Shure V15 IV

Tematy poświęcone konkretnym modelom i seriom wkładek
ODPOWIEDZ
Robertson

Shure V15 IV

Post autor: Robertson »

Człowieku gra!!! I to jest najważniejsze .Ortofon jak na swoją klasę ładnie brzmiał a to co pokazał Shure ..nie wygląda mi żle sklibrowaną i zamontowana wkładkę i jest w 100 % kompatybilna z lekkim ramieniem Duala. Może nie urodziłem się ze śrubokrętem w ręce oraz słoń mi na ucho nie nadepnął ale potrafię odróżnić dobre brzmienie od złego. Jeśli coś mnie zadowala nie mierzę tego miernikiem , nie wnikam dlaczego tak się dzieje...po prostu ..cieszę się z tego. Uwierz mi ..dzięki temu jestem szczęśliwym człowiekiem ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Shure V15 IV

Post autor: Wojtek »

Ukaniu pisze:Nawet jakby sie okazało, że jedna była źle zamontowana ze źle dobranym obciążeniem w niewłaściwym ramieniu ? ;-)
To wykluczam, w tym wypadku, choć to prawda że to nie Robertson ustawiał tę wkładkę.
Tak więc nie wiem czy jest sens robienia problemu/dociekania w sytuacji kiedy nie ma póki co więcej informacji nt. parametrów ustawienia, poza oczywistymi.
Ukaniu pisze:Co ja zrobie, że mam dusze inżyniera.
Też jestem inżynierem, ale sam tytuł naukowy nie musi świadczyć o podejściu do sprawy.

"Live and let live" :)

Osobiście też się cieszę, że Robertsonowi zakup przypasił, szczególnie że sam wskazałem mu kiedyś trop na V15tki, a miał facet bardzo mocne obawy co do tego czy ten wydatek w ogóle da dobry owoc.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
ŁDŁ
Kontakt:

Re: Shure V15 IV

Post autor: ŁDŁ »

Panowie ja sie tylko ciekawie wtedy jak ktoś chce porównać prowadzenie na mokrym porsche i mercedesa sl nie podając typu opon.
To, ze jest fajnie to ja sie ciesze, ale porównanie musi mieć kluczowe dane jeśli ma miećsens większy niż pitu pitu
Łukasz Długosz
Naprawa, upgrade, projektowanie audio https://www.facebook.com/ldlelektronika
Ciekawe i trudne przypadki - Zapraszam. Te mniej trudne też :-)
eenneell

Shure V15 IV

Post autor: eenneell »

Ukaniu pisze:ktoś chce porównać prowadzenie na mokrym porsche i mercedesa sl nie podając typu opon
Albo typ podaje, tylko przebiegu nie... ( komplet nówek nieśmiganych vs 500tys km)
;)
Robertson

eenneell pisze:
Ukaniu pisze:ktoś chce porównać prowadzenie na mokrym porsche i mercedesa sl nie podając typu opon
Albo typ podaje, tylko przebiegu nie... ( komplet nówek nieśmiganych vs 500tys km)
;)
Ja p..... siostro kaftan :doh: Jeden Pirelli a drugi Dębica ...zadowoleni ?
Awatar użytkownika
Reymont

Post autor: Reymont »

Robertson pisze: Jeden Pirelli a drugi Dębica ...zadowoleni ?
Myślę, że lepsza Dębica nówka od zajechanej Pirelli :think:
eenneell

Shure V15 IV

Robertson pisze:zadowoleni ?
baaardzo :D :D :D
Pilot

Shure V15 IV

Post autor: Pilot »

Toście ten wątek rozpieprzyli!!! :clap: :clap: :clap:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Shure V15 IV

Post autor: Wojtek »

Jest OK Pilot, już chyba ucichło :)

Ja bardzo lubię jak forumowicze recenzują sprzęty. Często nie mogę się doprosić ludzi o napisanie paru słów nt. jakiegoś wzmacniacza czy kolumn, skoro wiem z prywatnych dyskusji że są zadowoleni i dziękują za pomoc.

Jednakże każdy powinien recenzować/opiniować sprzęt na swoją miarę, wiedzę i możliwości, a nie że dopuszczamy jedynie testy na poziomie niemieckiego ADAC, a wszystko inne odrzucamy, bo to "pitu pitu". Także nie ma co się zrażać ;)

Robertson jeszcze musi dać znać jakie to JICO u niego wisi :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Shure V15 IV

Post autor: Pawelec »

Dzisjaj dostałem info od Jico: Pawel-san przesyłka wysłana, nr śledzenia ......... :) Zamówienie złożyłem 7.01.2014. Czekam z niecierpliwością i zadowolenie Roberta pozytywnie podniosło mi ciśnienie, ale niektóre komentarze mniej. Zastanawiam się teraz jakim ignorantem się okarzę, opisując na forum moje doświadczenie z nowym nabytkiem? :D
AKTUALNE OGŁOSZENIA - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
eenneell

Shure V15 IV

Wojtek pisze:Robertson jeszcze musi dać znać jakie to JICO u niego wisi :)
Napisał przecież "NOWE" i wspaniałe :)
Robertson

Pawelec pisze:Dzisjaj dostałem info od Jico: Pawel-san przesyłka wysłana, nr śledzenia ......... :) Zamówienie złożyłem 7.01.2014. Czekam z niecierpliwością i zadowolenie Roberta pozytywnie podniosło mi ciśnienie, ale niektóre komentarze mniej. Zastanawiam się teraz jakim ignorantem się okarzę, opisując na forum moje doświadczenie z nowym nabytkiem? :D
Szczerze życzę Ci Pawle zadowolenia z nowego zakupu :) A co do swojego opisu to ...nie przejmuj się zbytnio .Na każdym forum znajdzie się jakiś troll . Na ogól jest to mały zakompleksiony nieszczęśliwy człowiek z jeszcze mniejszym przyrodzeniem , który musi w jakiś sposób się dowartościować ;)
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Shure V15 IV

Post autor: Pawelec »

Nie przejmuję się i "wiem, że mało jeszcze wiem" na temat aspektów technicznych, mechaniki, elektroniki, fizyki tudzież mniemanologii stosowanej i każdy wpis z komentarzem jest dla mnie cenny. Dzięki temu mam okazję sprawdzić na co jeszcze zwrócić uwagę by wszelkie zmiany (wydana kasa :( ) poprawiały, a nie psuły ;) . Miałbym jedna prośbę by aby coś wnieść komentarzem, to podajmy to w sposów przystępny i bez sarkazmu bo nie wszyscy są tu wysoce wykwalifikowanymi inżynierami :) .
AKTUALNE OGŁOSZENIA - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Robertson

Pawelec pisze:Nie przejmuję się i "wiem, że mało jeszcze wiem" na temat aspektów technicznych, mechaniki, elektroniki, fizyki tudzież mniemanologii stosowanej i każdy wpis z komentarzem jest dla mnie cenny. Dzięki temu mam okazję sprawdzić na co jeszcze zwrócić uwagę by wszelkie zmiany (wydana kasa :( ) poprawiały, a nie psuły ;) . Miałbym jedna prośbę by aby coś wnieść komentarzem, to podajmy to w sposów przystępny i bez sarkazmu bo nie wszyscy są tu wysoce wykwalifikowanymi inżynierami :) .
Trafiłeś w sedno ! Cenię ludzi posiadających dużą wiedzę i potarfiących się nia dzielić ..edukować.Natomiast "to" czego mieliśmy przykład w tym wątku jest żenujące :cry:
eenneell

Shure V15 IV

Zachowujecie się jak panienki ;)
Jeżeli ciekawość jakie igły/wkładki są porównywane uważacie za "rozwalanie wątku".
a pytanie o przebieg igły w Ortofonie za nieistotne... to jak znaleźć dla siebie optymalną wkładkę i wyciągnąć sensowne wnioski?
To że przy nowej igle/wkładce jest lepiej to jest oczywiste,ale porównywanie wkładki/igły używanej z nową nie jest całkiem obiektywne.
"Wkładki i igły"- w takim dziale jesteśmy ;)
Robertson pisze: Cenię ludzi posiadających dużą wiedzę i potarfiących się nia dzielić ..edukować.
Na takie podejście czekałem; recenzję porównawczą, krótką i zwięzłą, ale nie opartą tylko na "ohah i ahah" :)

;) Można coś czasem dać od siebie, a nie "zanudzać" swoimi problemami ;)
Cześć!
ODPOWIEDZ