Masz rację, kolega tak zachwalał, że popełniłem mały błąd. Do pracy zaniosę i będzie git. Tam i tak zalewka tylko jest możliwa
Kawa
- daru0105
- daru0105
Re: Kawa
Podeszła mi ta kawa ostatnio.
Mogę śmiało polecić.
Zaznaczam, że ja parze tylko w francuskiej prasie i nie każdemu przy innym parzeniu może podejść.
Warto spróbować
"Martyna Wojciechowska jest twarzą i ambasadorką linii kaw ziarnistych „Kawa z Krańca Świata” marki Vaspiatta"
Mogę śmiało polecić.
Zaznaczam, że ja parze tylko w francuskiej prasie i nie każdemu przy innym parzeniu może podejść.
Warto spróbować
"Martyna Wojciechowska jest twarzą i ambasadorką linii kaw ziarnistych „Kawa z Krańca Świata” marki Vaspiatta"
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Re: Kawa
Ogólnie to kawa z regionu Santos jest dobra, nawet do kolby, tylko jak ktoś nie ma doświadczenia i dobrego młyna, to nie wyciągnie z samej arabiki dobrego espresso. Do metod alternatywnych polecam ten region, w smaku dominuje mleczna czekolada, orzechy włoskie oraz palony cukier i brak owocowej kwasowości. Dobre espresso z arabiki to wyższa szkoła jazdy
lepiej wybrać mieszankę 80/20, 60/40 i być baristą we własnym domu. Wyższy procent robusty wybacza niedoskonałości sprzętu i niedoświadczenie parzącego. W niektórych palarniach można poprosić o degustację kawy zaparzonej w ulubionej metodzie i jeśli będzie pasowało, to kupić i dążyć to tego smaku w domu. 
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego .