Kamil_K pisze:i... TOTAL ANAL DEWASTATOR
W sensie, że lubisz metal i/lub seks analny? (żart)
Kamil_K pisze:A jak włączam gramofon to sprawa wraca do "normalności" czyli gra, tak jak grało...
Generalnie to zawsze dźwięk z gramofonu będzie bardziej cichy od urządzeń liniowych, ale nie jakoś drastycznie cichy.
Mimo wszystko, trudno to jedno znacznie scharakteryzować, gdyż możemy mieć słabą wkładkę albo po prostu ciche nagranie płyty. Stąd mogą wynikać różnice.
Nie wspominając o różnicy dynamiki między nagraniem cyfrowym, a analogowym.
Zapytam inaczej... jaki musisz ustawić poziom głośności na wzmacniaczu kiedy słuchasz z AUX, a jaki z gramofonu, by były one mniej więcej równej głośności?
Chodzi mi tylko i wyłącznie o ustawienie pokrętła głośności.
Kamil_K pisze:Czy to możliwe, że będę musiał kupić przedwzmacniacz? Jeśli tak, to po co byłoby wejście PHONO we wzmacniaczu?
Byłoby to bez sensu, skoro przedwzmacniacz gramofonowy masz już wbudowany.
Kamil_K pisze:Może to rzeczywiście problem mojej wkładki/igły... może igła jest źle założona i dlatego nie gra tak jak powinno?
Kamil_K pisze:Dołączam zdjęcia mojej wkładki i igły... Może ktoś wie jak zamontować taką igłę...
Sory, ale z mojego doświadczenia nie mam pojęcia jak można źle założyć igłę na wkładce.
Albo jest ona założona albo nie, skoro jest tylko jeden sposób na wsunięcie igły w obudowę wkładki.
A co do "może ktoś wie..." to powiem, że praktycznie przy każdej wkładce MM instalacja igły wygląda tak samo.
Stąd nie ma czegoś takiego, że twoja wkładka różni się jakoś znacznie od innych i montaż w niej przebiega inaczej.
Przejrzałem zdjęcia, wygląda OK.
Kamil_K pisze:
BTW... jeśli moje pytanie o igłę jest nie na miejscu to proszę o wydzielenie do odpowiedniego działu:)
W tym przypadku to akurat już nic nie zrobię, bo nie rozszczepię jednego posta na dwa.