Wiadomość do Łukasza wysłana - zobaczymy co z wyjdzie. Niestety do Krotoszyna mam 300km a Tarnów niecałe 150km i kogoś kto mógłby sprzęt odebrać w razie czego. Wolałbym oczywiście sprzęt od Łukasza ale odległość spora a też nie chce jakoś mocno negocjować ceny bo może sprzeda gramofon komuś kto gotowy będzie wydać te 2000 i obydwie strony będą zadowolone. Ciężko się na coś konkretnie zdecydować - ofert pełno, ceny potrafią się różnić dwukrotnie a kupowanie używanego sprzętu przez internet zawsze niestety wiąże się z jakimś ryzykiem. Sprawdzony sprzęt z forum byłby najlepszym rozwiązaniem więc zobaczymy jak będzie

do tej pory użytkuję Bernarda na wkładce AT-V95ME. Amplituner Sony Str-de205, kolumny Altus 200. Posiadam jeszcze amplituner technics (nie pamiętam dokładnej nazwy) ale zaniemógł niestety. Jestem świeżo po ślubie i pomyślałem, że skoro straszą, że to początek końca to umilę sobie ten czas nowym gramofonem

tym bardziej, że bernard czasem nie trzyma obrotów delikatnie. Pomyślałem, że coś z kwarcem i DD to dobry pomysł i taki gramofon w dobrym stanie posłuży spokojnie kilka lat. Budżet założyłem na 1500 z myślą że coś powinno się znaleźć a pewnie i tak w grę wejdzie wymiana wkładki w przyszłości. Jasne, że budżet zawsze można zwiększać ale w ten sposób można zwiększać i zwiększać nawet do 10 000

co do Saby i Wegi to posiadają one i kwarc i DD więc zacząłem się zastanawiać czy przy takim sprzęcie jaki posiadam różnica w cenie prawie dwukrotna będzie aż tak zauważalna po prostu. Z tego co się rozeznałem te gramofony też były na forum polecane więc w pewnym momencie zwróciłem się w ich stronę. Ot cała historia