Ale jaja !!!!!

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Re: Ale jaja !!!!!

Post autor: dale »

Dario Antonio pisze:
25 kwie 2025, 15:48
dale pisze:
25 kwie 2025, 07:37
Policz, ile zrobiłeś błędów
Przepraszam :roll:
Ja również :)
Awatar użytkownika
Quarter
Gramofon: Thorens TD-125

Post autor: Quarter »

Obywatel pisze:
25 kwie 2025, 18:00
MaciejT, wszystko jest w porządku jeśli nazywamy rzeczy po imieniu, tzn. dysleksja jest problemem, który trzeba przezwyciężyć.

Tymczasem pseudo pedagogika nie nazywa rzeczy po imieniu, na wszystko szuka usprawiedliwień i nie motywuje uczniów do walki ze swoimi słabościami. Mówi im tylko, że tacy się urodzili i nie muszą nic z tym robić bo najważniejsze, żeby byli szczęśliwi. To właśnie z tych durnowatych współczesnych nurtów pedagogicznych wypływają takie decyzje jak ograniczanie prac domowych, a także postępująca liberalizacja w oświacie i przesuwanie akcentu z nauki na rozrywkę.
Abstrahując od frazy "pseudo pedagogika" (nie lubię słowa "pseudo" - kto ustala jaka pedagokika to ta jedynie słuszna?), trudno się nie zgodzić. Podobnie jest np. z otyłością. Oczywiście są jednostki, u których jest ona spowodowana stanem chorobowym (zaskakująco rzadko spotykanym w biednych krajach afrykańskich). Natomiast u wielu osób to stan "na własne życzenie" - a społeczne przyzwolenie, na czele z hasłem "jesteś piękna taka, jaka jesteś" (jakoś rzadziej stosowane w stosunku do chłopców) owocuje brakiem nacisku na zdrowe odżywanie, diety i ćwiczenia. Podobnie, jak zaroiło się w pewnym momencie od dyslektyków i dysortografów (piszę ze świadomością, że u niektórych to autentyczna dysfunkcja), tak też zaroiło się od zwolnień z WF. Efekty można obejrzeć na ulicy, wpatrzone w swoje smartfony.
Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki, Arcam FMJ CD23, Scott 480A, Vienna Acoustics Haydn 30th Jubilee, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2
Awatar użytkownika
Dario Antonio
Gramofon: Akai AP-100c

Post autor: Dario Antonio »

Chyba trzeba założyć nowy wątek, bo tutaj miało być śmiesznie. :roll: Mój post uwolnił emocje. :shock: Może być ostro. :?
Niech powróci śmiech. :lol:
Załączniki
571187_haha-ale-smieszne-janusz-chodz.jpg
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 8-)
Awatar użytkownika
xyz
Gramofon: Sony PS X-50
Kontakt:

Post autor: xyz »

gęsto, więc może chociaż dowcip:
Why do women, gay and junkies will never be an imam?

Because there is high probability they will get stoned ^^
Awatar użytkownika
Dario Antonio

Po każdej warstwie, myślisz, że już, Ahuja :lol:
https://www.youtube.com/shorts/04eoXgxhwps
Awatar użytkownika
Cracker

Post autor: Cracker »

Kupiłem wczoraj płytę Coldplay.
Kosztowała grosze więc się nie zastanawiałem , popatrzyłem tylko na cenę .
Dopiero po przyjeździe do domu przyjrzałe się dokładnie okładce i naklejce na niej umieszczonej.
Teraz się zastanawiam czy mam opuścić na tę płytę SAS-a. :D

20250516_134011.jpg
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Post autor: Obywatel »

Niezła ciekawostka. Ciekawe na ile w ogóle PET nadaje się jako materiał na płyty. Na pewno podatność na uszkodzenia i zużycie będzie większa niż w przypadku PVC. Natomiast pytanie jak jest ze współczynnikiem tarcia - jeden, dwa czy nawet 10 odsłuchów raczej igły nie zniszczą.

No i ciekawe jak z brzmieniem.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Awatar użytkownika
dale

Wszystko zależy od kucharza który polimery przyprawiał. Możliwy zakres parametrów jest naprawdę spory. Pamiętam, jeszcze lata temu, kiedy przez chwilę pracowałem przy tym, nawet dodatek zwykłego barwnika miał wpływ. Oczywiście technologia również.
Awatar użytkownika
daru0105

Post autor: daru0105 »

Mistrz recenzji :)
Załączniki
main_06to_si_nazywa_rekomendacja_ny_grupa_1.jpg.db8d168d80786915f533d4f0ca5a96b2.jpg
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Awatar użytkownika
Dario Antonio

Musi to być gówniany towar, jak tak ładnie opakowany. ;)
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: Denon DP-1300M

Post autor: pavlos »

Miałem założyć wątek w dziale z kablami, ale stwierdziłem, że tutaj temat pasuje bardziej. Nie będę bździł forum odrębnymi tematami, bo ...nie wiem, czy temat na aż takie wyróżnienie zasługuje. A mowa o wpływie kabli zasilających na dźwięk.
:o
Otóż czasowo uwięziony w domu przymusem rekonwalescencji wyspałem się na tyle, by bez odpływania móc przebrnąć przez cokolwiek trudniejsze technicznie teksty długości przekraczającej pojemność percepcji uwięzionego na platformach społecznościowych gimnazjalisty. Zacząłem nadrabiać internetowe zaległości. Dotarłem do tego artykułu:
https://audiofanatyk.pl/czy-kable-zasil ... na-dzwiek/
To artykuł z kategorii polemicznych. Ułatwiam (i tak banalnie proste) poszukiwanie adresata tej polemiki:
https://badabum.pl/recenzje/inne-tematy ... temu-audio

Wyrażam najwyższe uznanie dla determinacji i samozaparcia p.Jakuba (Audiofanatyk)!!!
Najwyraźniej udało nam się zahaczyć o tą samą alma mater kierunku Dedukcja Praktyczna na Wyższej Szkole Chłopskiego Rozumu. :lol:

Nie, nie mam zamiaru żadnej polemiki tutaj otwierać, polecam jedynie Szanownym Forumowiczom lekturę, choćby tylko w celach rozrywkowych. Warto.
:clap:
Awatar użytkownika
dale

Oj nie ładnie śmiać się z osób upośledzonych, nie ładnie... :)
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

pavlos pisze:
05 cze 2025, 10:35
Miałem założyć wątek w dziale z kablami, ale stwierdziłem, że tutaj temat pasuje bardziej. Nie będę bździł forum odrębnymi tematami, bo ...nie wiem, czy temat na aż takie wyróżnienie zasługuje. A mowa o wpływie kabli zasilających na dźwięk.
Otóż czasowo uwięziony w domu przymusem rekonwalescencji wyspałem się na tyle, by bez odpływania móc przebrnąć przez cokolwiek trudniejsze technicznie teksty długości przekraczającej pojemność percepcji uwięzionego na platformach społecznościowych gimnazjalisty. Zacząłem nadrabiać internetowe zaległości. Dotarłem do tego artykułu:
To artykuł z kategorii polemicznych. Ułatwiam (i tak banalnie proste) poszukiwanie adresata tej polemiki:

Wyrażam najwyższe uznanie dla determinacji i samozaparcia p.Jakuba (Audiofanatyk)!!!
Najwyraźniej udało nam się zahaczyć o tą samą alma mater kierunku Dedukcja Praktyczna na Wyższej Szkole Chłopskiego Rozumu. :lol:

Nie, nie mam zamiaru żadnej polemiki tutaj otwierać, polecam jedynie Szanownym Forumowiczom lekturę, choćby tylko w celach rozrywkowych. Warto.
Świetne! Obśmiałem się jak norka :lol:
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
tatachabera
Gramofon: Garrard 401

Post autor: tatachabera »

Text kwiecisty w formie :D Przynajmniej zwraca uwagę i nakłania do czytania dość... specyficznego tematu. Osobiście zazdraszczam wszystkim sprzętu w którym sieciówka nie ma wpływu na dźwięk - mają o wiele łatwiej :D
Ostatnio zmieniony 05 cze 2025, 15:10 przez tatachabera, łącznie zmieniany 2 razy.
Garrard 401, Dp-59L, TD125, Pre MPW, Saec WE-308L, 3009, AT33PTGII, Shure V15 III
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Post autor: winylowy_luke »

pavlos pisze:
05 cze 2025, 10:35

:lol: :clap:
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 IV-MR/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
ODPOWIEDZ