Jaculek pisze: ↑13 wrz 2022, 17:13
Da się uratować ten headshell?
O tyle o ile metodą chałupniczą i żeby nie generować kosztów wymiany całego ramienia. Nie jest perfekcyjnie ale myślę, że jest ok i właściciel będzie zadowolony w porównaniu do tego co było. Można korzystać z windy bo wcześniej po podniesieniu windy igła dalej smyrała płytę
Porównanie:
Wojtek pisze: ↑13 wrz 2022, 21:41
Proszę o ujawnienie "fachowca" który tego dokonał, bo trzeba przestrzec przed nim ludzkość.
Poza tym - zakładam że był turbo tani
Ja nie znam. Wiem, że to jakiś lokalny serwis z Sandomierza. Kasy nie wziął. Tyle wiem.
O szczegóły też zadbałem, łącznie z czyszczeniem srebrnych oringów
A tu pokażę cwaniactwo serwisantów. Od góry jak jest dostęp to dał nowy smar (ten mleczny kolor) a pod spodem tego samego elementu widać stary oryginalny jeszcze smar. Czyli tu gdzie jest dostęp to smarujemy, a tam gdzie trzeba zdejmować to już się nie chciało
I kilka jeszcze strzałów. Żółte koło sterujące na zdjęciu już po czyszczeniu. Wszystkie wajchy na tym kole zdjęte i też wyczyszczone.
JAFO pisze: ↑14 wrz 2022, 00:16
Niestety, nie zgodzę się ta tezą.
Ok masz oczywiście prawo

Chodzi Ci o ten miernik czy o całość wypowiedzi?? Być może są jakieś zaawansowane tachometry w automatyce przemysłowej. Na tych się nie znam i nie miałem. Miałem kiedyś taki tani i prosty. O taki:
https://allegro.pl/oferta/tachometr-las ... 9096758877
Sprzedałem go od razu po pierwszym użyciu. Pokazywał wynik tylko z jednym miejscem po przecinku. Generalnie z tego co widzę, to ta niska półka cenowa tachometrów pokazuje wynik do jednego miejsca po przecinku. Jeszcze nie można było robić pomiaru ciągłego, a to duże utrudnienie. I jeszcze ciekawostka: w instrukcji tego miernika jest taka informacja pkt.5.2. No więc nakleiłem 4 paski i dostawałem dziwny wynik i później ten wynik musiałem dzielić, aby uzyskać ten właściwy. A jeszcze trzeba zwracać uwagę, aby obracany elementy nie był odblaskowy, gdzie często talerze wypolerowane takie są. Machnąłem na te ustrojstwo ręką i się zraziłem
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721,
1019, 1209,
1218, 1219, 1229,
1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:
Dual Fever
IG:
Dual Fever