Shure V15 IV
-
Shure V15 IV
Człowieku gra!!! I to jest najważniejsze .Ortofon jak na swoją klasę ładnie brzmiał a to co pokazał Shure ..nie wygląda mi żle sklibrowaną i zamontowana wkładkę i jest w 100 % kompatybilna z lekkim ramieniem Duala. Może nie urodziłem się ze śrubokrętem w ręce oraz słoń mi na ucho nie nadepnął ale potrafię odróżnić dobre brzmienie od złego. Jeśli coś mnie zadowala nie mierzę tego miernikiem , nie wnikam dlaczego tak się dzieje...po prostu ..cieszę się z tego. Uwierz mi ..dzięki temu jestem szczęśliwym człowiekiem 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Shure V15 IV
To wykluczam, w tym wypadku, choć to prawda że to nie Robertson ustawiał tę wkładkę.Ukaniu pisze:Nawet jakby sie okazało, że jedna była źle zamontowana ze źle dobranym obciążeniem w niewłaściwym ramieniu ?
Tak więc nie wiem czy jest sens robienia problemu/dociekania w sytuacji kiedy nie ma póki co więcej informacji nt. parametrów ustawienia, poza oczywistymi.
Też jestem inżynierem, ale sam tytuł naukowy nie musi świadczyć o podejściu do sprawy.Ukaniu pisze:Co ja zrobie, że mam dusze inżyniera.
"Live and let live"

Osobiście też się cieszę, że Robertsonowi zakup przypasił, szczególnie że sam wskazałem mu kiedyś trop na V15tki, a miał facet bardzo mocne obawy co do tego czy ten wydatek w ogóle da dobry owoc.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Ukaniu
- Kontakt:
Re: Shure V15 IV
Panowie ja sie tylko ciekawie wtedy jak ktoś chce porównać prowadzenie na mokrym porsche i mercedesa sl nie podając typu opon.
To, ze jest fajnie to ja sie ciesze, ale porównanie musi mieć kluczowe dane jeśli ma miećsens większy niż pitu pitu
To, ze jest fajnie to ja sie ciesze, ale porównanie musi mieć kluczowe dane jeśli ma miećsens większy niż pitu pitu
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
-
Shure V15 IV
Albo typ podaje, tylko przebiegu nie... ( komplet nówek nieśmiganych vs 500tys km)Ukaniu pisze:ktoś chce porównać prowadzenie na mokrym porsche i mercedesa sl nie podając typu opon

-
Ja p..... siostro kaftaneenneell pisze:Albo typ podaje, tylko przebiegu nie... ( komplet nówek nieśmiganych vs 500tys km)Ukaniu pisze:ktoś chce porównać prowadzenie na mokrym porsche i mercedesa sl nie podając typu opon

- Reymont
Myślę, że lepsza Dębica nówka od zajechanej PirelliRobertson pisze: Jeden Pirelli a drugi Dębica ...zadowoleni ?

-
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Shure V15 IV
Jest OK Pilot, już chyba ucichło 
Ja bardzo lubię jak forumowicze recenzują sprzęty. Często nie mogę się doprosić ludzi o napisanie paru słów nt. jakiegoś wzmacniacza czy kolumn, skoro wiem z prywatnych dyskusji że są zadowoleni i dziękują za pomoc.
Jednakże każdy powinien recenzować/opiniować sprzęt na swoją miarę, wiedzę i możliwości, a nie że dopuszczamy jedynie testy na poziomie niemieckiego ADAC, a wszystko inne odrzucamy, bo to "pitu pitu". Także nie ma co się zrażać
Robertson jeszcze musi dać znać jakie to JICO u niego wisi

Ja bardzo lubię jak forumowicze recenzują sprzęty. Często nie mogę się doprosić ludzi o napisanie paru słów nt. jakiegoś wzmacniacza czy kolumn, skoro wiem z prywatnych dyskusji że są zadowoleni i dziękują za pomoc.
Jednakże każdy powinien recenzować/opiniować sprzęt na swoją miarę, wiedzę i możliwości, a nie że dopuszczamy jedynie testy na poziomie niemieckiego ADAC, a wszystko inne odrzucamy, bo to "pitu pitu". Także nie ma co się zrażać

Robertson jeszcze musi dać znać jakie to JICO u niego wisi

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Shure V15 IV
Dzisjaj dostałem info od Jico: Pawel-san przesyłka wysłana, nr śledzenia .........
Zamówienie złożyłem 7.01.2014. Czekam z niecierpliwością i zadowolenie Roberta pozytywnie podniosło mi ciśnienie, ale niektóre komentarze mniej. Zastanawiam się teraz jakim ignorantem się okarzę, opisując na forum moje doświadczenie z nowym nabytkiem? 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
Shure V15 IV
Napisał przecież "NOWE" i wspaniałeWojtek pisze:Robertson jeszcze musi dać znać jakie to JICO u niego wisi

-
Szczerze życzę Ci Pawle zadowolenia z nowego zakupuPawelec pisze:Dzisjaj dostałem info od Jico: Pawel-san przesyłka wysłana, nr śledzenia .........Zamówienie złożyłem 7.01.2014. Czekam z niecierpliwością i zadowolenie Roberta pozytywnie podniosło mi ciśnienie, ale niektóre komentarze mniej. Zastanawiam się teraz jakim ignorantem się okarzę, opisując na forum moje doświadczenie z nowym nabytkiem?

- Pawelec
- Gramofon: Składak
Shure V15 IV
Nie przejmuję się i "wiem, że mało jeszcze wiem" na temat aspektów technicznych, mechaniki, elektroniki, fizyki tudzież mniemanologii stosowanej i każdy wpis z komentarzem jest dla mnie cenny. Dzięki temu mam okazję sprawdzić na co jeszcze zwrócić uwagę by wszelkie zmiany (wydana kasa
) poprawiały, a nie psuły
. Miałbym jedna prośbę by aby coś wnieść komentarzem, to podajmy to w sposów przystępny i bez sarkazmu bo nie wszyscy są tu wysoce wykwalifikowanymi inżynierami
.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
-
Trafiłeś w sedno ! Cenię ludzi posiadających dużą wiedzę i potarfiących się nia dzielić ..edukować.Natomiast "to" czego mieliśmy przykład w tym wątku jest żenującePawelec pisze:Nie przejmuję się i "wiem, że mało jeszcze wiem" na temat aspektów technicznych, mechaniki, elektroniki, fizyki tudzież mniemanologii stosowanej i każdy wpis z komentarzem jest dla mnie cenny. Dzięki temu mam okazję sprawdzić na co jeszcze zwrócić uwagę by wszelkie zmiany (wydana kasa) poprawiały, a nie psuły
. Miałbym jedna prośbę by aby coś wnieść komentarzem, to podajmy to w sposów przystępny i bez sarkazmu bo nie wszyscy są tu wysoce wykwalifikowanymi inżynierami
.

-
Shure V15 IV
Zachowujecie się jak panienki
Jeżeli ciekawość jakie igły/wkładki są porównywane uważacie za "rozwalanie wątku".
a pytanie o przebieg igły w Ortofonie za nieistotne... to jak znaleźć dla siebie optymalną wkładkę i wyciągnąć sensowne wnioski?
To że przy nowej igle/wkładce jest lepiej to jest oczywiste,ale porównywanie wkładki/igły używanej z nową nie jest całkiem obiektywne.
"Wkładki i igły"- w takim dziale jesteśmy
Można coś czasem dać od siebie, a nie "zanudzać" swoimi problemami
Cześć!

Jeżeli ciekawość jakie igły/wkładki są porównywane uważacie za "rozwalanie wątku".
a pytanie o przebieg igły w Ortofonie za nieistotne... to jak znaleźć dla siebie optymalną wkładkę i wyciągnąć sensowne wnioski?
To że przy nowej igle/wkładce jest lepiej to jest oczywiste,ale porównywanie wkładki/igły używanej z nową nie jest całkiem obiektywne.
"Wkładki i igły"- w takim dziale jesteśmy

Na takie podejście czekałem; recenzję porównawczą, krótką i zwięzłą, ale nie opartą tylko na "ohah i ahah"Robertson pisze: Cenię ludzi posiadających dużą wiedzę i potarfiących się nia dzielić ..edukować.

Cześć!