Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Re: Polityka

Post autor: MacPhisto »

MaciejT pisze:
10 paź 2023, 16:09
"Pamięci 95 ofiar Lecha Kaczyńskiego, który ignorując wszelkie procedury, nakazał pilotom lądować w Smoleńsku w skrajnie trudnych warunkach. Spoczywajcie w pokoju. Naród Polski. STOP KREOWANIU FAŁSZYWYCH BOHATERÓW!"
Tak znalazłem, dzięki ;)
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Przepraszam ale opowiadasz bzdury i to nie jest żadne usprawiedliwienie tego uniku. Dla jednych postacią negatywną jest Jarek, dla innych Donald i nie ma znaczenia czy Ty byś chciał mieć z jednym z nich do czynienia czy też nie. Walka toczy się o rząd dusz i czy Ci się podoba czy nie Donald stoi na czele siły która może odebrać rządzącym władzę, i psim obowiązkiem szefa Partii było stanąć w szranki. I nic nie tłumaczy tchórzostwa Jarka, a Twoje wybiegi są niestety słabe, nie gniewaj się ale jak na spokojnie jeszcze raz przeczytasz co napisałeś i weźmiesz głębszy oddech to może przyznasz rację.
Politycy mogą się nie lubić, mogą się spierać ale gdy przychodzi czas wyboru liderzy mają ze sobą rozmawiać. Jarosław rozmawia tylko ze starannie wyselekcjonowanymi stronnikami PiSu i to też jest objaw braku odwagi w mojej ocenie. Żałuję że tak jest.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Zapytaj lepiej tego swojego odważnego bohatera dlaczego oddał śledztwo smoleńskie? Czegoś się bał? Jak szybko wrócił do rzeczywistości. Niebywałe. Ciekaw jestem kto naprawdę ma tą krew na rękach?
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Wojtek pisze:
10 paź 2023, 14:33
Myślę że wybory to taki dość specyficzny czas, stąd i wzmożona aktywność w tym wątku.
Pył bitewny opadnie i wszysko wróci do normy , no prawie :D
Szelak pisze:
10 paź 2023, 16:14
Z takim kimś jak Donald Tusk szkoda czasu się spotykać, bo to postać bardzo negatywna jest
i przez 8 lat rządów co wydanie Dziennika TV ... Donald Tusk, ...za Donalda Tuska...itd...( no chyba że opłacił reklamę w glównym wydaniu dziennika)
Szelak pisze:
10 paź 2023, 16:41
Zapytaj lepiej tego swojego odważnego bohatera dlaczego oddał śledztwo smoleńskie?
Zapytaj się swojego :D Antka co brał , albo co jarał i takie gupoty pier...ł. No i czemu zapłacili za opinię bieglych a potem wzięli tylko to co pasowało do ich teorii a resztę wywalili. Po co było taką kasę płacić a no i jeszcze bo nie śledzę ściągneli ten cały wrak czy nie bo brali jakiegoś tam adwokata ze świata co to taki skuteczny kasa nie gra roli i ... jest już czy jeszcze w rosji?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Szelak pisze:
Zapytaj lepiej tego swojego odważnego bohatera dlaczego oddał śledztwo smoleńskie?
Samolot ruskiej produkcji rozbił się w Rosji. Żadna sila na świecie nie zmusiłaby Rosjan do rezygnacji ze śledztwa. My mogliśmy do niego dołączyć, albo zrobić swoje. Robimy swoje. Od 13 lat. Przestań pieprzyć tymi tępymi partyjnymi przekazami bo to obraża inteligencję. Nie wiem tylko czy naszą, czy Twoją.
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Szelak pisze:
Zapytaj lepiej
Raz przestań odwracać kota ogonem i odpowiadać pytaniem na pytanie. Czy Twoim zdaniem człowiek nr 1 w partii rządzącej, Jarosław Kaczyński powinien dyskutować przed wyborami z liderami innych ugrupowań czy nie? Bez manipulacji i ściemy, bez zastanawiania się kto przyszedł, czy Twoim zdaniem powinien wczoraj być w studio czy nie?

Tak na marginesie, moim zdaniem Kaczyński się starzeje i to niestety widać. Nie nadąża za obowiązkami fizycznie, coraz częściej nie nadąża mentalnie. Dzisiejszy tekst o nazwiskach przy pomniku jest tego przykładem, wytrawny polityk jakim był 10 lat temu by tak nie powiedział bo najpierw by pomyślał czy te słowa mu się przysłużą czy zaszkodzą. Ale to już nie ten Jarek, czasem mi go po trosze szkoda, coraz częściej wydaje mi się zagubiony i w tej pseudodebacie też bym go nie widział. Zjedli by go tam na surowo bo to już nie jest zwierz polityczny, tylko brakuje pierwszego który by się odważył spróbować czy już można dzielić schedę czy jeszcze trzeba czekać bo wódź jeszcze może pokąsać.
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

MaciejT pisze:
10 paź 2023, 17:25
Czy Twoim zdaniem człowiek nr 1 w partii rządzącej, Jarosław Kaczyński powinien dyskutować przed wyborami z liderami innych ugrupowań czy nie?
Przede wszystkim debata (w tym wypadku przesłuchanie) to nie spotkanie towarzystwa wzajemnej adoracji, a prezentacja programu, poglądów milionom widzów, wyborcom. Swoim i przede wszystkim nie swoim. Kaczyński Polaków olał sikiem prostym. Bał się porażki? Niech nie pcha się do władzy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Moim zdaniem szkoda klawiatury.

Szelak to zatwardziały katolik który "miłuje bliźniego swego" w dość specyficzny sposób.

Gdyby dzisiaj Tusk wbiegł do palącego się domu i własnoręcznie uratował 9 na 10 osób pozostałych w płonącym budynku to Szelak by powiedział że wielkie mi halo bo przecież jedna osoba zginęła przez Tuska...

A najbardziej przerażające jest to, że takich "miłujących inaczej" osób w kraju jest niestety niemało i to jest największe zagrożenie dla przyszłości kraju.

I to nawet nie chodzi o Tuska. Tusk jest dzisiaj, jutro to może być Zandberg czy inny Bosak albo Banaś. Ziobro również.
Jakiś "diabeł" zawsze się znajdzie.
Byle nie w lustrze, oj nie.
W lustrze jest na stałe namalowana aureolka żeby nikt nie miał wątpliwości z kim ma do czynienia :D
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Szelak

Co Ty możesz wiedzieć kim jestem i co w jakiej sytuacji bym powiedział? Znalazł się jasnowidz. O sobie opowiadaj.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Szelak pisze:
10 paź 2023, 16:14
Z takim kimś jak Donald Tusk szkoda czasu się spotykać, bo to postać bardzo negatywna jest. Też bym nie chciał mieć z nim nigdy do czynienia.
No ale Ty nie jesteś osobą publiczną, prezesem partii itp... od pewnych osób więcej się wymaga. Zobacz, nie miał grama odwagi spotkać się na debacie we własnym studio, z własnymi dziennikarzami... Oni dobrze wiedzieli że nie mogą mu pozwolić na publiczne wystąpienie w takiej debacie. To jest jasne dla każdego w miarę obeznanego z sytuacją. I nie zaczarujesz rzeczywistości...
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Szelak pisze:
10 paź 2023, 12:55
Po co prowokujesz? I gdzie się obruszyłem?
To nie prowokacja tylko zapowiedź jeszcze nowszych potencjalnie porządków w mieście. To Ty jesteś sumieniem Narodu w tym wątku, a skoro Trzaskowski źle rządzi.. czytam w innym niepolitycznym wątku, to pewnie masz już kandydata na jego miejsce/? :lol:
Szelak pisze:
10 paź 2023, 12:55
A po co?
Dla stosownych akcentów co by się nie rozmyło.
Tana mana Tomciu prowokacja nie szykana. Prowokacja = edukacja! Tak na to patrz, Tobie przyda się na pewno. Gdy czytam Twoje posty to nie myślę Lenin :mrgreen: . Myślę Nadieżda Krupska, bidula zainfekowana jadem totalitaryzmu partyjnej nowomowy.
Zabieraj swoją kuwetę i stawaj w szranki do pośredniaka. Już czas. Masz trzy dni. wykorzystaj je!
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

darkman pisze:
10 paź 2023, 20:03
Zabieraj swoją kuwetę i stawaj w szranki do pośredniaka. Już czas. Masz trzy dni. wykorzystaj je!
eee chyba nie, Pan Kolega chyba zbyt honorowy, żeby z pańskiego stołu zbierać... na pewno w prawilnej, niemieckiej, francuskiej albo innej skandynawskiej korpozjebce za dwie miski ryżu zasuwa. chyba, że błądzę, i tak jak ktoś sugerował uprawia tępą propagandę nie tylko z przekonania, ale i z musu... no nic, wkrótce się okaże...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Szelak

Darku, jak nie masz co napisać to używasz jakiejś takiej pokrętnej mowy, z której nic nie wynika. Używasz jakichś dziwnych i śmiesznych porównań, które myślisz, robią wrażenie. Próżny Twój trud. Mnie to tylko śmieszy, ale możesz próbować dalej. Co tam sobie jeszcze wymyślisz? :D
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Szelak pisze:
10 paź 2023, 20:16
Darku, jak nie masz co napisać to używasz jakiejś takiej pokrętnej mowy, z której nic nie wynika. Używasz jakichś dziwnych i śmiesznych porównań, które myślisz, robią wrażenie. Próżny Twój trud. Mnie to tylko śmieszy, ale możesz próbować dalej. Co tam sobie jeszcze wymyślisz? :D
A Ty wiesz drogi trutniu co ja myślę? Rozwaliłeś system. Na prawdę :lol:
Awatar użytkownika
Szelak

Oooo, teraz to dopiero zabłysnąłeś! Dawaj dalej, może będzie jeszcze ciekawiej. :lol:
Zablokowany