Prezent urodzinowy dla Felini Wąsik
- zelazny
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Re: Prezent urodzinowy dla Felini Wąsik

Dokładnie. Ja tu jeszcze nie trafiłem na złodzieja i oszusta
Nie przejmuj się

Więcej zaufania do nas.
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
- zelazny
Dopiero dziś zauważyłem. Skoro nie znasz nikogo, to kamień spadł mi z serca.Felini Wąsik pisze: ↑29 paź 2022, 17:37Nikogo nie znamzelazny pisze: ↑29 paź 2022, 17:30Heh, no luz, ale po tym jak napisałem o mojej obawie, Wąsik napisał: "Z drugiej strony...".Rudinho pisze: ↑29 paź 2022, 17:22Ja pierdzielę... Znam założyciela wątku od prawie 30 lat. Dobry chłopak z niego. Przyznajcie chociaż, że fajny pomysł i miło z jego strony, bo chciał ewidentnie dobrze.
A co do pytania o "skrojenie" z Milesa to ludzie tutaj niewiele o sobie wiedząc przesyłają sobie sprzęty po kilka tysięcy na testy, więc na płytę raczej chyba się nikt nie połasi...
Jak to mi kiedyś powiedział pewien człowiek pożyczając mi sprzętów za kilkanaście tysięcy zł kiedy zapytałem czy chce przynajmniej jakąś kaucję - "proszę pana entuzjaści muzyki nie mogą być złodziejami". I tego się trzymajmy.
Więc może niech solenizant to sprostuje.
Rozumiem w takim razie, że znacie się we trójkę, czy znasz tylko Domibobi. Felini, weź proszę mi to wyjaśnij.
- zelazny
Amrowek, no właśnie, ile ma lat? Trzynaście, chwała mu za to, że w tym wieku się interesuje takimi tematami.
Już widzę innych trzynastolatków na takim forum...
Ile na forum mamy tak młodych osób?
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Po weekendowym sporym zwątpieniu w sens idei prezentowej... trochę mi się polepszyło
po przemyśleniach zelaznego. Więc z początkiem nowego tygodnia, zachęcam do drobnych wpłat
W między czasie wyszedł chyba kolejny problemik z nowym gramofonem Feliniego. Jak przeczytałem tu: viewtopic.php?p=398302#p398302, wzmacniacz, do którego będzie go chciał podłączyć nie posiada wejścia phono. I jeśli sam gramofon nie będzie posiadał wbudowanego, niezbędny będzie zewnętrzny preamp.
Do końca zbiórki zostało jakieś: 6 dni, 16 godziny, 22 minuty... Wrzućcie grosza

W między czasie wyszedł chyba kolejny problemik z nowym gramofonem Feliniego. Jak przeczytałem tu: viewtopic.php?p=398302#p398302, wzmacniacz, do którego będzie go chciał podłączyć nie posiada wejścia phono. I jeśli sam gramofon nie będzie posiadał wbudowanego, niezbędny będzie zewnętrzny preamp.
Do końca zbiórki zostało jakieś: 6 dni, 16 godziny, 22 minuty... Wrzućcie grosza

analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- zelazny
Gwoli ścisłości, skoro nie znasz Domibobi to o jakiej imprezce 6. listopada jest mowa?Felini Wąsik pisze: ↑29 paź 2022, 17:37Nikogo nie znamzelazny pisze: ↑29 paź 2022, 17:30Heh, no luz, ale po tym jak napisałem o mojej obawie, Wąsik napisał: "Z drugiej strony...".Rudinho pisze: ↑29 paź 2022, 17:22Ja pierdzielę... Znam założyciela wątku od prawie 30 lat. Dobry chłopak z niego. Przyznajcie chociaż, że fajny pomysł i miło z jego strony, bo chciał ewidentnie dobrze.
A co do pytania o "skrojenie" z Milesa to ludzie tutaj niewiele o sobie wiedząc przesyłają sobie sprzęty po kilka tysięcy na testy, więc na płytę raczej chyba się nikt nie połasi...
Jak to mi kiedyś powiedział pewien człowiek pożyczając mi sprzętów za kilkanaście tysięcy zł kiedy zapytałem czy chce przynajmniej jakąś kaucję - "proszę pana entuzjaści muzyki nie mogą być złodziejami". I tego się trzymajmy.
Więc może niech solenizant to sprostuje.
Rozumiem w takim razie, że znacie się we trójkę, czy znasz tylko Domibobi. Felini, weź proszę mi to wyjaśnij.
Czy podałeś nr konta bankowego dla Wojtka?
Nie masz własnego konta Felini, więc jak ci Wojtek wyśle uzbierane pieniądze?
I jeszcze ta aktualizacja: "Jako, że kolega ma na tą chwilę jakieś obawy co do prezentu, proponuje takie dodatkowe ustalenie. Jeśli nie zdecyduje się go od nas przyjąć, to fundusze zostają na obsługę forum. Mam nadzieję, że to nie będzie problem dla osób, które już zdążyły coś dorzucić."
Wyczuwam jakiś lekki powiew nieprzyjemnego zapachu.
Zapewne będzie końcowe podsumowanie zbiórki.

Takie konkretne, odnośnie darowizn poszczególnych forumowiczów.
- Felini Wąsik
- Gramofon: Camry 1113
- Kontakt:
Ja już postanowiłem, że pieniądze zostaną przekazane na obsługę forum. Na pewno się przydadzą Wojtkowi, ja Dzisiaj sprzedałem kilka płyt więc coś tam mamzelazny pisze: ↑31 paź 2022, 12:59Gwoli ścisłości, skoro nie znasz Domibobi to o jakiej imprezce 6. listopada jest mowa?
Czy podałeś nr konta bankowego dla Wojtka?
Nie masz własnego konta Felini, więc jak ci Wojtek wyśle uzbierane pieniądze?
I jeszcze ta aktualizacja: "Jako, że kolega ma na tą chwilę jakieś obawy co do prezentu, proponuje takie dodatkowe ustalenie. Jeśli nie zdecyduje się go od nas przyjąć, to fundusze zostają na obsługę forum. Mam nadzieję, że to nie będzie problem dla osób, które już zdążyły coś dorzucić."
Wyczuwam jakiś lekki powiew nieprzyjemnego zapachu.
Zapewne będzie końcowe podsumowanie zbiórki.![]()
Takie konkretne, odnośnie darowizn poszczególnych forumowiczów.

"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon

John Lennon
-
Zelazny, mnie za młodu uczyli żeby nie uszczęśliwiać nikogo na siłę. Kolega Ci w czwartym poście napisał, że nie chce żadnego prezentu. Prawie sto postów później dalej do Ciebie nie dotarło. Ileż można?
- zelazny
Nie no, pieniądze powinny trafić do Feliniego, a nie na konto forum.
To jest prezent, więc dlaczego Felini z niego rezygnujesz?
Ja bym zrobił wszystko żeby pieniążki trafiły prosto do Wąsika.
Felini czy to z obawy przed podaniem danych konta bankowego np. twoich rodziców?
Niezły gbur z ciebie Zbyszek, masz w ogóle jakieś uczucia, czy raczej twój mózg pracuje maszynowo za każdym razem jak coś piszesz?
Porozmawiaj z rodzicami Felini, to nie nr karty bankomatowej, a tylko dane konta bankowego.
Jeżeli Felini nie dostanie pieniędzy, to ja nie wyślę płyty.
Pisałeś o wujku i jego stracie pokaźnej sumy. "Tutaj sami melomani oni nie kradną".
Felini czy to z obawy przed podaniem danych konta bankowego np. twoich rodziców?
Niezły gbur z ciebie Zbyszek, masz w ogóle jakieś uczucia, czy raczej twój mózg pracuje maszynowo za każdym razem jak coś piszesz?
Porozmawiaj z rodzicami Felini, to nie nr karty bankomatowej, a tylko dane konta bankowego.
Pisałeś o wujku i jego stracie pokaźnej sumy. "Tutaj sami melomani oni nie kradną".
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Nie, nikt nie poda konta bankowego mimo wszystko, pytałem się kilka razy, a z drugiej strony ja sam proszę żeby zostały przekazane na obsługę forum.zelazny pisze: ↑31 paź 2022, 13:19Nie no, pieniądze powinny trafić do Feliniego, a nie na konto forum.
John Lennon

John Lennon
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
taka analogia mi się nasunęła..
przychodzi do mnie 13letnia córka i mówi, że poda adres komuś z internetu i on przyśle jej prezent urodzinowy, a innym poda mój nr konta, bo robią zrzutkę.. no sorry, ale miałbym czerwoną lampkę we łbie, jeśli nie migającego koguta. Rozumiem, że my się tutaj znamy, szanujemy i ufamy, ale to jest czyjeś dziecko i jego rodzice niekoniecznie mogą to chcieć zrozumieć.
przychodzi do mnie 13letnia córka i mówi, że poda adres komuś z internetu i on przyśle jej prezent urodzinowy, a innym poda mój nr konta, bo robią zrzutkę.. no sorry, ale miałbym czerwoną lampkę we łbie, jeśli nie migającego koguta. Rozumiem, że my się tutaj znamy, szanujemy i ufamy, ale to jest czyjeś dziecko i jego rodzice niekoniecznie mogą to chcieć zrozumieć.
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Dokładnie tak jest jak napisałeś
John Lennon

John Lennon
- zelazny
Powiedz dla rodziców, że mogą założyć konto PayPal, wtedy pieniądze są wysyłane na e-mail.
Rodzice sami dodadzą kartę czy nr konta.
Bezpieczny sposób bez udostępniania jakichkolwiek danych bankowych osobom trzecim.
Tylko e-mail wystarczy.
Rodzice sami dodadzą kartę czy nr konta.
Bezpieczny sposób bez udostępniania jakichkolwiek danych bankowych osobom trzecim.
Tylko e-mail wystarczy.
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Dobra, wystarczy.
Przepraszam koledzy, myślałem że będzie fajnie i miło. W życiu nie pomyślałem, że mogą być z tego jakiekolwiek problemy.
Chodziło tylko, żeby zamienić Camry na coś fajnego.
Wojtek proszę Cię o zamknięcie możliwości komentowania (zamknięcie wątku) i może jakąś aktualizację wielkimi czerwonymi literami w pierwszym poście, że nieaktualne.
Może jeszcze oprócz mnie nikt nie wpłacił, więc nie będzie problemu z przekazaniem tych środków na forum (moją proszę wykorzystać na ten cel).
Ja pier... ale bagno...
Przepraszam koledzy, myślałem że będzie fajnie i miło. W życiu nie pomyślałem, że mogą być z tego jakiekolwiek problemy.
Chodziło tylko, żeby zamienić Camry na coś fajnego.
Wojtek proszę Cię o zamknięcie możliwości komentowania (zamknięcie wątku) i może jakąś aktualizację wielkimi czerwonymi literami w pierwszym poście, że nieaktualne.
Może jeszcze oprócz mnie nikt nie wpłacił, więc nie będzie problemu z przekazaniem tych środków na forum (moją proszę wykorzystać na ten cel).
Ja pier... ale bagno...
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
- zelazny
No bagno, o czym ty teraz piszesz, jak to zamknąć, przecież wciąż można zbierać i wysłać Feliniemu na nowy gramofon.