T4P to w tej chwili jeśli masz to OK, jeśli nie masz to już nie ma wielkiego sensu kupować. Ten rodzaj mocowania już odchodzi zdecydowanie i staje się kłopotliwy na dłuższą metę.
Jak masz na czym grać - Berni, to bym dozbierał na spokojnie (głupie słowo to zbieranie) i kupił coś lepszego w ogóle i z sensem. Dołóż z 5ńcet+ i możemy coś pogooglać.
Tak BTW to dawno tego nie robiłem ale zajrzałem na aukcje.. horoł! Za 1500 to same ścierwa w znakomitym stanie jak to na alleściemie.
Widzę Saby dwei czy trzy: 248, 350.
Jest interesujący Thorens TD160 z TP60 za 1500 (ktoś u nas takiego sprzedawał też w ładnym stanie), ale to manual pełny bez rozłączenia ramienia nawet.
Aaa no właśnie, Paweł przecież sprzedaje i aktualne chyba ? :
viewtopic.php?f=59&t=20381
Wersja na bogato, b.fajna wkładka, świetna cena.
i z bardzo dobrej reki. Warto!
BTW podnoszenia, to istnieją w przyrodzie podnośniki ramienia z wyłaznikiem centralnym, wiec luz. Miałem nawet chytry plan założyć sobie taki kiedyś, ale jakoś zmieniłem punkt widzenia wraz z gramofonem.
Nie bez kozery dodam, że model znam równie dobrze jak Sabę 350 z autopsji.
Prawdę mówiąc gdybym teraz miał kupować coś w tym budżecie, to pewnie wbrew własnej zasadzie kupiłbym nowy. Pewnie jakiś ATPL120 czy coś tego typu, miast reanimować odrapane trupy. Się porobiło. No chyba żeby mi Olsza jakiegoś fajnego Duala wyszykował, ale to nieco więcej kasy trzeba.