Kolekcje Płyt Forumowiczów

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
ODPOWIEDZ
Darek

Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów

Post autor: Darek »

zelazny pisze:Heh kurcze fajny albumik. Czy ja źle widzę? To chyba o tym wydaniu piszesz. http://www.ebay.co.uk/itm/MUSHROOM-EARL ... 35c3e251cc

Tutaj 180gram reedycja. http://www.ebay.co.uk/itm/Mushroom-Earl ... 792wt_1399

Spoko muza chyba się skuszę. Naprawdę spodobał mi się ten album.
Dokladnie :P chodzi mi o ten album ale w orginale z '73. Narazie slucham tylko z mp3 Album jest przedni. Pluje na niego juz ponad 2 lata - tylko ta cena :twisted: Ostatnio byl na ebay ale tloczenie UK a to odpada
Awatar użytkownika
zelazny

Post autor: zelazny »

Ojjj nie wiem czy warto płacić takie pieniądze tylko dlatego, że jest to irlandzkie wydanie z 73 roku. Za 20 funtów masz wydanie 180gram które jakością dźwięku na pewno nie odbiega od jakości dźwieku z 73-ego. :) W tym linku co ci podałem to właśnie to irlandzkie wydanie a cena poraża, 750 funtów to kupa kasy.
Darek

zelazny pisze:Ojjj nie wiem czy warto płacić takie pieniądze tylko dlatego, że jest to irlandzkie wydanie z 73 roku. Za 20 funtów masz wydanie 180gram które jakością dźwięku na pewno nie odbiega od jakości dźwieku z 73-ego. :) W tym linku co ci podałem to właśnie to irlandzkie wydanie a cena poraża, 750 funtów to kupa kasy.
W kolekcji nie planuje trzymania plyt 180g (re-edycji) Chyba ze sa wydane obecnie pierwszy raz na winylu. Mam kilka takich pozycji ale to nie re-edycje tylko sa to nowe albumy. Takie re-edycje kupowac nowe to troche przesada lepiej kupic o 30% taniej w stanie N/M, chyba ze trafi sie nowka o kilkanascie procent taniej To tak ;)
Jak kupie to znowu przesunie mi sie termin zmiany samochodu :twisted: f...c a teraz mi sie trafia dodatkowo wzmacniacz. Za duzo zrobilo sie wszystkiego w tym samym czasie, a dopiero co wydalem ponad 600 i zamowione sa kolejne za prawie 200. Chyba trzeba zaciagnac jeszcze reczny hamulec bo tamten przestaje dzialac :think: :D

Tutaj goscia troche pokrecilo za UK wydanie :clap: ma fantazje :lol: Realna wartosc to do £150 za EX lub EX+ http://www.musicstack.com/item/25397049

Zapomnialem ;) Mowisz ze cena poraza, moze i tak ale plty wydane w Ire maja zupelnie inna wartosc jak UK czy Germany itd.
Dla przykladu plyty U2 wydane w Island UK kupisz za kilka £ a zobacz po ile chodza CBS made In Ireland. Japonce sa tansze :D Czesto te plyty sa drozsze o ok 100 - 300% czasami i wiecej, oczywiscie w zaleznosci od plyty. Podobna sytuacja jest z Vertigo ( swirl i spaceship )
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

zelazny pisze:Za 20 funtów masz wydanie 180gram które jakością dźwięku na pewno nie odbiega od jakości dźwieku z 73-ego. :)
Jeszcze się nie wyleczyłeś?

Poza tym, Panowie, fajnie się pisze o różnych płytach, ale trzymajmy się w tym wątku zasady, że piszemy tutaj o czymś co mamy w kolekcji, a nie "poluję/chciałbym mieć", OK?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Robertson

Post autor: Robertson »

Dzisiejszy zakup... super płyta !!!

Obrazek
Darek

Jakis tydzien temu tak ktos wspomnial o Budgie i z ciekawosci zobaczylem co tam slychac na ebay :D a tu akurat konczy sie aukcja Budgie :D
nie myslac dlugo obstawilem i dzisiaj dostarczona plyta Budgie za £7 z przesylka wyszlo £10 Jak zobaczylem cenae na All to usiadlem
DSCF5099.JPG
A to mi dal kolega bo on tego nie potrzebuje
DSCF5100.JPG
Robertson

Farrrrrcarz. :clap:
Darek

Robertson pisze:Farrrrrcarz. :clap:
czy ja wiem 8-) Nieraz daja za darmo jakies plyty .... ale tylko nieraz ;) a z Budgie to trzeba licytowac i albo sie ma albo nie, takie zycie
Robertson

Miałem na myśli Budgie.....poluję na kilka ich płyt. C o do rozdawnictwa to....sam mam kilka zdublowanych tytułów , które chętnie komuś sprezentował.
Darek

Robertson pisze: które chętnie komuś sprezentował.
ja nie chce ale napewno ktos wezmie a na Budgie musisz polowac i napewno kupisz tanio. W Polsce macie wiele tanszych pozycji niz tutaj i nieraz za grosze mozecie trafic na rarytaski (mowie o All) nieraz jak patrze to az slinka cieknie aby licytowac :D
Awatar użytkownika
wb83

Post autor: wb83 »

Robertson pisze:Miałem na myśli Budgie.....poluję na kilka ich płyt. C o do rozdawnictwa to....sam mam kilka zdublowanych tytułów , które chętnie komuś sprezentował.
To ja może coś chętnie wezmę ;)
Robertson

Zdublowałem pierwsze Yazoo i trochę "pyka" i lekko porysowany.FMC Rumours - stan OK ,niestety płyta zwalona realizatorsko - mam drugą - to samo ,Transvision Vamp Pop Art - smaży ale da się słuchać .
Awatar użytkownika
Cracker

Post autor: Cracker »

Kupiłem dzisiaj pare płyt, bardziej z chęci ich posłuchania niż z chęci ich posiadania. ;)
Załączniki
IMG_20130914_112132_953.jpg
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Pilot

Post autor: Pilot »

Dziś kupiłem coś takiego, po wyschnięciu przesłucham
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

@Pilot:
Słusznie. Wiele bardzo udanych składanek/kompilacji można wyrwać za grosze, choć niekoniecznie polecam te z serii "20 hitów na jednej płycie" ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ