Grundig PS1020 + Shure M85G + Shure N91G Hi-Track

Awatar użytkownika
Reymont

Re: Grundig PS1020 + Shure M85G + Shure N91G Hi-Track

Post autor: Reymont »

Pokażesz aukcję?

Tak wiem... na 100% ktoś kupił ktoś poza jakąkolwiek aukcją i w ogóle to nie można tego potwierdzić w żaden sposób, bo w sumie ktoś dowiedział się o Grundigu z ogłoszenia na słupie :morda:
Awatar użytkownika
muuhau

Post autor: muuhau »

zbyszek1982 pisze:
muuhau pisze:rzadkość występowania igły
Jak ktoś dał sobie wcisnąć taki kit, to innego określenia niż frajer chyba nie ma na taką osobę :)
To znajdź mi tanio taka igle.
Awatar użytkownika
muuhau

Reymont pisze:Pokażesz aukcję?

Tak wiem... na 100% ktoś kupił ktoś poza jakąkolwiek aukcją i w ogóle to nie można tego potwierdzić w żaden sposób, bo w sumie ktoś dowiedział się o Grundigu z ogłoszenia na słupie :morda:
Żałosne są takie próby pomówienia.
Ogłoszenie było na AS. Niecały tydzień, bo zainteresowanie było duże. Poza tym była aukcja na ebayu, ale szybciej poszedł na as.
Cale szczęście nie czuje potrzeby udawadniania Ci czegokolwiek. Jestem pewien, ze znajdziesz sobie jeszcze dużo powodów do poprawienia własnej samooceny.
Awatar użytkownika
muuhau

Dla zaintersowanych link do zdjęć sprzętu:
https://drive.google.com/folderview?id= ... WRoLWM&usp
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Sprzedawanie kilkudziesięcioletniej igły, której zawieszenie na bank sparciało a przebieg jest nieznany, jako jakiegoś rarytasu jest szukaniem frajera i tyle. Jak stwierdziłeś stan tej igły? Oglądałeś ją pod wysokiej klasy mikroskopem? Porównywałeś z nową nieużywaną?

U Thakkera taka igła w stanie NOS, tylko w innej obsadce kosztuje 29 ojro. http://zum-shop.de/Needles-Styli-Origin ... -56_x1.htm

edit: Nawet lepsza, bo we wkładce "G" powinien być oryginalnie szlif sferyczny, a ta u Thakkera ma eliptyczny.
Awatar użytkownika
muuhau

Z tych, które podałeś, to N75ED Type2 jest odpowiednikiem, igły którą sprzedałem i kosztuje 129 ojro plus ship itp.
To jest realna wartość igły, którą sprzedałem, a do tego dochodzi jeszcze wartość i stan reszty zestawu.
Cały czas trzeba pamiętać, że zainteresowani tym sprzętem byli ludzie, którzy szukają tego konkretnego zestawu do swojego systemu. Chodzi o szkołę grania CCi i to, co opisuje Massimo i Greg na swoich stronach. Jak wiadomo sprzęt potrafi najlepiej zagrać jeżeli jest odpowiednio dobrany, a dla wielu z nich ten gramofon był brakującym ogniwem.
Z resztą nie rozumiem całego podniecenia wokół tej sprzedaży. Czymże w końcu jest 800zł w świecie audio? W ogóle, co to jest 800zł - 200 euro - w świecie? Obiad dla dwojga w krajach rozwiniętych gospodarczo.
Życzę smacznego i uważajcie na wrzody.
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

muuhau pisze:Z tych, które podałeś, to N75ED Type2 jest odpowiednikiem, igły którą sprzedałem
Przykro mi, ale sprzedałeś zwykłą igłę, a nie nude diamond ze szlifem hipereliptycznym, jak ta wskazana przez ciebie. Nie wciskaj kitu.
MISSE
Gramofon: Micro Seiki DDX

Post autor: MISSE »

800zł czy tysiąc niewielka różnica

GRATULUJE SPREDAŻY

ale sam bym się pociął jak dałbym więcej niż 350 zł :mrgreen:

pieniądze ze sprzedaży zainwestuj w coś co niema przesadzonej ceny :lol:
eenneell

Post autor: eenneell »

Panowie!
A co Was to tak obchodzi, że Ktoś coś sprzedał? ( z zyskiem)????

Szwagier się naciął, czy może kochanka :D
muuhau Sprzedał i tyle!
Ktoś kupił /przepłacił :?:
No ico z tego??
Awatar użytkownika
Reymont

Post autor: Reymont »

muuhau pisze:
Reymont pisze:Pokażesz aukcję?

Żałosne są takie próby pomówienia.
Ogłoszenie było na AS. Niecały tydzień, bo zainteresowanie było duże. Poza tym była aukcja na ebayu, ale szybciej poszedł na as.
Cale szczęście nie czuje potrzeby udawadniania Ci czegokolwiek. Jestem pewien, ze znajdziesz sobie jeszcze dużo powodów do poprawienia własnej samooceny.
Przepraszam, jeśli poczułeś się dotknięty moim niemiłym postem. W sumie jeśli udało Ci się sprzedać za ile chciałeś to gratuluję. ;)
Awatar użytkownika
muuhau

W porządku.
Nie rozumiem skąd takie podniecenie tym tematem. Po prostu w pewnych kręgach jest hype na ten sprzęt i ludzie płacą za niego nawet dwa razy tyle.
Sam nie miałem okazji sprawdzić, czy jest tego wart, ale skoro są zadowoleni, to ja nie czuję się winny sprzedając im go za taką cenę.
Nikogo nie oszukiwałem w kwestii modelu ani stanu sprzętu.
ODPOWIEDZ