Prezent urodzinowy dla Felini Wąsik

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zelazny

Re: Prezent urodzinowy dla Felini Wąsik

Post autor: zelazny »

Hehehe, bony.
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

domibobi pisze:
29 paź 2022, 16:03
że nagle obcy faceci, z blisko pół wieku na karku, chcą na siłę robić prezenty nastolatkowi.
zelazny pisze:
29 paź 2022, 16:05
Żebyś pozostawił wpis bez "sam już nie wiem" to potraktowałbym tylko jako: przyszło do głowy, ale te cztery wyrazy, jak ja mam się teraz czuć.
:D
Rudinho pisze:
29 paź 2022, 17:22
Jak to mi kiedyś powiedział pewien człowiek pożyczając mi sprzętów za kilkanaście tysięcy zł kiedy zapytałem czy chce przynajmniej jakąś kaucję - "proszę pana entuzjaści muzyki nie mogą być złodziejami". I tego się trzymajmy.
Dokładnie. Ja tu jeszcze nie trafiłem na złodzieja i oszusta
zelazny pisze:
29 paź 2022, 18:24
jestem z natury bardzo cierpliwy i wiele mogę zrozumieć, ale czy tu chodzi o jakąś nachalność, czy jak, bo już nie łapię.
Nie przejmuj się
amrowek pisze:
29 paź 2022, 19:06
czy tylko facebook?
:D
Felini Wąsik pisze:
29 paź 2022, 19:13
Dokładnie, temat już jest zamknięty
Więcej zaufania do nas.
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
zelazny

Felini Wąsik pisze:
29 paź 2022, 17:37
zelazny pisze:
29 paź 2022, 17:30
Rudinho pisze:
Ja pierdzielę... Znam założyciela wątku od prawie 30 lat. Dobry chłopak z niego. Przyznajcie chociaż, że fajny pomysł i miło z jego strony, bo chciał ewidentnie dobrze.
A co do pytania o "skrojenie" z Milesa to ludzie tutaj niewiele o sobie wiedząc przesyłają sobie sprzęty po kilka tysięcy na testy, więc na płytę raczej chyba się nikt nie połasi...
Jak to mi kiedyś powiedział pewien człowiek pożyczając mi sprzętów za kilkanaście tysięcy zł kiedy zapytałem czy chce przynajmniej jakąś kaucję - "proszę pana entuzjaści muzyki nie mogą być złodziejami". I tego się trzymajmy.
Heh, no luz, ale po tym jak napisałem o mojej obawie, Wąsik napisał: "Z drugiej strony...".
Więc może niech solenizant to sprostuje.
Rozumiem w takim razie, że znacie się we trójkę, czy znasz tylko Domibobi. Felini, weź proszę mi to wyjaśnij.
Nikogo nie znam
Dopiero dziś zauważyłem. Skoro nie znasz nikogo, to kamień spadł mi z serca.
Awatar użytkownika
zelazny

amrowek pisze:
29 paź 2022, 19:06
Po przeczytaniu całego wątku to rozumiem Zelaznego nie rozumiem Feliniego. Felini chlowpie ile Ty masz lat? Jak długo jesteś na forach tematycznych czy tylko facebook?
Amrowek, no właśnie, ile ma lat? Trzynaście, chwała mu za to, że w tym wieku się interesuje takimi tematami.
Już widzę innych trzynastolatków na takim forum...
Ile na forum mamy tak młodych osób?
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Po weekendowym sporym zwątpieniu w sens idei prezentowej... trochę mi się polepszyło :) po przemyśleniach zelaznego. Więc z początkiem nowego tygodnia, zachęcam do drobnych wpłat :)

W między czasie wyszedł chyba kolejny problemik z nowym gramofonem Feliniego. Jak przeczytałem tu: viewtopic.php?p=398302#p398302, wzmacniacz, do którego będzie go chciał podłączyć nie posiada wejścia phono. I jeśli sam gramofon nie będzie posiadał wbudowanego, niezbędny będzie zewnętrzny preamp.

Do końca zbiórki zostało jakieś: 6 dni, 16 godziny, 22 minuty... Wrzućcie grosza :)
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
zelazny

Felini Wąsik pisze:
zelazny pisze:
Rudinho pisze:
Ja pierdzielę... Znam założyciela wątku od prawie 30 lat. Dobry chłopak z niego. Przyznajcie chociaż, że fajny pomysł i miło z jego strony, bo chciał ewidentnie dobrze.
A co do pytania o "skrojenie" z Milesa to ludzie tutaj niewiele o sobie wiedząc przesyłają sobie sprzęty po kilka tysięcy na testy, więc na płytę raczej chyba się nikt nie połasi...
Heh, no luz, ale po tym jak napisałem o mojej obawie, Wąsik napisał: "Z drugiej strony...".
Rozumiem w takim razie, że znacie się we trójkę, czy znasz tylko Domibobi. Felini, weź proszę mi to wyjaśnij.
Nikogo nie znam
Gwoli ścisłości, skoro nie znasz Domibobi to o jakiej imprezce 6. listopada jest mowa?
Czy podałeś nr konta bankowego dla Wojtka?
Nie masz własnego konta Felini, więc jak ci Wojtek wyśle uzbierane pieniądze?

I jeszcze ta aktualizacja: "Jako, że kolega ma na tą chwilę jakieś obawy co do prezentu, proponuje takie dodatkowe ustalenie. Jeśli nie zdecyduje się go od nas przyjąć, to fundusze zostają na obsługę forum. Mam nadzieję, że to nie będzie problem dla osób, które już zdążyły coś dorzucić."

Wyczuwam jakiś lekki powiew nieprzyjemnego zapachu.
Zapewne będzie końcowe podsumowanie zbiórki. :?:
Takie konkretne, odnośnie darowizn poszczególnych forumowiczów.
Awatar użytkownika
Felini Wąsik
Gramofon: Camry 1113
Kontakt:

Post autor: Felini Wąsik »

zelazny pisze:
31 paź 2022, 12:59
Felini Wąsik pisze:
zelazny pisze:

Nikogo nie znam
Gwoli ścisłości, skoro nie znasz Domibobi to o jakiej imprezce 6. listopada jest mowa?
Czy podałeś nr konta bankowego dla Wojtka?
Nie masz własnego konta Felini, więc jak ci Wojtek wyśle uzbierane pieniądze?

I jeszcze ta aktualizacja: "Jako, że kolega ma na tą chwilę jakieś obawy co do prezentu, proponuje takie dodatkowe ustalenie. Jeśli nie zdecyduje się go od nas przyjąć, to fundusze zostają na obsługę forum. Mam nadzieję, że to nie będzie problem dla osób, które już zdążyły coś dorzucić."

Wyczuwam jakiś lekki powiew nieprzyjemnego zapachu.
Zapewne będzie końcowe podsumowanie zbiórki. :?:
Takie konkretne, odnośnie darowizn poszczególnych forumowiczów.
Ja już postanowiłem, że pieniądze zostaną przekazane na obsługę forum. Na pewno się przydadzą Wojtkowi, ja Dzisiaj sprzedałem kilka płyt więc coś tam mam ;) Mowa o imprezce dla mojej rodziny zelazny :)
"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany" ;)
John Lennon
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Zelazny, mnie za młodu uczyli żeby nie uszczęśliwiać nikogo na siłę. Kolega Ci w czwartym poście napisał, że nie chce żadnego prezentu. Prawie sto postów później dalej do Ciebie nie dotarło. Ileż można?
Awatar użytkownika
zelazny

Nie no, pieniądze powinny trafić do Feliniego, a nie na konto forum.
To jest prezent, więc dlaczego Felini z niego rezygnujesz?
Ja bym zrobił wszystko żeby pieniążki trafiły prosto do Wąsika.
Felini czy to z obawy przed podaniem danych konta bankowego np. twoich rodziców?
Niezły gbur z ciebie Zbyszek, masz w ogóle jakieś uczucia, czy raczej twój mózg pracuje maszynowo za każdym razem jak coś piszesz?

Porozmawiaj z rodzicami Felini, to nie nr karty bankomatowej, a tylko dane konta bankowego.
Jeżeli Felini nie dostanie pieniędzy, to ja nie wyślę płyty.

Pisałeś o wujku i jego stracie pokaźnej sumy. "Tutaj sami melomani oni nie kradną".
Awatar użytkownika
Felini Wąsik
Kontakt:

zelazny pisze:
31 paź 2022, 13:19
Nie no, pieniądze powinny trafić do Feliniego, a nie na konto forum.
To jest prezent, więc dlaczego Felini z niego rezygnujesz?
Ja bym zrobił wszystko żeby pieniążki trafiły prosto do Wąsika.
Felini czy to z obawy przed podaniem danych konta bankowego np. twoich rodziców?
Niezły gbur z ciebie Zbyszek, masz w ogóle jakieś uczucia, czy raczej twój mózg pracuje maszynowo za każdym razem jak coś piszesz?

Porozmawiaj z rodzicami Felini, to nie nr karty bankomatowej, a tylko dane konta bankowego.
Jeżeli Felini nie dostanie pieniędzy, to ja nie wyślę płyty.

Pisałeś o wujku i jego stracie pokaźnej sumy. "Tutaj sami melomani oni nie kradną".
Nie, nikt nie poda konta bankowego mimo wszystko, pytałem się kilka razy, a z drugiej strony ja sam proszę żeby zostały przekazane na obsługę forum.
John Lennon
Awatar użytkownika
tomaszek
Gramofon: Pioneer PL-50L

Post autor: tomaszek »

taka analogia mi się nasunęła..
przychodzi do mnie 13letnia córka i mówi, że poda adres komuś z internetu i on przyśle jej prezent urodzinowy, a innym poda mój nr konta, bo robią zrzutkę.. no sorry, ale miałbym czerwoną lampkę we łbie, jeśli nie migającego koguta. Rozumiem, że my się tutaj znamy, szanujemy i ufamy, ale to jest czyjeś dziecko i jego rodzice niekoniecznie mogą to chcieć zrozumieć.
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
Awatar użytkownika
Felini Wąsik
Kontakt:

tomaszek pisze:
31 paź 2022, 13:42
Rozumiem, że my się tutaj znamy, szanujemy i ufamy, ale to jest czyjeś dziecko i jego rodzice niekoniecznie mogą to chcieć zrozumieć.
Dokładnie tak jest jak napisałeś
John Lennon
Awatar użytkownika
zelazny

Powiedz dla rodziców, że mogą założyć konto PayPal, wtedy pieniądze są wysyłane na e-mail.
Rodzice sami dodadzą kartę czy nr konta.
Bezpieczny sposób bez udostępniania jakichkolwiek danych bankowych osobom trzecim.
Tylko e-mail wystarczy.
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Dobra, wystarczy.
Przepraszam koledzy, myślałem że będzie fajnie i miło. W życiu nie pomyślałem, że mogą być z tego jakiekolwiek problemy.
Chodziło tylko, żeby zamienić Camry na coś fajnego.
Wojtek proszę Cię o zamknięcie możliwości komentowania (zamknięcie wątku) i może jakąś aktualizację wielkimi czerwonymi literami w pierwszym poście, że nieaktualne.
Może jeszcze oprócz mnie nikt nie wpłacił, więc nie będzie problemu z przekazaniem tych środków na forum (moją proszę wykorzystać na ten cel).
Ja pier... ale bagno...
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
zelazny

No bagno, o czym ty teraz piszesz, jak to zamknąć, przecież wciąż można zbierać i wysłać Feliniemu na nowy gramofon.
ODPOWIEDZ