TEAC AX 55
- Masa
TEAC AX 55
W sumie to bez różnicy jak sprawdziłeś gramofon to znaczy, że wina jest we wzmacniaczu a tu jeż trzeba pchać łapy.
-
Re: TEAC AX 55
...czy CD podłączone do wejścia Phono powinno grać, lub czy gramofon podłączony do wejścia CD powinien grać?
- Masa
TEAC AX 55
Ja bym CD nie radził podpianć do phono. Gramofon podłączony do CD czy aux powinien się coś tam odzywać w głośnikach.
-
...sprawdzę jak zachowuje się gramofon w wejściu CD/AUX, mimo wszystko wielkie dzięki...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
TEAC AX 55
kalafior_0 pisze:...na innych wejściach jest tak samo
Jedno z drugim trochę się wykluczakalafior_0 pisze:...mam tylko CD i w innych wejściach nie sprawdzałem

Potwierdzam, powinno być coś słychać, nawet w wejściu CD (skoro już je używałeś z jakimś innym urządzeniem). Cicho bo cicho, ale powinno.
Coś musi być nie tak skoro gramofon z innym wzmacniaczem działa, a przy Teacu odmawia współpracy, ale póki co podejrzewam, że coś źle robisz kalafior.
Jeśli wejście CD działa z odtwarzaczem CD to po podłączeniu gramofonu w to wejście powinno być coś słychać (cichy sygnał).
O to mi chodziło już w poprzednim poście. Napisałeś potem, że to zrobiłeś, więc teraz już nie rozumiem co faktycznie zrobiłeś/sprawdziłeśkalafior_0 pisze:...sprawdzę jak zachowuje się gramofon w wejściu CD/AUX, mimo wszystko wielkie dzięki...

CD podłączone do Phono zagra, ale będzie zniekształcone, więc się nie zdziw jakby co

Bo rozumiem, że chciałbyś tą drogą upewnić się czy wejście Phono jest sprawne

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
...trochę namieszałem z tym sprawdzaniem wejść to fakt, ale już wiem co jest nie tak... gramofon sprawny, wejście phono, cd i inne są sprawne...zapomnieliśmy o wejściu słuchawkowym we wzmacniaczu...nie działa
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
TEAC AX 55
Fakt, na to jeszcze nikt nie wpadłkalafior_0 pisze:zapomnieliśmy o wejściu słuchawkowym we wzmacniaczu...nie działa

Ale to wyjście słuchawkowe chyba jeszcze niedawno działało? Czy źle kojarzę?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
...słuchałem muzyki z CD podłączonego do tego wzmacniacza przez słuchawki ale podłączone do CD, gramofon takiego wejścia nie posiada, więc muszę podłączyć słuchawki do wzmacniacza i tu jest problem...
... tak sobie jeszcze pomyślałem, czy można to wejście ominąć, np. podłączyć CD i gramofon do wzmacniacza a słuchawki do CD i słuchać muzyki z gramofonu, bo tego nie sprawdziłem
... tak sobie jeszcze pomyślałem, czy można to wejście ominąć, np. podłączyć CD i gramofon do wzmacniacza a słuchawki do CD i słuchać muzyki z gramofonu, bo tego nie sprawdziłem
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
TEAC AX 55
Teraz mam jasnośćkalafior_0 pisze:...słuchałem muzyki z CD podłączonego do tego wzmacniacza przez słuchawki ale podłączone do CD,

Jest to raczej niemożliwe.kalafior_0 pisze:... tak sobie jeszcze pomyślałem, czy można to wejście ominąć, np. podłączyć CD i gramofon do wzmacniacza a słuchawki do CD i słuchać muzyki z gramofonu, bo tego nie sprawdziłem
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum