TEAC AX 55

Żeby nie było za cicho
Awatar użytkownika
Masa

TEAC AX 55

Post autor: Masa »

W sumie to bez różnicy jak sprawdziłeś gramofon to znaczy, że wina jest we wzmacniaczu a tu jeż trzeba pchać łapy.
kalafior_0

Re: TEAC AX 55

Post autor: kalafior_0 »

...czy CD podłączone do wejścia Phono powinno grać, lub czy gramofon podłączony do wejścia CD powinien grać?
Awatar użytkownika
Masa

TEAC AX 55

Post autor: Masa »

Ja bym CD nie radził podpianć do phono. Gramofon podłączony do CD czy aux powinien się coś tam odzywać w głośnikach.
kalafior_0

...sprawdzę jak zachowuje się gramofon w wejściu CD/AUX, mimo wszystko wielkie dzięki...
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

TEAC AX 55

Post autor: Wojtek »

kalafior_0 pisze:...na innych wejściach jest tak samo
kalafior_0 pisze:...mam tylko CD i w innych wejściach nie sprawdzałem
Jedno z drugim trochę się wyklucza ;)

Potwierdzam, powinno być coś słychać, nawet w wejściu CD (skoro już je używałeś z jakimś innym urządzeniem). Cicho bo cicho, ale powinno.

Coś musi być nie tak skoro gramofon z innym wzmacniaczem działa, a przy Teacu odmawia współpracy, ale póki co podejrzewam, że coś źle robisz kalafior.

Jeśli wejście CD działa z odtwarzaczem CD to po podłączeniu gramofonu w to wejście powinno być coś słychać (cichy sygnał).
kalafior_0 pisze:...sprawdzę jak zachowuje się gramofon w wejściu CD/AUX, mimo wszystko wielkie dzięki...
O to mi chodziło już w poprzednim poście. Napisałeś potem, że to zrobiłeś, więc teraz już nie rozumiem co faktycznie zrobiłeś/sprawdziłeś :)

CD podłączone do Phono zagra, ale będzie zniekształcone, więc się nie zdziw jakby co ;)
Bo rozumiem, że chciałbyś tą drogą upewnić się czy wejście Phono jest sprawne :) Możesz taki test zrobić.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kalafior_0

...trochę namieszałem z tym sprawdzaniem wejść to fakt, ale już wiem co jest nie tak... gramofon sprawny, wejście phono, cd i inne są sprawne...zapomnieliśmy o wejściu słuchawkowym we wzmacniaczu...nie działa
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

TEAC AX 55

kalafior_0 pisze:zapomnieliśmy o wejściu słuchawkowym we wzmacniaczu...nie działa
Fakt, na to jeszcze nikt nie wpadł :D Ale skoro tylko to leży to pół biedy chyba. Zależy na ile lubisz korzystać ze słuchawek :)
Ale to wyjście słuchawkowe chyba jeszcze niedawno działało? Czy źle kojarzę?
Wsparcie finansowe forum
kalafior_0

...słuchałem muzyki z CD podłączonego do tego wzmacniacza przez słuchawki ale podłączone do CD, gramofon takiego wejścia nie posiada, więc muszę podłączyć słuchawki do wzmacniacza i tu jest problem...
... tak sobie jeszcze pomyślałem, czy można to wejście ominąć, np. podłączyć CD i gramofon do wzmacniacza a słuchawki do CD i słuchać muzyki z gramofonu, bo tego nie sprawdziłem
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

TEAC AX 55

kalafior_0 pisze:...słuchałem muzyki z CD podłączonego do tego wzmacniacza przez słuchawki ale podłączone do CD,
Teraz mam jasność :)
kalafior_0 pisze:... tak sobie jeszcze pomyślałem, czy można to wejście ominąć, np. podłączyć CD i gramofon do wzmacniacza a słuchawki do CD i słuchać muzyki z gramofonu, bo tego nie sprawdziłem
Jest to raczej niemożliwe.
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ