Maciej.PL pisze:Opinie odnośnie zawyżonych cen allegro można wyczytać także i na tym(ogólnie) forum, może nie w tym akurat wątku, ale są, to jest również Twoje(do Wojtek) zdanie przy niektórych linkach do aukcji allegro, gdzie podajesz forumowiczom przykłady wyszukanych przez siebie gramofonów z zaznaczeniem, że nie w tej cenie itp - ja też tak uważam!.
Teraz rozumiem. Ogółem wszystko się zgadza, tyle że (na szczęście) nie dotyczy to każdego sprzętu, więc uważam, że jeszcze nie pora na takie generalizacje
Jeśli odwołujesz się do jakichś ofert sprzed miesiąca, pół roku, roku czy jeszcze dalej to ciężko tego nie nazwać danymi historycznymi.
Fakt faktem, ceny podskoczyły w okresie świątecznym. Teraz powinno się wszystko nieco normalizować (i widzę że powoli tak się dzieje, przeglądając wczoraj alle).
Maciej.PL pisze:zaś co tyczy się "reszty" chodziło mi o tych forumowiczów, którzy są obecnie na forum lub zaglądają tutaj i mieli może do czynienia z tym konkretnie modelem.
Trzeba było tak od razu
Maciej.PL pisze:Nie prościej jest odpowiadać merytorycznie, na temat, tylko cytować mnie
Maciej.PL pisze:ale przestań już wycinać"cytować" moje zdania, ja zadaję pytanie odnośnie danego modelu gramofonu, który mieści się w przedziale cenowym "do 500zł" i temacie tego działu, więc proszę tylko o konkrety
To tylko forma odpowiedzi. Lubię zaznaczać na co konkretnie odpowiadam, żeby nie było niedomówień.
Teraz nie jesteś zadowolony z tego, że w ogóle masz z kim pisać co do Twojego dylematu? Miło
Maciej.PL pisze:wystarczy napisać(lub nie) że niewiele wiem na temat tego akurat Pioneer-a i już, chyba po to jest to forum.
Jak ktoś czegoś nie wie to zwyczajowo może nawet nic nie napisać
Maciej.PL pisze:ale jestem już zmęczony odpisywaniem i umieszczaniem wątków prawie mijających się z tematem
Pardą, ale to nie ja zacząłem pisać tutaj o sytuacji w Bydgoszczy i na allegro
Maciej.PL pisze:szukam odpowiedzi na temat: czy ktoś miał do czynienia z gramofonem Pioneer PL-A35 i czy jego konstrukcja, mechanizm jest warta tego pułapu cenowego. Jeśli nie temat tego modelu można pomiąć.
Jeśli o mnie chodzi to powiem, że nie kojarzę by ktokolwiek na forum chwalił się posiadaniem tego modelu, a jeśli chodzi o pułap to moim zdaniem jest tego wart. W przeciwnym wypadku nie radziłbym Tobie w wcześniejszym wpisie, byś spróbował go sprowadzić.
Prostsze gramofony Pioneera z tego okresu, tj. PL-12D czy PL-112D, schodzą u nas na tym pułapie cenowym, więc takiego PL-A35 tym bardziej to dotyczy.
Przede wszystkim cierpliwości i bez nerw.
EDIT (kolega zedytował swój wpis kiedy pisałem oryginalną odpowiedź):
Maciej.PL pisze:Wojtek - jako admin powinieneś chyba dawać przykład do rozmów na poziomie, kultury i wymiany zdań, opinii na rzeczony temat, mnie akurat Twoje jak to ktoś tu napisał "cięte riposty" nie ruszają mam już swoje lata i wiele w życiu przeszedłem, więc nie wypisuj mi o "danych historycznych" itp, bo to forum służy pogłębianiu i przekazywaniu konkretnej wiedzy, dzieleniu się informacją. Jako admin powinieneś dawać przykład, Twój sarkazm, ironia jakoś do mnie nie przemawia.
Ależ człowieku, jaki Ty masz ze mną problem teraz? Jak dla mnie to dąsasz się i odwracasz kota ogonem.
Odpowiedziałem Tobie TYLKO na rzeczy, które sam tutaj napisałeś/poruszyłeś, więc daruj sobie wytykanie mi dyskusji "nie na poziomie" czy brak kultury.