Tak znalazłem, dzięki

Pył bitewny opadnie i wszysko wróci do normy , no prawie
i przez 8 lat rządów co wydanie Dziennika TV ... Donald Tusk, ...za Donalda Tuska...itd...( no chyba że opłacił reklamę w glównym wydaniu dziennika)
Zapytaj się swojego
Samolot ruskiej produkcji rozbił się w Rosji. Żadna sila na świecie nie zmusiłaby Rosjan do rezygnacji ze śledztwa. My mogliśmy do niego dołączyć, albo zrobić swoje. Robimy swoje. Od 13 lat. Przestań pieprzyć tymi tępymi partyjnymi przekazami bo to obraża inteligencję. Nie wiem tylko czy naszą, czy Twoją.
Raz przestań odwracać kota ogonem i odpowiadać pytaniem na pytanie. Czy Twoim zdaniem człowiek nr 1 w partii rządzącej, Jarosław Kaczyński powinien dyskutować przed wyborami z liderami innych ugrupowań czy nie? Bez manipulacji i ściemy, bez zastanawiania się kto przyszedł, czy Twoim zdaniem powinien wczoraj być w studio czy nie?
Przede wszystkim debata (w tym wypadku przesłuchanie) to nie spotkanie towarzystwa wzajemnej adoracji, a prezentacja programu, poglądów milionom widzów, wyborcom. Swoim i przede wszystkim nie swoim. Kaczyński Polaków olał sikiem prostym. Bał się porażki? Niech nie pcha się do władzy.
No ale Ty nie jesteś osobą publiczną, prezesem partii itp... od pewnych osób więcej się wymaga. Zobacz, nie miał grama odwagi spotkać się na debacie we własnym studio, z własnymi dziennikarzami... Oni dobrze wiedzieli że nie mogą mu pozwolić na publiczne wystąpienie w takiej debacie. To jest jasne dla każdego w miarę obeznanego z sytuacją. I nie zaczarujesz rzeczywistości...
To nie prowokacja tylko zapowiedź jeszcze nowszych potencjalnie porządków w mieście. To Ty jesteś sumieniem Narodu w tym wątku, a skoro Trzaskowski źle rządzi.. czytam w innym niepolitycznym wątku, to pewnie masz już kandydata na jego miejsce/?
Dla stosownych akcentów co by się nie rozmyło.
eee chyba nie, Pan Kolega chyba zbyt honorowy, żeby z pańskiego stołu zbierać... na pewno w prawilnej, niemieckiej, francuskiej albo innej skandynawskiej korpozjebce za dwie miski ryżu zasuwa. chyba, że błądzę, i tak jak ktoś sugerował uprawia tępą propagandę nie tylko z przekonania, ale i z musu... no nic, wkrótce się okaże...
A Ty wiesz drogi trutniu co ja myślę? Rozwaliłeś system. Na prawdęSzelak pisze: ↑10 paź 2023, 20:16Darku, jak nie masz co napisać to używasz jakiejś takiej pokrętnej mowy, z której nic nie wynika. Używasz jakichś dziwnych i śmiesznych porównań, które myślisz, robią wrażenie. Próżny Twój trud. Mnie to tylko śmieszy, ale możesz próbować dalej. Co tam sobie jeszcze wymyślisz?![]()