Minęła już chwila posiadania cudownego gramofonu i czas na upgrade. Potrzebuję znowu waszej pomocy
Doszło też mnóstwo winyli większość w 1st press. Camel, King Crimson, Pink Floyd, Moody Blues, Alan Parson itd. Stan pomiędzy medium a mint.
Sprzęt:
Technics SL-3310 – z białą wkładką.
Yamaha R-N602
DALI - Oberon
Głośników ani wzmacniacza nie chciałbym ruszać. Bo jest już przewidziana dla nich wymiana (za 3 lata). Chciałbym kupić lepszą wkładkę najpierw, a potem za chwilę gramofon.
W grę wchodzą wyłącznie nowe zapakowane wkładki ze sprawdzonych dużych sklepów.
Myślałem o wkładce:
AT-VM750xSH - wiem, gramofon może jej w pełni nie wykorzystać ale właśnie po to za chwilę chciałbym go zmienić.
Gramofon:
Po wyleczeniu się z: Technics SL-M3
Myślałem o:
Sony PS X75 - Ale po przeczytaniu forum widzę, że niesamowicie dużo z nim problemu. Ale to zdecydowanie coś co chciałbym najbardziej...
Technics SL-1700MK2 - drugi wybów, nie 1800 bo ja lubię półautomat, nie chciałbym manuala.
Jedna z osób poleciła mi: Pro-Ject Debut Pro S ale ja nie wiem czy chciałbym nowy gramofon ... jakoś nie czuję chemii i magi do niego.
Czy dobrze myślę i idę w dobrym kierunku ? Jest jeszcze jedna rzecz. Za rok o tej porze wybieram się do Japonii, czy tam jestem w stanie znaleźć jakieś winylowe perełki ? Gramofony np ? I czy warto to przywozić ? Bo zmiana napięcia itd ..
I jeszcze pytanie, gdzie w dobre ręce mogę oddać swojego technicsa do serwisu we Wrocławiu ?
Dziękuję jeśli znajdziecie czas by pomóc.
Pozdrawiam
Piotr