Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
TomekT

Re: Polityka

Post autor: TomekT »

domibobi pisze:
31 sie 2023, 09:20
amrowek pisze:
31 sie 2023, 09:17
... Dlatego nikt nikogo nie rozliczy.
Idą z hasłem, że rozliczą... A Ty w kółko, że nie... Daj im szansę.
A ja myślę. że tym razem jednak rozliczą... Chociażby po to, aby ich utopić i żeby za 4 lata nie wyleźli...
Tylko najpierw trzeba... wygrać wybory. A to ciągle jest niepewne. :think:
Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...
Obrazek
Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Też nie wierzę w "rozliczenia". Taki świat polityki.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Pierwszym krokiem do pociągnięcia do odpowiedzialności karnej polityków i funkcjonariuszy partii aktualnie rządzącej ma być odpolitycznienie prokuratury. Tusk to zapowiedział, ale nie powiedział jak zamierza to zrobić. Bardzo jestem ciekaw procedury powołania prokuratura generalnego, tak by na to stanowisko trafiła osoba niezależna politycznie. Do tego Ziobro podjął próbę zabetonowania prokuratury. Zobaczymy czy próbę skuteczną. W poprzedniej kadencji PO prokuratorem generalnym był Pan Seremet, powołany przez prezydenta Kaczyńskiego. Na pewno było lepiej niż teraz, ale czy do końca dobrze?
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

bms01pl pisze:
30 sie 2023, 19:40
. ciekaw jestem, czy będą komentarze po dzisiejszej powodzi na s8, że to wina Tuska albo Czaskowskiego. jakiś głąb z GDDKiA już opowiadał, że deszcz nanosił do studzienek liści - co najmniej, jakby s8 przez Puszczę Kampinoską przebiegała. a wystarczyło konserwować...
F4zGZSoWIAA1GDQ.jpeg

amrowek pisze:
30 sie 2023, 20:10
czy
amrowek pisze:
30 sie 2023, 20:10
Tak się zastanawiam czy jak Jaro zejdzie ( tak wiem jedna śmierć a ile radości będzie))
Nie życz drugiemu co Tobie niemiłe.
Przykro się takie rzeczy czyta, a wcześniej przekonywałeś, że
amrowek pisze:
22 sie 2023, 14:43
. Zawsze uczyłem dzieci szacunku do drugiego człowieka

Polecam bo trafili w samo sedno.
https://www.facebook.com/Tusk.Vision.Ne ... 953785725/
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Latro pisze:
31 sie 2023, 12:54
Polecam bo trafili w samo sedno.
https://www.facebook.com/Tusk.Vision.Ne ... 953785725/
***** symetrystów. Marcin "nie straszcie pisem" Meller i Grzegorz "wszystko jest pięknie" Sroczyński.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Latro pisze:
w samo sedno
Ta, obdzwonieni symetryści :lol:
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Latro, spójrz na to... Czy nie tak to powinno wyglądać? A jednak od 8 lat partyjna telewizja serwuje nam coś zupełnie innego...
https://twitter.com/Vojtekus/status/169 ... ujKhA&s=19
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

dale pisze:
31 sie 2023, 08:14
Ludzie nie odpuszczą.
Jak nie odpuszczą skoro przyklaskują?
Zależy o jakich ludziach mówimy :D

Rzadko oglądam telewizję, ale dzięki youtube przeżyłem właśnie szok.

Moje odkrycie - na TVP Info w stałej ramówce jest program o wymownej nazwie "Jak oni kłamią?".
Zajmuje się on m.in. zbieraniem klipów z innych mediów czy też wypowiedzi polityków spoza PiSu (tylko spoza PiSu) i wytykaniem że się mylą albo mówią nieprawdę.

Wiecie, to działa na zasadzie że dzisiaj polityk powie "nie sprzedamy", a prezenterka wypomina że w 2004 "chcieli sprzedać".

Jestem rzeczywiście zszokowany istnieniem takiego programu, a zarazem ciekaw czy gdziekolwiek na świecie w telewizji publicznej istnieją tego typu programy wycelowane w opozycję. Przypuszczam, że nie, bo to się w głowie nie mieści, ale tematu nie badałem. Może w jakichś krajach trzeciego świata?
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

Wojtek pisze:
31 sie 2023, 15:47
dale pisze:
31 sie 2023, 08:14
Ludzie nie odpuszczą.
Jak nie odpuszczą skoro przyklaskują?
Zależy o jakich ludziach mówimy :D

Rzadko oglądam telewizję, ale dzięki youtube przeżyłem właśnie szok.

Moje odkrycie - na TVP Info w stałej ramówce jest program o wymownej nazwie "Jak oni kłamią?".
Zajmuje się on m.in. zbieraniem klipów z innych mediów czy też wypowiedzi polityków spoza PiSu (tylko spoza PiSu) i wytykaniem że się mylą albo mówią nieprawdę.

Wiecie, to działa na zasadzie że dzisiaj polityk powie "nie sprzedamy", a prezenterka wypomina że w 2004 "chcieli sprzedać".

Jestem rzeczywiście zszokowany istnieniem takiego programu, a zarazem ciekaw czy gdziekolwiek na świecie w telewizji publicznej istnieją tego typu programy wycelowane w opozycję. Przypuszczam, że nie, bo to się w głowie nie mieści, ale tematu nie badałem. Może w jakichś krajach trzeciego świata?
jak taka "świetna" opozycja to i takie programy, i się dziwić i nie bo tu chodzi o stołek i kasę reszta się nie liczy u tych złodziei.

tylko tak się dziwię że naprawdę Polacy mają słabą pamięć... za PO tv publiczna była też ich, a wkroczenie do redakcji Wprost już zapomnieli? albo mówi się o gazetach a Wyborcza to kiedyś skąd miała niby kasę? a potem skowyt bo nagle źródełko się skończyło...

także zanim zaczniecie krytykować obecnych cofnijcie się wstecz bo to ten syf ciągnie się od dawna. ale zaraz przecież nie ma się co oglądać wstecz bo to "już było" i nie ma co wracać:) tylko że wtedy były te same nazwiska co "tam kiedyś" hehe już to pisałem boki zrywać z tego wątku politycznego tutaj i będzie weselej:)
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
marianoaitaliano
Gramofon: Toshiba SR-255

Post autor: marianoaitaliano »

Jak ktoś porównuje sytuację w TVP i mediach sprzed 2015 do obecnej to albo jest głupi albo niespełna rozumu. Były przetasowania, owszem - ale nigdy nie było tak chamskiej propagandy sukcesu, takiego zaniku kultury politycznej. Włączcie sobie na YT jakąkolwiek debatę sejmową czy jakieś wydanie Wiadomości sprzed 10-15 lat - mimo że debatowano na wiele ważnych tematów ze skrajnie różnymi poglądami nigdy nie było takiego chamstwa jak dzisiaj, nierównego traktowania posłów różnych klubów przez Marszałka Sejmu czy ucinania dyskusji do 30 sekund tylko po to żeby przepchnąć ustawę tego samego dnia co została zgłoszona, pomimo że inne projekty są z automatu wrzucane do zamrażarki. Czy chcemy takiego rządu co sam nie wie co uchwala, poprawiając je dopiero na kolanie jak partia rządząca dowie się z mediów jaki bubel przepchnęła.

Co do opozycji - ja się nie dziwię że ich jedyny program to odsunięcie pisu od władzy, bo na posprzątanie tego burdelu prawnego jaki zostawi po sobie PiS nie wiem czy wystarczy jednej kadencji. A nie zapominajmy że jak opozycja dojdzie do władzy to nagle przypomni się prezydent z tym czym jest weto i będziemy mieli taki sam cyrk jak w latach 2007-2010.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Latro pisze:
Nie życz drugiemu co Tobie niemiłe.
Przykro się takie rzeczy czyta, a wcześniej przekonywałeś, że
Myślisz , że nie będzie tak? Publicznie będzie , ze wielki polityk, mąż opaczności, a w kuluarach będą skórę na niedźwiedziu dzielić i ile kto utnie. Opozycja podobnie, wszak ubył im groźny przeciwnik. Kaczyńskiemu można wiele zarzucić, ale nie to , że dzieli swój elektorat. Ale już po śmieci zaczną się rozgrywki , i wyrzynanie konkurencji.

"Grzegorz Braun i Kaja Godek wtargnęli na odbywające się w Ministerstwie Zdrowia spotkanie ekspertów opracowujących wytyczne ws. aborcji. Na miejscu interweniowała policja, która wyprowadziła działaczkę antyaborcyjną i posła Konfederacji z budynku."
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

marianoaitaliano pisze:
31 sie 2023, 16:35
Jak ktoś porównuje sytuację w TVP i mediach sprzed 2015 do obecnej to albo jest głupi albo niespełna rozumu. Były przetasowania, owszem - ale nigdy nie było tak chamskiej propagandy sukcesu, takiego zaniku kultury politycznej. Włączcie sobie na YT jakąkolwiek debatę sejmową czy jakieś wydanie Wiadomości sprzed 10-15 lat - mimo że debatowano na wiele ważnych tematów ze skrajnie różnymi poglądami nigdy nie było takiego chamstwa jak dzisiaj, nierównego traktowania posłów różnych klubów przez Marszałka Sejmu czy ucinania dyskusji do 30 sekund tylko po to żeby przepchnąć ustawę tego samego dnia co została zgłoszona, pomimo że inne projekty są z automatu wrzucane do zamrażarki. Czy chcemy takiego rządu co sam nie wie co uchwala, poprawiając je dopiero na kolanie jak partia rządząca dowie się z mediów jaki bubel przepchnęła.

Co do opozycji - ja się nie dziwię że ich jedyny program to odsunięcie pisu od władzy, bo na posprzątanie tego burdelu prawnego jaki zostawi po sobie PiS nie wiem czy wystarczy jednej kadencji. A nie zapominajmy że jak opozycja dojdzie do władzy to nagle przypomni się prezydent z tym czym jest weto i będziemy mieli taki sam cyrk jak w latach 2007-2010.
Ludzie schamieli, 10 - 15 lat temu nie było jeszcze takiego życia w sieci jak dziś. Pozorna anonimowość, brak hamulców, powoduje że społeczeństwa bardzo ewoluowały in minus. Nos non-stop w komórce. Przenosi się to też na telewizję. TVN też nie była tak jednostronna kiedyś jak jest dziś.
Wszystko się zmienia. Już widzę tę obiektywną TVP po ewentualnej zmianie władzy :lol:
Nie bądź taki romantyczny. TVP przegina, ale jest to w kontrze do TVN, która jest telewizją wyjątkowo antypolską, która interes państwa polskiego ma za nic, nie mówiąc o tradycji, historii, i polskiej kulturze.

Ja tego nie organizowałem :lol: :lol: :lol:
https://www.facebook.com/andruszkiewicz ... 184457488/
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

marianoaitaliano pisze:
31 sie 2023, 16:35
Jak ktoś porównuje sytuację w TVP i mediach sprzed 2015 do obecnej to albo jest głupi albo niespełna rozumu.
W punkt.
Szelak pisze:
31 sie 2023, 17:25
Ludzie schamieli, 10 - 15 lat temu nie było jeszcze takiego życia w sieci jak dziś. Pozorna anonimowość, brak hamulców, powoduje że społeczeństwa bardzo ewoluowały in minus. Nos non-stop w komórce.
A ciemnogród jeszcze bardziej ściemniał? :morda:
Szelak pisze:
Przenosi się to też na telewizję.
Czy ja wiem? Telewizja to już nie jest medium młodych, podobnie jak prasa.
Szelak pisze:
Już widzę tę obiektywną TVP po ewentualnej zmianie władzy :lol:
A ja właśnie uważam że jak najbardziej da się to odkręcić. Nie jest to aż takie trudne.

Gdybyśmy rozmawiali o TVN i Polsacie to byśmy się mogli śmiać wszyscy razem.
Są to prywatne stacje, albo mają finansowanie z reklam czy innych inwestycji albo ich nie mają i jest bieda.
Jakby wszystkie prywatne stacje stały się nagle pro-lewicowe i wpisały wszystkich polityków prawicowych na "czarne listy" i nie zapraszali - nikomu nic do tego.

Natomiast TVP jak i PR to stacje publiczne - na tym polega duża różnica.

Tu podobny problem jak z prokuraturą - powinny być odpolitycznione, jako media obywatelskie, a nie media jednego elektoratu tudzież tuba propagandowa.

Wystarczy spojrzeć na poziom reprezentowany przez BBC w UK, ZDR i ARD w Niemczech, itd.

U Niemców w sumie jest to całkiem fajnie rozwiązane prawnie. Radzę zapoznać się z tematem.
Organizacje non-profit finansowane przez poszczególne landy (czyli tak jakby samorządowo).
Skoro władze landów mogą być piastowane przez różne opcje, w praktyce trudno sobie wyobrazić "jednostronny przekaz", chyba że wszystkie landy byłyby kontrolowane przez tą samą opcję.
Szelak pisze:
która jest telewizją wyjątkowo antypolską, która interes państwa polskiego ma za nic, nie mówiąc o tradycji, historii, i polskiej kulturze.
Już byś dał sobie z tym spokój. Ciężko Ciebie traktować poważnie po takich tekstach.

Antypolskie to jest takie pierdolenie właśnie i robienie sztucznych podziałów.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Wojtek pisze:
31 sie 2023, 18:57
traktować
Przykłady szacunku dla polskiej tradycji, kultury, tożsamości prezentowane w TVN? Podaj.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Po co?
Nie oglądam TVN.
Ty ponoć też nie? :morda:

Dodam że niewspomnienie o jakimś święcie kościelnym w głównym wydaniu programu informacyjnego nie traktuję jako "brak poszanowania dla tradycji" bo wg mojego przekonania żyjemy w państwie świeckim.
Wsparcie finansowe forum
Zablokowany