Jak trafisz w dobrym stanie i za "rozsądne" pieniądze to bierz wcześniejszePilot pisze:Może ktoś napisać jak brzmi nowe, 180gramowe wydanie płyty Accept Metal Heart? Czy lepiej polować na wcześniejsze wydania.

Jak trafisz w dobrym stanie i za "rozsądne" pieniądze to bierz wcześniejszePilot pisze:Może ktoś napisać jak brzmi nowe, 180gramowe wydanie płyty Accept Metal Heart? Czy lepiej polować na wcześniejsze wydania.
Różnie, dość często z cyfrowych remasterów,ale nie zawsze,pytanie też o jakośc tego remasteru , zarówno pod względem "gęstości" pliku i jak i celowością ew dodatkowych zabiegów i fachowością tej roboty.DeWitt pisze:BTW Nurtuje mnie pytanie, czy nowe wydania płyt, które pierwotnie wychodziły jako winyle, są "zgrywane" z cyfrowych remasterów, czy oryginalnego źródła. I jak to się ma potem do brzmienia.
Traktuj je tak samo jak kolorowe.DeWitt pisze:Co powiecie na temat clear waxów?
Zazwyczaj pochodzi z cyfry. Taniej.DeWitt pisze:BTW Nurtuje mnie pytanie, czy nowe wydania płyt, które pierwotnie wychodziły jako winyle, są "zgrywane" z cyfrowych remasterów, czy oryginalnego źródła. I jak to się ma potem do brzmienia.
Mam podobne dylematy ...tym bardziej ,że sporo płyt ostatnio kupiłem w MM czy Saturnie . W większości przypadków płyty brzmią dobrze .Wtedy czuję się spełniony i mam lżejszą głowę .Gorzej gdy trafię totalnego gniota ..wtedy pojawiają się owe dylematy i ....mówię sobie "nigdy więcej" ...aż do następnego razuDeWitt pisze:To w sumie dobrze, nie chciałbym żyć z przeświadczeniem, że za każdym razem jak kupię nową płytę, wywalę kasę w błoto. Chociaż z drugiej strony z chęcią porównam sobie z czasem np. Biały Album, który kupiłem niedawno w MM z jakimś starszym wydaniem. Może okaże się, że mam za słaby słuch by przywiązywać wagę do wydania i będę ustawiony
Wojtek pisze:Nowe wznowienia? Na pewno. A jeśli są to wznowienia płyt nagranych w 80's to w sumie pół biedy, bo wtedy i tak były co najmniej nagrywane bądź mixowane cyfrowo, więc nawet pierwsze wydanie nie było w pełni analogowe.szmojtek pisze:Czy wznowienia płyt takich zespołów jak AC/DC, Guns'n'Rose tez już są cyfrowo remasterowane?
Ty zadajesz pytanie czy o co chodzi?Robertson pisze:a co z płytą wydaną w 72 roku .Jej reedycja z 82 -go to taka sama reedycja jak te obecne A,D 2000 +
Tak zadaje pytanie i głośno zastanawiam się .Czy w takim przypadku to reedycja jeszcze analogowa jak ta z lat 70-ych czy już ją "zaśmiecili" cyfrowoWojtek pisze:Ty zadajesz pytanie czy o co chodzi?Robertson pisze:a co z płytą wydaną w 72 roku .Jej reedycja z 82 -go to taka sama reedycja jak te obecne A,D 2000 +