Nie ma nic na temat efektywnej masy ramienia. Mam pełną servisówkę od A7 i nic nie ma. Podobno wtedy producenci nie podawali takich danych
JVC ql- A7/a70
-
32lysy
- Gramofon: Q202, Victor QLA7
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: JVC ql- A7/a70
To nie jest kwestia "wtedy", a bardziej kto i czy im się chciało 
Fora japońskie - ja bym sobie sam na te strony wszedł i je przetłumaczył, bo zaraz wyjdzie że czyjaś gdybologia jest uznawana za "wiarygodny pewnik" bo AI tak uznało.
Masz ten gramofon?
Fora japońskie - ja bym sobie sam na te strony wszedł i je przetłumaczył, bo zaraz wyjdzie że czyjaś gdybologia jest uznawana za "wiarygodny pewnik" bo AI tak uznało.
Masz ten gramofon?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
32lysy
Ja mam A7. Kumpel A70
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No to możecie sobie to ustalić jakby idąc od igły i jej compliance przy robieniu pomiaru rezonansu na płycie testowej.
W sensie - jeśli dla danej podatności wychodzi nam rezonans x Hz, i znana jest waga wkładki + headshell to można sobie zrobić przymiarkę pod m.e.
W sensie - jeśli dla danej podatności wychodzi nam rezonans x Hz, i znana jest waga wkładki + headshell to można sobie zrobić przymiarkę pod m.e.
-
32lysy
Ja aktualnie nie posiadam testowej. Muszę kumpla zapytać czy ma na swojej test rezonansu. Zawsze robiłem koszyk pod wkładkę do danego gramofonu zgodnie z danymi dostępny,i i było git.Teraz muszę część wkładek odchudzić dla victora A7 włącznie z odchudzeniem ciężarka przeciwwagi dla możliwości wyważenia poniżej nominalnej 14,5 gr Kupiłem drugą przeciwwagę i będę się bawił. Mam praktycznie same miękkie i średnio podatne wkładki, a wszystkie w koszykach wazą między 14-16 gr. Dla q202 miałem wszystko dopieszczone. Teraz część wkładek dla viktora przewidziałem i chciałem porobić obliczenia ale dane w sieci są z d...y. Różne źródła podają skrajne wartosci a najczęściej pojawia sie ME w okolicy 18gr z orginalnym 12,5 gramowym koszykiem. Koszyk potwierdzony z manualki. Kumpel ma ten sam problem z A70
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pójdź w lżejsze koszyki i już będziesz miał 12g
To by była w sumie m.e. prawie na poziomie Technicsowym, czyli 12g przy 7.5g HS.
1g różnicy.
To po co żeście się wpakowali w takie garmofony?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum