zelazny pisze:Ojjj nie wiem czy warto płacić takie pieniądze tylko dlatego, że jest to irlandzkie wydanie z 73 roku. Za 20 funtów masz wydanie 180gram które jakością dźwięku na pewno nie odbiega od jakości dźwieku z 73-ego.

W tym linku co ci podałem to właśnie to irlandzkie wydanie a cena poraża, 750 funtów to kupa kasy.
W kolekcji nie planuje trzymania plyt 180g (re-edycji) Chyba ze sa wydane obecnie pierwszy raz na winylu. Mam kilka takich pozycji ale to nie re-edycje tylko sa to nowe albumy. Takie re-edycje kupowac nowe to troche przesada lepiej kupic o 30% taniej w stanie N/M, chyba ze trafi sie nowka o kilkanascie procent taniej To tak
Jak kupie to znowu przesunie mi sie termin zmiany samochodu

f...c a teraz mi sie trafia dodatkowo wzmacniacz. Za duzo zrobilo sie wszystkiego w tym samym czasie, a dopiero co wydalem ponad 600 i zamowione sa kolejne za prawie 200. Chyba trzeba zaciagnac jeszcze reczny hamulec bo tamten przestaje dzialac
Tutaj goscia troche pokrecilo za UK wydanie

ma fantazje

Realna wartosc to do £150 za EX lub EX+
http://www.musicstack.com/item/25397049
Zapomnialem

Mowisz ze cena poraza, moze i tak ale plty wydane w Ire maja zupelnie inna wartosc jak UK czy Germany itd.
Dla przykladu plyty U2 wydane w Island UK kupisz za kilka £ a zobacz po ile chodza CBS made In Ireland. Japonce sa tansze

Czesto te plyty sa drozsze o ok 100 - 300% czasami i wiecej, oczywiscie w zaleznosci od plyty. Podobna sytuacja jest z Vertigo ( swirl i spaceship )