Sebastian

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Sebastian

Post autor: darkman »

blispx pisze:
30 kwie 2026, 19:03
takie są generalnie fora dyskusyjne i nie ma co się obrażać, sa alternatywy w postaci facebooków itp ;)
To jednak jest małe i bardzo specyficzne forum.
Nie każdy szablon tu pasuje. Może i używanie tego rodzaju instrumentu w postaci sankcji stanowi uznany element forumowych globalizacji.
ALE,
nie wpisuje się ona w moją strukturę funkcjonowania małej społeczności o wspólnych i dość detalicznych zainteresowaniach "skoro takie małe pudełko na shelle" może wzbudzić tyle i aż tyle emocji. To może to dla kogoś coś o znaczeniu zasadniczym?

Jestem przeciwny zawieszeniu Sebastiana.
Jestem przeciwny odbieraniu komuś ulotnej chwili radości funkcjonowania w miejscu, które może być dla Sebastiana kawałkiem Świata, a co najważniejsze istotnym kawałkiem Jego Świata.
Tego czasem, a nawet często zamkniętego świata, do którego nikt z nas nie potrafi dorobić klucza!
To my jesteśmy słabi i przegrani, bo nie potrafimy dać więcej od siebie by dotrzeć do gościa, który jest jednym z nas.
Chciałbym przejąc sankcję nałożoną na Sebastiana i obarczenie mnie zawieszeniem w tym samym zakresie czasowym, albo i większym. Ot na zapas w jego imieniu.
Potrafię zrozumieć ten rodzaj kary. I przyjmę go z pokorą. Sebastian moim zdaniem nie.
Będzie jak w wojsku.
Co za różnica kto ma dyżur "na kuchni" skoro i tak nie gotuje.
Kolegów proszę o wsparcie mojej prośby.
Proszę o odwieszenie Sebastiana, a ukaranie mnie.

Inna sprawa, że faktycznie jak napisał Felix, Seba dawniejszymi czasy sam się zawieszał na czas trudny, sam sobie wyznaczał post od forumowania i potem wracał z całym dobrodziejstwem i przekleństwem swojej choroby.
Awatar użytkownika
Peliks
Gramofon: Składak

Post autor: Peliks »

Peliks pisze:
13 lis 2022, 14:49
Forum bez Seba sobie poradzi tylko czy Sebek da radę bez forum ? Ostatnio zauważyłem że więcej pisał o duchu niż o ciele, chyba chłop nie ma komu wylewać żali. Mi to nie przeszkadzało...nawet mi smuto że Go tu nie ma. Jak w dowcipie z kompotem "zawsze był"
Tak pisałem przy poprzednim "banie" i podtrzymuję to z jednym ale.
Sebek obecnie doszedł do dziwnego stanu. W "jego" tematach mogłeś albo Go poklepać po pleckach albo spierdalać......
Sony/Denon/Ortofon/Micro Seiki PreamPD La Hiraga Hegel H300 MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D,301mkII Grace F-8L EMT TSD15 Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black,Rohmann,SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Macie rację że Seba często brał sobie "post" na otrzeźwienie. Tym razem uznałem że mu w tym pomogę, zamiast czekać i liczyć że sam to zrobi.
Nie każdy chce publicznie zabierać w tej kwestii głos, ale wiedzcie że prywatnych próśb by "coś zrobić" było tym razem niemało.

W moją stronę kierował ostatnio dużo ataków, oskarżeń o rzeczy które nie miały miejsca, zarzuty bez pokrycia, wchodził nawet w moje całkiem prywatne sprawy, a po czasie wytykał że go ignoruję i nadal czeka na jakieś odpowiedzi. Nie chcę przytaczać publicznie konkretów, z wiadomych przyczyn, znacie mnie chyba na tyle że mam dość grubą skórę.

Natomiast gdzieś granicę trzeba postawić. Także dla tolerancji.

Nie upieram się przy miesiącu, może być krócej jeśli uważacie że to zbyt srogo.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

moim zdaniem forum jest dla Seby jakaś formą wspierającą terapię, wpływającą na jego dobrostan. daleko od domu, samotny i chory... jesteśmy dla niego (tak mi się wydaje) namiastką czegoś ważnego, co każdy z nas w jakimś stopniu ma wokół siebie. boję się tego, o czym pisał Peliks.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Leben CS300F + Snell C/IV + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

W końcu jakiś temat na którym każdy się zna i może się wypowiedzieć :lol:
ODPOWIEDZ