Gramofony myślę,że prezentują zbliżony poziom i kwestia manual czy automat...rodzicom bym kupił jednak automat,choć nie jestem ich zwolennikiem,ale na stare lata sobie taki zapodam

Prawdaesdarek pisze:Te gramofony mają po 35 lat!!! Jeśli są po przeglądzie,wymianie zużytych elementów, smarowaniu, regulacjach, polerowaniu pokryw to cena jest bardzo ok. Nawet ta 699. Jeśli jednak jest to sprzęt który od 35 lat nie widział regulacji,smaru itp. to...i 300 by było za dużo.
Podpisuję się pod powyższym obiema rękoma. W zeszłym roku kupiłem Technicsa sl-1710mk2 za 800zł (w sumie za 1000, ale sprzedałem wkładkę za 200).Waluch pisze:SL-D3 nie jest jakimś' wyjątkowym ' gramofonem Technicsa. Brakuje mu chociażby kwarcowej stabilizacji obrotów. Za połowę ( 500zł ) można znaleźć inny, lepszy model. Nie koniecznie na allegro.
Jestem przeciwny zawyżaniu cen. Nawet jeśli będzie to gramofon po przeglądzie itp.
Wg mnie nie ma co porównywać do nowych produktów. Chociaż akurat Project Debut z karbonowym ramieniem nie jest taki zły.![]()
Pytasz ile jest wart SL-D3 .... 500zł to wszystko co za niego można dać.
W grudniu pomagałem koledze szukać gramofonu, za 800zł z wysyłką do PL kupiliśmy w DE Thorensa 318 z wkładką AT14 SLa . Gramofon jest jak nowy.
Chodzi mi o to,że trzeba szukać i czekać na okazję, a nie brać co aktualnie jest.