A ja myślę. że tym razem jednak rozliczą... Chociażby po to, aby ich utopić i żeby za 4 lata nie wyleźli...
Tylko najpierw trzeba... wygrać wybory. A to ciągle jest niepewne.

A ja myślę. że tym razem jednak rozliczą... Chociażby po to, aby ich utopić i żeby za 4 lata nie wyleźli...
bms01pl pisze: ↑30 sie 2023, 19:40. ciekaw jestem, czy będą komentarze po dzisiejszej powodzi na s8, że to wina Tuska albo Czaskowskiego. jakiś głąb z GDDKiA już opowiadał, że deszcz nanosił do studzienek liści - co najmniej, jakby s8 przez Puszczę Kampinoską przebiegała. a wystarczyło konserwować...
Nie życz drugiemu co Tobie niemiłe.
***** symetrystów. Marcin "nie straszcie pisem" Meller i Grzegorz "wszystko jest pięknie" Sroczyński.Latro pisze: ↑31 sie 2023, 12:54Polecam bo trafili w samo sedno.
https://www.facebook.com/Tusk.Vision.Ne ... 953785725/
Jak nie odpuszczą skoro przyklaskują?
jak taka "świetna" opozycja to i takie programy, i się dziwić i nie bo tu chodzi o stołek i kasę reszta się nie liczy u tych złodziei.Wojtek pisze: ↑31 sie 2023, 15:47Jak nie odpuszczą skoro przyklaskują?
Zależy o jakich ludziach mówimy
Rzadko oglądam telewizję, ale dzięki youtube przeżyłem właśnie szok.
Moje odkrycie - na TVP Info w stałej ramówce jest program o wymownej nazwie "Jak oni kłamią?".
Zajmuje się on m.in. zbieraniem klipów z innych mediów czy też wypowiedzi polityków spoza PiSu (tylko spoza PiSu) i wytykaniem że się mylą albo mówią nieprawdę.
Wiecie, to działa na zasadzie że dzisiaj polityk powie "nie sprzedamy", a prezenterka wypomina że w 2004 "chcieli sprzedać".
Jestem rzeczywiście zszokowany istnieniem takiego programu, a zarazem ciekaw czy gdziekolwiek na świecie w telewizji publicznej istnieją tego typu programy wycelowane w opozycję. Przypuszczam, że nie, bo to się w głowie nie mieści, ale tematu nie badałem. Może w jakichś krajach trzeciego świata?
Myślisz , że nie będzie tak? Publicznie będzie , ze wielki polityk, mąż opaczności, a w kuluarach będą skórę na niedźwiedziu dzielić i ile kto utnie. Opozycja podobnie, wszak ubył im groźny przeciwnik. Kaczyńskiemu można wiele zarzucić, ale nie to , że dzieli swój elektorat. Ale już po śmieci zaczną się rozgrywki , i wyrzynanie konkurencji.
Ludzie schamieli, 10 - 15 lat temu nie było jeszcze takiego życia w sieci jak dziś. Pozorna anonimowość, brak hamulców, powoduje że społeczeństwa bardzo ewoluowały in minus. Nos non-stop w komórce. Przenosi się to też na telewizję. TVN też nie była tak jednostronna kiedyś jak jest dziś.marianoaitaliano pisze: ↑31 sie 2023, 16:35Jak ktoś porównuje sytuację w TVP i mediach sprzed 2015 do obecnej to albo jest głupi albo niespełna rozumu. Były przetasowania, owszem - ale nigdy nie było tak chamskiej propagandy sukcesu, takiego zaniku kultury politycznej. Włączcie sobie na YT jakąkolwiek debatę sejmową czy jakieś wydanie Wiadomości sprzed 10-15 lat - mimo że debatowano na wiele ważnych tematów ze skrajnie różnymi poglądami nigdy nie było takiego chamstwa jak dzisiaj, nierównego traktowania posłów różnych klubów przez Marszałka Sejmu czy ucinania dyskusji do 30 sekund tylko po to żeby przepchnąć ustawę tego samego dnia co została zgłoszona, pomimo że inne projekty są z automatu wrzucane do zamrażarki. Czy chcemy takiego rządu co sam nie wie co uchwala, poprawiając je dopiero na kolanie jak partia rządząca dowie się z mediów jaki bubel przepchnęła.
Co do opozycji - ja się nie dziwię że ich jedyny program to odsunięcie pisu od władzy, bo na posprzątanie tego burdelu prawnego jaki zostawi po sobie PiS nie wiem czy wystarczy jednej kadencji. A nie zapominajmy że jak opozycja dojdzie do władzy to nagle przypomni się prezydent z tym czym jest weto i będziemy mieli taki sam cyrk jak w latach 2007-2010.
W punkt.marianoaitaliano pisze: ↑31 sie 2023, 16:35Jak ktoś porównuje sytuację w TVP i mediach sprzed 2015 do obecnej to albo jest głupi albo niespełna rozumu.
A ciemnogród jeszcze bardziej ściemniał?
Czy ja wiem? Telewizja to już nie jest medium młodych, podobnie jak prasa.
A ja właśnie uważam że jak najbardziej da się to odkręcić. Nie jest to aż takie trudne.
Już byś dał sobie z tym spokój. Ciężko Ciebie traktować poważnie po takich tekstach.