Dragant pisze: jesteście w stanie coś polecić mniej lub bardziej nie wchodząc na pułap 700+ za wkładkę?
Pewnie tak, ale warunki brzegowe, które narzuciłeś są trudne, a z póxniejszych postów też wynika, że niezbyt konsekwentne w relacji cena/igła (wymienionych prze Ciebie wkładek - ich igły do tanich nie należą).
Brzegowe czyli - igła po taniości.
Jeśli tak to w mojej opinii (nowe) tylko AT120. Czyli wkładka w kategorii do 700, a nie około 700.
"Około" to np At440 i Nagaoka Mp-110, ale tu igły są b.drogie.. wiec jak w 'pozostałych przypadkach' wymienia się cała wkładkę, a igłę do starej kupuje się tańszą od niższego modelu i wówczas wkładka obniża loty i wchodzi na pozycję "zapasowa".
Z moich odsłuchów wykluczyłbym wkładki Shure. Mimo tego, że to znakomite wkładki. Żadna z nich nie wydaje się być najlepszym wyborem dla tego ramienia, a wyższe modele 'zestawy forumowe+igła dedykowana' nie spełniają warunków dobrego dopasowania, ani akceptowalnego kosztu igły na Twoich warunkach. (temat mogę rozwinąć, ale jak się będziemy widzieli.. bo mi się nie chce pisać ze względu na to, że końcowa opinia będzie i tak negatywna, a droga).
Zasadniczo czekamy na konkret z Twojej strony. Czyli zawężenie warunków i oczekiwań.
Oddzielić należy MC (LO i HO) od MM. Obie kategorie są nośne i dość obszerne.
p.s. jeszcze mi się przypomniało a propo HO, że słuchałem Blue Point-2 u siebie i czym więcej jej dawałem szans tym lepiej brzmiała. Na pierwszy strzał nie bardzo mnie urzekła, ale potem.. mniam

całkiem (można mieć w stajni, spoko)
- tyle, że do 700 się nie kupi obecnie.