Kolumny OMNI AUDIO SOUND SYSTEM SA 12.3

Głośniki w kolumnach i inne słuchawki
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

JacK pisze:Owszem zdarzało mi się zakupić jakiś sprzęt bez uprzedniego odsłuchu jednak takie zakupy to u mnie rzadkość.
No, to już lepiej brzmi niż "bez wcześniejszego odsłuchu nic nie kupię" :) Tylko o to mi chodziło.
JacK pisze:Teraz jest synonimem szlachetnego pochodzenia, wzorowego utrzymania wręcz rewelacyjnej jakości.
Chyba obracamy się wokół jakichś różnych definicji :)
JacK pisze:Prawda jest jednak taka że w większości to sprzęty bez udokumentowanego pochodzenia, niekompletne, prowizorycznie naprawiane, a zdjęcia w aukcji poprawiane w kradzionym photoshop-ie.
Prawda, niestety.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Kolumny OMNI AUDIO SOUND SYSTEM SA 12.3

Post autor: JacK »

eenneell pisze:Ciekawe!
posprzeczacie się :?: :roll:
Widzisz eenneell udało się bez sprzeczek :D
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
eenneell

Post autor: eenneell »

JacK pisze:
eenneell pisze:Ciekawe!
posprzeczacie się :?: :roll:
Widzisz eenneell udało się bez sprzeczek :D
:) :)
Udało się :!:
Mr Wojtek był wyjątkowo wyrozumiału i delikatny :D :!:
Szaga

Post autor: Szaga »

Dostałem kolumny od brata... Kupił je z kina gdzie grały kilka lat. On sam robił na nich dyskoteki co przeszło i na mnie. Sam mam je już ładnych parę lat, i powiem Szczerze że do dzisiaj nie zamienię ich na żadne inne. Połączone je mam ze wzmacniaczem "Dual... " - te zestawienie jest niebiańskie! Kolumny nie mają najmniejszych głośników wysokotonowych... Powiem że wcale nie są potrzebne. Dzwięk przenoszony w każdym paśmie jest piękny. To że nie grają za głośno jak ktoś napisał - "jest winą obudowy zamkniętej". Żeby dodać odrobinę pikanterii na temat ich jakośći brzmienia - powiem że zamówiłem drugi zestaw tych kolumn dla własnej (i innych) satysfakcji (za sumę 450 zł; cena może i nie mała, ale dla mnie za zadbany "zestaw" kwota nie jest wygórowana). Na dzień dzisiejszy "zestaw " służył będzie do imprez okolicznościowych [nie mam już możliwości prowadzenia dyskotek (szkoda...)]. Pozdrawiam serdecznie osoby kpiące sobie z tych znakomitych jakościowo (i nie drogich) kolumn. Osoby zainteresowane kupnem powinny nie narzekać na ich jakość (pomawianą przez osoby nie mające z nimi do czynienia) - a powinny je najpierw zgrać ze wzmacniaczem dla jak najlepszego brzmienia.
Wiwat Omni 12.3...
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Szaga pisze:Kupił je z kina gdzie grały kilka lat. On sam robił na nich dyskoteki co przeszło i na mnie.
To mówi bardzo wiele, wbrew pozorom :)
Szaga pisze:Powiem że wcale nie są potrzebne.
Pewnie, wszak po co komu wysokie tony? Dzięki temu nawet ktoś przygłuchawy nie ma co narzekać, wszak dyskotekowe basy i tak usłyszy.
Szaga pisze:(za sumę 450 zł; cena może i nie mała, ale dla mnie za zadbany "zestaw" kwota nie jest wygórowana)
Jaki portfel taka cena.
Szaga pisze:Na dzień dzisiejszy "zestaw " służył będzie do imprez okolicznościowych [nie mam już możliwości prowadzenia dyskotek (szkoda...)].
Prawidłowo, odpowiedni sprzęt do odpowiedniego zadania.

Tutaj generalnie większość ludzi szuka nagłośnienia do słuchania muzyki w zaciszu domowym, a nie do łupu-cupu imprezowego, gdzie "jakość" jest pojęciem nieco odmiennym, stąd taka różnica zdań.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ