Gramofon do 500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Post autor: Wojtek »

Maciej.PL pisze:ale tam ceny z kosmosu, to co powinno kosztować 200/300zł na all... kosztuje 600/800zł - żenada.
A na jakiej to podstawie? Dane historyczne? Ceny eBay kontra ceny allegro? Czy jeszcze coś innego?
Maciej.PL pisze:Wojtku, mam takie wrażenie, czy czasy takie, że prowadzimy teraz swego rodzaju monolog w tym dziale "do 500zł", gdzie reszta świata?? ;)
Nie wiem, a chcesz coś od reszty? Na siłę chyba nikt nie będzie nic pisał :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
eenneell

Gramofon do 500 zł

Post autor: eenneell »

Wojtek pisze:Nie wiem, a chcesz coś od reszty? Na siłę chyba nikt nie będzie nic pisał :)
Ja nawet nie wiem jak to wygląda :(
Awatar użytkownika
Maciej.PL
Gramofon: Denon DP47F

Gramofon do 500 zł

Post autor: Maciej.PL »

Opinie odnośnie zawyżonych cen allegro można wyczytać także i na tym(ogólnie) forum, może nie w tym akurat wątku, ale są, to jest również Twoje(do Wojtek) zdanie przy niektórych linkach do aukcji allegro, gdzie podajesz forumowiczom przykłady wyszukanych przez siebie gramofonów z zaznaczeniem, że nie w tej cenie itp - ja też tak uważam!. Może to i "dane historyczne", nie wiem Wojtek jak to odbierasz, ale nie w tym rzecz, co by się tu nad tym rozwodzić, zaś co tyczy się "reszty" chodziło mi o tych forumowiczów, którzy są obecnie na forum lub zaglądają tutaj i mieli może do czynienia z tym konkretnie modelem.
Nie prościej jest odpowiadać merytorycznie, na temat, tylko cytować mnie, wystarczy napisać(lub nie) że niewiele wiem na temat tego akurat Pioneer-a i już, chyba po to jest to forum. Wojtek, Twojej wiedzy nikt tu pewnie nie podważa i słusznie, ale przestań już wycinać"cytować" moje zdania, ja zadaję pytanie odnośnie danego modelu gramofonu, który mieści się w przedziale cenowym "do 500zł" i temacie tego działu, więc proszę tylko o konkrety, wiem że jest to rzadki model pojawiający się w PL i może nie uzyskam wyczerpujących odpowiedzi, ale jestem już zmęczony odpisywaniem i umieszczaniem wątków prawie mijających się z tematem.
Wojtek - jako admin powinieneś chyba dawać przykład do rozmów na poziomie, kultury i wymiany zdań, opinii na rzeczony temat, mnie akurat Twoje jak to ktoś tu napisał "cięte riposty" nie ruszają mam już swoje lata i wiele w życiu przeszedłem, więc nie wypisuj mi o "danych historycznych" itp, bo to forum służy pogłębianiu i przekazywaniu konkretnej wiedzy, dzieleniu się informacją. Jako admin powinieneś dawać przykład, Twój sarkazm, ironia jakoś do mnie nie przemawia. Zarejestrowałem się na tym forum bo podobał mi się poziom wypowiedzi i kultura jaka tu panuje i Panie administratorze - niech tak zostanie.
Przypomnę jeszcze raz........, szukam odpowiedzi na temat: czy ktoś miał do czynienia z gramofonem Pioneer PL-A35 i czy jego konstrukcja, mechanizm jest warta tego pułapu cenowego. Jeśli nie temat tego modelu można pomiąć.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 11:04 przez Maciej.PL, łącznie zmieniany 1 raz.
eenneell

Gramofon do 500 zł

Maciej.PL pisze:czy ktoś miał do czynienia z gramofonem Pioneer PL-A35 i czy jego konstrukcja, mechanizm jest warta tego pułapu cenowego.
Zadaj to pytanie w nowym wątku! (chyba, że już jest "gramofon Pioneer PL-A35" ???)
Jest większa szansa na odpowiedz...
(ja np, :( wyjątkowo popatrzyłem na "gramofon do 500zł")
Awatar użytkownika
Maciej.PL

Gramofon do 500 zł

eenneell... dzięki za radę, chyba nowego tematu nie warto zakładać, ten gramofon mieści się w tym pułapie cenowym i staram się tego trzymać. Kurcze mało tych gramiaków jest w PL i chyba niczego się nie dowiem, chyba poszukam innego modelu do 500zł
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Gramofon do 500 zł

Post autor: vinylpiotrek »

Maciej.PL pisze:ten gramofon mieści się w tym pułapie cenowym i staram się tego trzymać
Tylko że wchodzisz w temat konstrukcyjno techniczny, myśle że temat można spokojnie załozyć, zresztą może się jeszcze przydac.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Maciej.PL pisze:Opinie odnośnie zawyżonych cen allegro można wyczytać także i na tym(ogólnie) forum, może nie w tym akurat wątku, ale są, to jest również Twoje(do Wojtek) zdanie przy niektórych linkach do aukcji allegro, gdzie podajesz forumowiczom przykłady wyszukanych przez siebie gramofonów z zaznaczeniem, że nie w tej cenie itp - ja też tak uważam!.
Teraz rozumiem. Ogółem wszystko się zgadza, tyle że (na szczęście) nie dotyczy to każdego sprzętu, więc uważam, że jeszcze nie pora na takie generalizacje ;)

Jeśli odwołujesz się do jakichś ofert sprzed miesiąca, pół roku, roku czy jeszcze dalej to ciężko tego nie nazwać danymi historycznymi.
Fakt faktem, ceny podskoczyły w okresie świątecznym. Teraz powinno się wszystko nieco normalizować (i widzę że powoli tak się dzieje, przeglądając wczoraj alle).
Maciej.PL pisze:zaś co tyczy się "reszty" chodziło mi o tych forumowiczów, którzy są obecnie na forum lub zaglądają tutaj i mieli może do czynienia z tym konkretnie modelem.
Trzeba było tak od razu :)
Maciej.PL pisze:Nie prościej jest odpowiadać merytorycznie, na temat, tylko cytować mnie
Maciej.PL pisze:ale przestań już wycinać"cytować" moje zdania, ja zadaję pytanie odnośnie danego modelu gramofonu, który mieści się w przedziale cenowym "do 500zł" i temacie tego działu, więc proszę tylko o konkrety
To tylko forma odpowiedzi. Lubię zaznaczać na co konkretnie odpowiadam, żeby nie było niedomówień.
Teraz nie jesteś zadowolony z tego, że w ogóle masz z kim pisać co do Twojego dylematu? Miło :)
Maciej.PL pisze:wystarczy napisać(lub nie) że niewiele wiem na temat tego akurat Pioneer-a i już, chyba po to jest to forum.
Jak ktoś czegoś nie wie to zwyczajowo może nawet nic nie napisać ;)
Maciej.PL pisze:ale jestem już zmęczony odpisywaniem i umieszczaniem wątków prawie mijających się z tematem
Pardą, ale to nie ja zacząłem pisać tutaj o sytuacji w Bydgoszczy i na allegro ;)
Maciej.PL pisze:szukam odpowiedzi na temat: czy ktoś miał do czynienia z gramofonem Pioneer PL-A35 i czy jego konstrukcja, mechanizm jest warta tego pułapu cenowego. Jeśli nie temat tego modelu można pomiąć.
Jeśli o mnie chodzi to powiem, że nie kojarzę by ktokolwiek na forum chwalił się posiadaniem tego modelu, a jeśli chodzi o pułap to moim zdaniem jest tego wart. W przeciwnym wypadku nie radziłbym Tobie w wcześniejszym wpisie, byś spróbował go sprowadzić.

Prostsze gramofony Pioneera z tego okresu, tj. PL-12D czy PL-112D, schodzą u nas na tym pułapie cenowym, więc takiego PL-A35 tym bardziej to dotyczy.

Przede wszystkim cierpliwości i bez nerw.

EDIT (kolega zedytował swój wpis kiedy pisałem oryginalną odpowiedź):
Maciej.PL pisze:Wojtek - jako admin powinieneś chyba dawać przykład do rozmów na poziomie, kultury i wymiany zdań, opinii na rzeczony temat, mnie akurat Twoje jak to ktoś tu napisał "cięte riposty" nie ruszają mam już swoje lata i wiele w życiu przeszedłem, więc nie wypisuj mi o "danych historycznych" itp, bo to forum służy pogłębianiu i przekazywaniu konkretnej wiedzy, dzieleniu się informacją. Jako admin powinieneś dawać przykład, Twój sarkazm, ironia jakoś do mnie nie przemawia.
Ależ człowieku, jaki Ty masz ze mną problem teraz? Jak dla mnie to dąsasz się i odwracasz kota ogonem.
Odpowiedziałem Tobie TYLKO na rzeczy, które sam tutaj napisałeś/poruszyłeś, więc daruj sobie wytykanie mi dyskusji "nie na poziomie" czy brak kultury.
Wsparcie finansowe forum
eenneell

Gramofon do 500 zł

vinylpiotrek pisze:Tylko że wchodzisz w temat konstrukcyjno techniczny, myśle że temat można spokojnie załozyć, zresztą może się jeszcze przydac.
Ja też myślę, że warto (jeśli szukasz opinii- to zwiększasz szanse...)
Mimo wszystko czym innym jest szukanie gramofonu do 500zł (TU), od opinii na temat konkretnego modelu... (TAM??)

Forum "puchnie" od treści ( nie zawsze interesujących)
Przykład:
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=4626
Efekt:
w 4 postach konkretna odpowiedź :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

eenneell pisze:Mimo wszystko czym innym jest szukanie gramofonu do 500zł (TU), od opinii na temat konkretnego modelu... (TAM??)
Te rzeczy się przeplatają. Tak czy siak przecież chodzi o chęć zakupu, a nie np. o problem z urządzeniem.
Maciej.PL pisze:Kurcze mało tych gramiaków jest w PL i chyba niczego się nie dowiem, chyba poszukam innego modelu do 500zł
Jeśli chęć zakupu uzależniasz od ilości znalezionych konkretnych opinii w Polsce (od właścicieli tego modelu) to będzie krucho.

Jak nie chcesz to nie, będziemy szukali innego rozwiązania, choć póki co nie widzę sensownego powodu dla którego miałbyś nie brać tego Pionka od kolegi.
Wsparcie finansowe forum
mikolaj_s

Gramofon do 500 zł

Post autor: mikolaj_s »

Cześć,jestem nowy na forum.
szukam swojego pierwszego gramofonu, na którym będę mógł w końcu odsłuchać zalegające winyle.
Budżet to około 400-500zł, ale nie jest strasznie sztywny.
Mam amplituner Harman Kardon AVR 260 i (póki co) kolumny ALTUS 140.

Na allegro wypatrzyłem:
http://allegro.pl/technics-sl-bd3-i3878462193.html
http://allegro.pl/cec-bd-5200-gramofon- ... 58668.html
http://allegro.pl/dual-cs-415-2-ladny-i3880260652.html
http://allegro.pl/dual-cs-530-i3878463329.html
http://allegro.pl/super-gramofon-techni ... 68571.html

Któryś z nich jest wart swojej ceny?
Jakieś doświadczenia?

Wiem, że konieczny będzie również zakup przedwzmacniacza (na ten mam około 300zł), ale najpierw muszę wiedzieć co będzie do niego wpięte.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Gramofony z każdej parafii prawie że :) Najfajniejszy z tego wszystkiego wydaje się być CEC.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Maciej.PL

Gramofon do 500 zł

...eenneell, dzięki za pomysł(bardzo słuszny) chyba założę nowy temat dotyczący tego konkretnego modelu, dziękuję Ci za merytoryczne i pomocne porady :clap: dowiedziałem się że wkładka to Pioneer PC 50, to chyba oryginalna fabryczna wkładka, igła jeszcze chyba też :shock:, na dniach jadę go odebrać, mam nadzieję że wkładka jest dobra, aczkolwiek nie wykluczam zakupu nowego kompletu jesli zajdzie taka potrzeba
Bartek70

Gramofon do 500 zł

Post autor: Bartek70 »

Witam wszystkich, jestem tu nowy, mam prośbę odnośnie pomocy w wyborze gramofonu, z którego kupnem nosze się od jakiegoś czasu. na tablicy.pl jest technics SL-Q2 za 549 zł. Czy ten sprzęt wart jest tych pieniędzy? natomiast na allegro był niedawno pięknie odrestaurowany Adam 424 za bagatela 750 zł?? Czy te dwa gramofony można porównać? Pomóżcie proszę ! Gramofon będzie grał z Pioneerem A 30 i KEF-ami IQ 50
Bartek70

Gramofon do 500 zł

Post autor: Bartek70 »

Znalazłem jeszcze Hitachi
http://allegro.pl/gramofon-hitachi-ht-3 ... 80923.html

A może ten byłby lepszy ??
kielek

Gramofon do 500 zł

Post autor: kielek »

Ten Technics z tablicy ma dość dobrą wkładkę i ogólnie to dobry gramofon,ale jakaś okazja cenowa to nie jest,ale z tej trójki chyba najwyżej notowany.Ten Hitachi wygląda na solidną maszynę i cena do przełknięcia,ale jest jedno ale...a mianowicie ta handlarka dostała już kiedyś negatywa za źle zapakowany gramofon i ciekawe czy wyciagnęła wnioski po tym oraz jak ma się jej opis o 100% sprawności do rzeczywistości?Warto dopytać i czy w razie czego przyjmuje zwroty.
ODPOWIEDZ