Piraty?
-
Re: Piraty?
to prawda i zwykle tańsze są, czyli tymi reprintami raczej nie warto zawracać sobie głowy.
Wojtku, a co myślisz o tym Division Bell z Megadiscu? Czy to faktycznie "zlepek" dwóch płyt, czy tak to mogło być wypuszczone na rynek (amerykańska płyta, brytyjska okładka)?
Wojtku, a co myślisz o tym Division Bell z Megadiscu? Czy to faktycznie "zlepek" dwóch płyt, czy tak to mogło być wypuszczone na rynek (amerykańska płyta, brytyjska okładka)?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Piraty?
Potwierdzam, że mogło tak być i nie należy tego brać jako jakąś ujmę. Zresztą, po co kupujesz tą płytę?
Jako ozdobę, inwestycję czy nośnik z muzyką do słuchania?
Gdybym lubił "Division Bell" to bym kupił CD i się cieszył
Jako ozdobę, inwestycję czy nośnik z muzyką do słuchania?
Gdybym lubił "Division Bell" to bym kupił CD i się cieszył

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Mam tę płytę na CD... Pink Floyd to taka wielka fascynacja z młodości. Byłem na koncercie na trasie Division w Pradze. Potem widziałem Gilmoura solo w stoczni, miałem przyjemność spotkać go, zadać dwa pytania, podpisać sobie jego solową płytę. M.in. może dlatego chciałbym mieć ten winyl. Żeby stał obok innych Floyd'ów, żeby raz-dwa razy w roku umieścić te płytę na talerzu... Oglądałem pirackie wydania, już od 80 złotych, ale... po co? Bootlegi mają sens, ale piraty już nie.
Wiem, że to kosztuje kupę kasy, mam w tej chwili trochę gotówki, którą mogę przeznaczyć na tę płytę, nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek będzie mnie na nią stać. Nie wiem też, czy kiedyś trafi się gdzieś okazyjnie... Proszę o wyrozumiałość. To chyba nie jest snobizm.
Wiem, że to kosztuje kupę kasy, mam w tej chwili trochę gotówki, którą mogę przeznaczyć na tę płytę, nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek będzie mnie na nią stać. Nie wiem też, czy kiedyś trafi się gdzieś okazyjnie... Proszę o wyrozumiałość. To chyba nie jest snobizm.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Piraty?
Ja Ciebie doskonale rozumiem. Pasja to pasja i wszelkie wyjasniania tego zjawiska nie maja sensu.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Piraty?
Też tam byłem, ale nawet nie mam albumu Live z tego koncertuadik75 pisze:Potem widziałem Gilmoura solo w stoczni

Spokojnie, pytałem z ciekawości, a nie żeby Ciebie w jakiś sposób oceniaćadik75 pisze:To chyba nie jest snobizm.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Mam oczywiście to to dvd... przez chwilę nawet mnie tam widać.... ten w środku to ja... pierwszy z lewej Piotr Kaczkowski, obok Gilmoura jego żona.... taka nieuleczalna choroba:) pozdrawiam!
-
W takim razie odpowiedziałeś sam na swoje pytanie, moim zdaniem warto.adik75 pisze:...Pink Floyd to taka wielka fascynacja z młodości...
-
To to na pewno nie jest reedycja pierwszego wydania. Pierwsze wydanie wygląda całkiem inaczej, zaczynając od "lejbla" a na okładce kończąc...adik75 pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=3669788979
a to co? co to znaczy repress, reprint w przypadku płyty winylowej?
pozdrawiam
-
A to niby dlaczego? Jeśli jest wybór to zawsze lepiej mieć pierwsze wydanie niż reedycje.Wojtek pisze:
Nie ma co głuptakować z pierwszymi wydaniami.
- vinylpiotrek
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Piraty?
Kolekcjonersko? Jasne! Brzmieniowo? Oj nie.vinyl_freak pisze:A to niby dlaczego? Jeśli jest wybór to zawsze lepiej mieć pierwsze wydanie niż reedycje.
A czasem dopiero trzecie czy czwarte albo "zagramaniczne" pokazuje pazuryvinylpiotrek pisze:Przeważnie, nie zawsze. Czasem jest "drugie poprawione"

vinyl_freak, ja wiem że bardzo lubisz właściciela sklepu MegaDisc i jego podejście do sprawy, ale "nieważne skąd, ważne że pierwsze" (to w sumie cytat) jest naprawdę naiwnym spojrzeniem na czarne płyty. Nie wracajmy już do dyskusji z kiedyś.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Piraty?
Ciekawe - pisałeś kiedyś że twoja kolekcja jest bardzo skromna, to jak przeprowadzałeś porównania? WWW, you tube?Wojtek pisze:Kolekcjonersko? Jasne! Brzmieniowo? Oj nie.
W odróżnieniu od Ciebie zna się na płytach, ma bogatą kolekcję, szeroką wiedzę w tym temacie popartą długoletnim doświadczeniem. Ty jesteś jeszcze tylko "miszczem" teorii i amatorem w tym temacie pałującym każdego kto ma inne zdanie niż twoje...Wojtek pisze:vinyl_freak, ja wiem że bardzo lubisz właściciela sklepu MegaDisc
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Piraty?
Absolutnie nie chcę, żeby mój wpis brzmiał jak "łubu dubu, niech żyje prezes naszego klubu", ale sądzę, że nazwanie admina amatorem i teoretykiem jest nadużyciem. Pomimo iż z winylami mam styczność ponad 30 lat, to moja wiedza o płytach i gramofonach nie stanowi nawet 1/20 tego, co wie Wojtek. Mało kto ma ten temat bardziej zgłębiony niż On i chyba większość nie ma co do tego wątpliwości.vinyl_freak pisze:W odróżnieniu od Ciebie zna się na płytach, ma bogatą kolekcję, szeroką wiedzę w tym temacie popartą długoletnim doświadczeniem. Ty jesteś jeszcze tylko "miszczem" teorii i amatorem w tym temacie pałującym każdego kto ma inne zdanie niż twoje...
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Piraty?
Ale wyszło jak wyszło Panie Jarząbek
Cały MIŚ, chociarz racja po Twojej stronie 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio