Cześć.
Szukam wkładki MM ,która "zawiśnie" na ramieniu TP90 .Co polecacie w budżecie ok.1000 zł?Głównie szeroko rozumiana muzyka rockowa.
Dzięki
Wkładka do ramienia Thorens TP90
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Wkładka do ramienia Thorens TP90
Nie masz jak napędzić MC ?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
gitarrra
- pavlos
- Gramofon: JVC Victor QL-A75
Wedle internetów masa efektywna ramienia TP90 (zintegrowany koszyk) to 17g. To co najmniej średnia masa, a są opinie, że już nawet ciężkawa.
I to jest dobra wiadomość, bo daje Ci dosyć dużą swobodę w wyborze wkładek.
Jako, że z całego gramofonu to wkładka definiuje minimum 95% brzmienia - polecam się przygotować na podróż z przygodami. To znaczy nie bać się coś kupić, by potem ewentualnie zmienić. Taka droga prowadzi w świat wkładek używanych - dobra strona, bo niewiele tracisz sprzedając, a zła, bo można nabrać się na złom, jak również to, że czasami na nabywcę poprzedniej trzeba poczekać. I nie musisz zaczynać o tysiąca...
Niewątpliwy zysk, to poznawanie różnic oraz własnych preferencji, co będzie dla Ciebie najważniejszym uzyskiem z takiej podróży.
Rzuć okiem na aktualny kramik kolegi: viewtopic.php?f=59&t=21195
W zasadzie każda z tych opcji jest warta grzechu. A domibobi na pewno nie wciska szrotu, co potwierdzi wielu z nas...
Drugą swoistą nieprzebraną skarbnicą wkładek jest sam Wojtek.
Ale co Ci mam pisać - jesteś na forum od pięciu lat i z pewnością wiesz who is who...
I to jest dobra wiadomość, bo daje Ci dosyć dużą swobodę w wyborze wkładek.
Jako, że z całego gramofonu to wkładka definiuje minimum 95% brzmienia - polecam się przygotować na podróż z przygodami. To znaczy nie bać się coś kupić, by potem ewentualnie zmienić. Taka droga prowadzi w świat wkładek używanych - dobra strona, bo niewiele tracisz sprzedając, a zła, bo można nabrać się na złom, jak również to, że czasami na nabywcę poprzedniej trzeba poczekać. I nie musisz zaczynać o tysiąca...
Niewątpliwy zysk, to poznawanie różnic oraz własnych preferencji, co będzie dla Ciebie najważniejszym uzyskiem z takiej podróży.
Rzuć okiem na aktualny kramik kolegi: viewtopic.php?f=59&t=21195
W zasadzie każda z tych opcji jest warta grzechu. A domibobi na pewno nie wciska szrotu, co potwierdzi wielu z nas...
Drugą swoistą nieprzebraną skarbnicą wkładek jest sam Wojtek.
Ale co Ci mam pisać - jesteś na forum od pięciu lat i z pewnością wiesz who is who...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czyli jaką? Nie ma igieł do niej?
To dobrze że MC OK. Jaki preamp?
Powoli zmierzamy do celu
No nie bardzo. Trzeba się skupić na tzw. sztywniakach.
Nie odchudzisz tutaj niczego poprzez lżejszy koszyk czy coś w tym stylu.
Chętnie przeczytam dlaczego uważasz że ciężkie ramię daje nam szeroki wachlarz wyboru
Fajnie, tyle że właśnie nie ma tam prawie nic co by pasowało tutaj.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
gitarrra
Wkładka to AT430E/OCC
Nie wiem.
Problem z wkładką jest taki ,że ciszej gra jeden kanał.I nie wiem czy to wina igły czy body.Inna wkładka założona w celu sprawdzenia zagrała równo.Dlatego wolę zmienić całość.
Szukam tylko MM ,więc MC mnie nie interesują.
Tak jak pisałem,temat dopasowania wkładki do ramienia to nie moja bajka.I dlatego proszę o pomoc w temacie doboru.