Fakt faktem Grado Prestige jest bardziej rozwojową serią bo zawsze można sięgnąć po wyższe modele igieł (np. Red, oczko wyżej od Blue).
Przy M92/M97, szczytem jest igła SAS od JICO.
Nie, po prostu wiecej slucham jednak Jazzu i muzyki filmowej, ambientu itp. A sam stwierdziles, ze Grado bardziej sie nadaje do takiej muzy...Wojtek pisze:W sensie że teraz stawiamy sprawę na tym, że tańsze = lepsze?
Facet, nie rozbrajaj mnie. Myślisz że ja bym Tobie coś polecał nie będąc świadomym takich oczywistości?Boozer pisze:Teraz jeszcze okazalo sie, ze Grado Blue to wkladka na 1/2" a nie T4P. Podobnie Grado Black. Jedynie m92 ma t4p
Nie ma przejściówek w drugą stronę.Boozer pisze:Szukalem takze jakiejs przejsciowki i znalazlem tylko w druga strone - dla wkladek T4P do gramofonow z 1/2"
NIe o to mi chodzi, absolutnie daleki jestem od takich podejrzen, po prostu wszystkie egzemplarze na jakie sie napotykalem do tej pory byly na 1/2". Moze faktycznie zle sie wyrazilem, myslac, ze dostepne sa przejsciowki.Wojtek pisze:Facet, nie rozbrajaj mnie. Myślisz że ja bym Tobie coś polecał nie będąc świadomym takich oczywistości?Boozer pisze:Teraz jeszcze okazalo sie, ze Grado Blue to wkladka na 1/2" a nie T4P. Podobnie Grado Black. Jedynie m92 ma t4p
Tego nie bylem swiadomy, dopiero zaczynam z gramofonami. A w zasadzie wracam do tematu po kilku(nastu) latach przerwy.Wojtek pisze:Nie ma przejściówek w drugą stronę.Boozer pisze:Szukalem takze jakiejs przejsciowki i znalazlem tylko w druga strone - dla wkladek T4P do gramofonow z 1/2"
Dzieki, powanie rozwaze temat.Wojtek pisze:Jeśli jesteś zdecydowany na Grado to poleciłbym Tobie zakup tej używki, jako najrozsądniejszy wybór: http://allegro.pl/wkladka-gramofonowa-g ... 62113.html
To nie jest prawda.ISOPHON pisze:AUDIO TECHNICA AT311EP-jest to odpowiednik AT120
Zgadza się, ale co z tego?ISOPHON pisze:Odpowiednik nie oznacza takiego samego body/to tylko blaszka-obudowa/
Tak, pomyłka w opisie. "E jak eliptyczny"mr_shelp pisze:(szlif sferyczny - to chyba pomyłka?)
Bez przesadymr_shelp pisze:Czy może jest to trochę przesadzona cena jak za tę wkładkę?