wyszła tu doskonale i de fakto nietuzinkowo. Ja słyszę tu więcej Dark Magusa klimatycznie niż Brew, ale to ze względu na samą elektronizację przebiegu beatu i gitary. Jest drzemiąca moc w tej muzyce i taki bulgot lawy gdzieś w tle, okiełznanej przez muzyków, ale gotowej do eksplozji w każdej chwili.
Uff jak to dobrze, że nie zwlekałem z zakupem.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
No przeca pisalem ze nie dalem rady, w polowie odpuscilem. Moze zrobie drugie podejscie i zaczne w polowie? Zrobie drugie podejscie i zobaczymy...darkman pisze: ↑11 lut 2024, 08:58Mejwi nie dosłuchałeś, leniu jeden. No przeca od strony C plumkają jak stare kotleciarze.. seta i galareta Panie. Wchodzi przepiękna w tonie fraza na saxsie (Shabaka Hutchings, Nubiya Garcia też potem na flecie). Skup się i podejdź jeszcze raz.
Płyta bajka!
Fantastyczne jest to, że właśnie nie jest oczywista od pierwszego przesłuchania, pozostawia wiele do ponownego odkrycia.. uszy mi wylazły z orbit, zagrane jest to sensacyjnie wręcz, a co za dyscyplina i konsekwencja w kreowaniu brzmienia.
Hm.. Dave Okumu - gitara - gość rozłożył mnie na łopatki. Szczęka na dywanie.
Nie odpuszczaj pochopnie, ta sesja to na prawdę spore wydarzenie na rynku fonografii jazzowej. Tytuł o którym będzie się mówiło przez wiele lat.
A nad całością unosi się duch Milesa i czuwa z góry z tym swoim zarozumiałym uśmieszkiem czarnego rasisty. "A nie mówiłem skurczybyki?"
Inspiracja oryginalnymi kompozycjami Brew wyszła tu doskonale i de fakto nietuzinkowo. Ja słyszę tu więcej Dark Magusa klimatycznie niż Brew, ale to ze względu na samą elektronizację przebiegu beatu i gitary. Jest drzemiąca moc w tej muzyce i taki bulgot lawy gdzieś w tle, okiełznanej przez muzyków, ale gotowej do eksplozji w każdej chwili.
Uff jak to dobrze, że nie zwlekałem z zakupem.
Edit. No nie. Faktycznie druga czesc jest bardziej znosna i przystepna ale jako całość nie moje klimaty
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- martin.h
Ja właśnie słucham kolejny raz, miałem swoje typy na zeszłoroczne płyty, i nagle wpada London Brew i wszystko mi miesza
Dużo też słucham ostatnio Matsa Gustafssona z naciskiem na Fire! I to mi mocno odpowiada. Ale Mats nagrał też kilka płyt z Mierzbow, kto zna tego japońskiego kompozytora ten wie, że nie są to lekkie rzeczy, ale powoli się oswajam
Dużo też słucham ostatnio Matsa Gustafssona z naciskiem na Fire! I to mi mocno odpowiada. Ale Mats nagrał też kilka płyt z Mierzbow, kto zna tego japońskiego kompozytora ten wie, że nie są to lekkie rzeczy, ale powoli się oswajam
- martin.h
Darkman, specjalnie dla Ciebie
Art Blakey & the Jazz Messengers - Indestructible! BN80
Świetna płyta i według mnie jedna z piękniejszych okładek ever
Art Blakey & the Jazz Messengers - Indestructible! BN80
Świetna płyta i według mnie jedna z piękniejszych okładek ever
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
Świetna okładka. Interesująca fota. Metoda sitodruku.
Też mam w tej technice.
Są tu 3 piosenki z Evening at The Village Gate z Dolphym. Wersje studyjne.
https://www.discogs.com/release/1144206 ... anes-Modes
Też mam w tej technice.
Są tu 3 piosenki z Evening at The Village Gate z Dolphym. Wersje studyjne.
https://www.discogs.com/release/1144206 ... anes-Modes
- darkman
- Kontakt:
O! Ty!
Qrła, biere! Zaraz Se kupię
A tak a propo konia, tego nowego Mosaic z BN
już ktoś ma? Bo jakoś w listopad/paździenik się ukazał, a dostać ciężko i nie wiadomo co za wydanie, bo opisują melepeci na tych portalach.
No to jest dobra wiadomość, jak coś będę pyskował przy odbiorze, czekam z odbiorem bo wtedy jest jeszcze 20% zniżki na aplikację, a SACD z tej polskiej serii chciałem nabyć.
Coś mi Pan z obsługi klarował, że wtedy na drugą książkę jest 40%
A tak poza tym Wojtku, to całą płytę sobie zamierzam nabyć, bo to PSJ i nie mam jeszcze.
Teraz zamówiłem Kasię Pietrzko w trio i też czekam.