Otóż, swego czasu, nasz człowiek Winters wystawił na pokaz w temacie z płytami dwie pozycje z katalogu Blue Note Records. Mówił, że kupił w promocji za dolary, w sklepie co to się nazywa Acoustic Sounds (acousticsounds.com). Szczerze mówiąc, nie znałem tego sklepu i wtedy chyba usłyszałem o nim po raz pierwszy. A tu się okazało, że to znany i renomowany sklep z płytami jest i wszyscy go znają, tylko nie ja ;]
Oczywiście pozazdrościłem koledze i też zachciałem kupić tam płyty. Nie te same naturalnie, nie jakiś jazz

No i zabrałem się za sprawunki

I wtenczas właśnie Winters mi doradził, aby napisać do nich i poprosić o zmianę formy wysyłki na USPS First Class Package International. Nie zgodzili się, otrzymałem odpowiedź, że najtańszy jest FedEx i kosztuje 62 dolary. Też mnie to nie urządzało, anulowałem zamówienie ;]
Ale do czego zmierzam... Acoustic Sounds to bez wątpienia świetny sklep i mają tam naprawdę genialne wydania, ale przez koszty wysyłki odechciewa się zakupów...
Dlatego pomyślałem sobie, że może warto się rozejrzeć za jakimś krajowym sprzedawcą - może będzie miał te tytuły. I tak trafiłem na wrocławski biznes Topwinyl (są na allegro) i kupiłem to com chciał ;]
Oczywiście importerów jest więcej, ale ten akurat jest względnie tani i sympatyczny. Zaoszczędziłem 70 zielonych, płyty dotarły w idealnym stanie, jestem zadowolony ;]
Jak jeszcze kiedyś mi się zachce zakupów, to pewnie będę ściągał przez nich. Sprowadzają podobno wszystko wedle życzenia.
Jeśli macie jakieś tańsze / lepsze sposoby na zakupy w AS, to możecie się nimi podzielić ;]