Pilikas1991 pisze: ↑14 cze 2023, 09:56
Jeśli to zbytnie malkontenctwo i roszczeniowość wedlug Ciebie
Skądże, wg mnie to kierunek zaledwie:
darkman pisze: ↑14 cze 2023, 08:33
już trochę w kierunku roszczeniowego malkontenta.
Daruj poprawkę w dobrej przecież wierze

, ale gdybym tego nie zrobił, wyszło by jak w manipulanckiej telewizji.
Reasumując ja mówię o kierunku, a Ty czymś zbytnim, zatem w tym kontekście stopniowalnym i już dokonanym.
Jak kolor robi, to u Olszy jest Dual Porsche. Ładny bo czerwony.

Wszystko dla ludzi oczywiście.
Zwykle poszukujemy jakiejś równowagi wypowiedzi, zatem może i warto zrobić to tak:
kinky pisze: ↑13 cze 2023, 02:16
No to tym samym zrobiła się już ta Saba wręcz elitarna

Można na to spojrzeć i tak: miałem ja, miał Wojtek. Ale już nie mamy.
To powinno dać Tobie punkt odniesienia do moich dywagacji. Kij ma zawsze dwa końce.
Gramofon bardzo fajny, ale nie nadawałbym mu cech, których on nie posiada. Bo wątek zaczyna iść w tę stronę.
Dla przykładu Thorens TD 160 od Kukiza jest stosownym punktem odniesienia. Bdb gramofon z jasno powiedzianym tym czym nie jest! Otóż nie jest automatem i nie ma napędu direct drive.
Rodzi się pytanie czy to stanowi cechę ujemną? Ten model nie potrzebuje tych cech, mają je np wybrane brandy. Tu są inne istotne przymioty.
No ale jak ma być czarny, to może należało to otagować jako cechę priorytetową

Z drugiej strony nie jestem przekonany czy obracanie się wokół gramofonów za 800-900 zeta w wątku do 1500 to właściwe miejsce. Może i tak, nie wiem. Wiem, że w tej kategorii można lepiej.
Z drugiej strony kiedyś kumpel mi powiedział: Daru, że ci się chce, to podziwiam. Wypowiadanie się w wątkach o tanich gramofonach trąci lamerką audio. Czy miał rację?