Ostatnio oglądałem...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MDMA66
Gramofon: SONY PS-X60

Re: Ostatnio oglądałem...

Post autor: MDMA66 »

"Szeptacz". Bardzo dobrze "zmontowany" film... :shock: no właśnie proporcja film:serial jest miażdząca na korzyść seriali w tych czasach. Tutaj film i do tego rzetelne podejście do produkcji. Nie jak ostatnia moda na odp...dol. Polecam
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Myszor pisze:
09 wrz 2026, 21:11
Na Prime wskoczył w abonamencie dokument o pracownikach japońskich korporacji. Bardzo dobry. Polecam.
Obejrzałem. Ciekawy pogląd, ale jako dokument to powiem że "takie tam filmidło". Brakowało mi wielu dopełnień do przestawianych scen albo po co reżyserka mówi to albo robiła tamto, niedopowiedzenia, finalnie wyszło że montaż mocno skacze z chronologią między 2020, a 2026 rokiem, często bez jakiegokolwiek wskazania, a ten kto uznał że różowe podpisy "imię, nazwisko, zawód" bez żadnego zarysu na jasnych tłach powinien już więcej nie pracować w branży.

Nie żałuję obejrzenia, ale "braki warsztatowe" czy też może "konwencja" kręcenia filmu trochę męczyły.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

kinky pisze:
12 wrz 2026, 17:57
Fauda, 5 sezon
Jak zwykle dobre. A że jednostronne ...no cóż to film Liora Raza więc może robić co mu się podoba.
Wskoczył też trzeci sezon "Lioness". Cały pierwszy odcinek dzieje się na Ukrainie i to najlepszy odcinek jaki w tym serialu Sheridan popełnił.
Zresztą zagrał główną rolę.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

kinky pisze:
12 wrz 2026, 19:37
Dżentelmeni, drugi sezon.
Co prawda jestem w trakcie, ale chciałem tylko zauważyć, że pojawia się tam Licheń. Tak, ten Licheń :morda:
Dla spostrzegawczych ;)
Nie zauważyłem , tylko że ja cały sezon za jednym podejściem...fajnie się to ogląda a który odcinek?

na Prime jest "Wielki Marty" fajny film
a na HBO i Disney "Kompletnie nieznany"
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Myszor pisze:
54 min temu
kinky pisze:
12 wrz 2026, 17:57
Fauda, 5 sezon
Jak zwykle dobre. A że jednostronne ...no cóż to film Liora Raza więc może robić co mu się podoba.
Wskoczył też trzeci sezon "Lioness". Cały pierwszy odcinek dzieje się na Ukrainie i to najlepszy odcinek jaki w tym serialu Sheridan popełnił.
Zresztą zagrał główną rolę.
No nie Myszor, 3 seria juz jest od jakiegos czasu, dzisiaj wskoczyl 7 odcinek, przedostatni🙂 Co do rzeczywistości tej akcji na Ukrainie to jednak mam wrazenie mocno fikcyjnych realiow...Szczegolnie te chaotyczne drony lecace na ruska strone a potem ...wrecz przeciwnie :lol: Nie bede spojlerowal ale ta akcja mocno naciagana. Jesli chodzi o realia bo jezeli chodzi o film to dobrze sie oglada choc3 sezon rozni od poprzednich większa gadaniną ;)
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
ODPOWIEDZ