Kupno BEZPIECZNEGO gramofonu

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jopp
Gramofon: Technics SL-Q2

Re: Kupno BEZPIECZNEGO gramofonu

Post autor: jopp »

Daniel jest ze sklepu grubanuta, na stronie mają większy wybór, ale przy tym jeszcze większy kosmos cenowy :)

http://grubanuta.pl/gramofony-do-domu-120
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

kielek pisze:Od kiedy to nasz Admin poleca takie sprzęty?
Od jakiegoś czasu, ale tyko w konkretnych przypadkach.
kielek pisze:Jak do tej pory postrzegałem Cię jako zwolennika "używek" niż kiepskich "nówek" :)
Nadal tak jest.
kielek pisze:Jakaś metamorfoza?
A gdzie tam. Nie widzę tylko sensu wciskania ludziom używki, jeśli "koniecznie" muszą mieć nowe. Znudziło mi się użeranie.
Jeśli niekoniecznie, to możemy o używkach gadać.
Poza tym, taki Reloop to mniej więcej to samo co Stantony czy Audio-Technici, czyli żadna rewelacja, ale też nie krajalnica na poziomie Watsonów itp., więc polecić jako pierwszy sprzęt chyba można?
kielek pisze:Coś czuje,że ten "bezpieczny" gramofon nas wykończy :lol:
Oj tak :) Niby pierdoła, a już mamy 6 stron naklepane.
Z drugiej strony, trochę rozumiem chłopaka. Ale tylko trochę, bo im więcej czytam tym weselej się robi.
kielek pisze:Chciałem kolego zauważyć,że równolegle prowadzisz wątek w gramofonach za 700zł i tam dostałeś kilka propozycji,więc nie przesadzaj.
Prawda, i ja mam nadzieję, że zostanie to ukrócone.
courage1 pisze:i koleś oferuje że będzie sprawny i skalibrowany... to dla mnei coś jako że jestem żółtodziobem. Kiedyś będę to sam robił :P pierwszy raz chce sie kimś wyręczyć :P
To tak nie działa. Ramię praktycznie zawsze trzeba poddać kalibracji/sprawdzeniu po transporcie.
Poza tym, każdy handlarz powie to samo, a niekoniecznie każdy faktycznie wie o czym mówi.
courage1 pisze:No to klops... Po niemal 24ro godzinnej dyskusji stwierdzam, że do 800 zl nie kupi się rozsądnego gramofonu poza ELAC MIRACORD 50H mk.II...
Bzdura.
kielek pisze:Nie strasz chłopaka tymi częściami,bo brzmi to jak z minionej epoki...
Co prawda to prawda :)
chudy_b pisze:Thorens jest bezpieczniejszy, bo to manual.
Haha, jak naiwnie to brzmi :)
jopp pisze:Daniel jest ze sklepu grubanuta, na stronie mają większy wybór, ale przy tym jeszcze większy kosmos cenowy :)
Oj tak. Co jakiś czas szef grubej nuty wpada tutaj się pokazać, a przynajmniej sprawdzić "co w trawie piszczy" nt. jego biznesu :)

courage1... ja Ci powiem tak. Jak na mój gust to zacząłeś sensownie, a w ramach ciągnięcia wątku zacząłeś już nieco świrować, przy okazji coraz bardziej podnosząc budżet na wydatki. Nie wiem czy w tym wypadku jest to gra warta świeczki, skoro mowa o początkach.

Tym bardziej staje się to wariackie, jeśli pierw pytasz o zestawienie konkretnych modeli, a potem nagle wyskakujesz z czymś zupełnie innym, przez co my tak naprawdę nie wiemy o co tutaj chodzi (i aż Winters się zirytował ;) ).

Swoją drogą, co lub kto Ciebie goni z czasem?

Część aukcji już się pokończyła, więc ciężko się do wymienionych list odnieść, ale te dwa SL-Q2 nie były takie złe.

Micro Seiki MB-14 czy Pionek PL-112D to nie są złe sprzęty, ale przy takich cenach byś przepłacił (dlatego też nikt się o nie nie bije :) ).

To jaki jest w końcu budżet?

Nie kupuj wkładki i preampa przed gramofonem, bo to też głupota sama w sobie (choć z preampem to chyba już za późno).
Coś jak zamawianie opon do niewybranego auta.

Nawet na naszym podwórku jest teraz całkiem ciekawa oferta: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=35&t=4340
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
courage1

Post autor: courage1 »

I tak oto kończy się dynamiczna odsłona mojego debiutu na tym forum :D... Nie nie, mam zamiar wciąż tu siedzieć, zakończył się tylko debiut :). Słówko wytłumaczenia: wchodząc na forum nie sądziłem jak głęboko sięga królicza nora, wydawało mi się, że wystarczy wybrać gramofon, kupić go, postawić, podłączyć i delektować się muzyką przy niezłej whisky lub innych używkach, które nadają inne brzmienie muzyce :mrgreen: . Lot przez ten wątek przypominał pikowanie Felixa Baumgartnera, tylko że ja nie miałem żadnych zabezpieczeń... a chwilami traciłem nawet kontakt z bazą... W miarę rozwoju wątku czułem się coraz bardziej zagubiony a to powodowało, że jak najszybciej próbowałem nadrobić braki i sam się nakręcałem, tworząc tutaj pewnego rodzaju spiralę, w którą nie tylko sam wpadłem ale i wciągnąłem innych... niewinnych... chcących pomóc... :roll: Mimo wszystko cholernie Wam dziękuję za CIERPLIWOŚĆ i wyrozumiałość a także (nawet przede wszystkim) za nieocenioną pomoc. Nie powiem żebym wiedział więcej niż wczoraj, ale muszę na spokojnie sobie to poukładać :)
Awatar użytkownika
krolix

Re: Kupno BEZPIECZNEGO gramofonu

Post autor: krolix »

Całkowicie BEZPIECZNY gramofon to tylko nowy gramofon, ale przyzwoity nowy "trochę" kosztuje. A jak masz kupować używany, to koniecznie powinieneś "trochę" o gramofonach poczytać. ;)
ODPOWIEDZ