Smary-czary

Kosmiczne talerze z ramionami
ODPOWIEDZ
gucio.dolek

Smary-czary

Post autor: gucio.dolek »

Hej,
mam kilka gramofonów do zrobienia:
Dual 491
Pioneer PL-12d
Sony PS-T33
Akai AP D30

I nie mam smarów, do tej pory stosowałem to, co akurat było dostępne w warsztacie znajomego, jedyne, co mam sensownego to olej silikonowy do dyferencjałów 300k cSt - kupiłem kiedyś do windy do Bernarda.

Czy jakaś dobra duszyczka podrzuciłaby linki do jakichś 3 smarów, które załatwiłyby mi zapotrzebowanie? Próbowałem coś szukać, ale większość linków nie działa, części z polecanych nie ma już w ofertach, albo są w kilogramowych puszkach i absurdalnych cenach.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Smary-czary

Post autor: Wojtek »

gucio.dolek pisze:
03 lut 2026, 16:17
mam kilka gramofonów do zrobienia
Na handel czy jak?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
gucio.dolek

Post autor: gucio.dolek »

Wojtek pisze:
03 lut 2026, 18:23
Na handel czy jak?
Ja to bym je wszystkie zatrzymał i czytał im bajki na dobranoc, ale niestety coś będzie musiało pójść do ludzi... zmieniam robotę i już nie będzie gdzie tego przechowywać, muszę oduczyć się zbieractwa :D Jeszcze gdzieś jest jakiś Grundig, ale z tego, co pamiętam, to on prawie jak jakiś Dual wygląda. Poza tym trochę szkoda, jakbym je wszystkie porobił i zapakował w folię, żeby czekały czort wie na co. No i obiecałem sobie, że dopóki nie ogarnę tego, co mam, to nie ma kupowania kolejnych ustrojstw, niezależnie czy to gramofon, magnetofon, radio czy co tam jeszcze wymyślę.

Także no, chcąc nie chcąc czegoś się będę musiał pozbyć, ale jeszcze nie wiem których.
Awatar użytkownika
zbigw
Gramofon: Technics SL-1510

Post autor: zbigw »

gucio.dolek pisze:
03 lut 2026, 16:17
Czy jakaś dobra duszyczka podrzuciłaby linki do jakichś 3 smarów, które załatwiłyby mi zapotrzebowanie?
Proszę bardzo, do wyboru - do koloru
https://www.rc4max.com/chemia-modelarsk ... ate-racing
Technics SL-1510 / Pickering XSV-3000 / PreamP Dyskretniok by Jaculek / Densen DM-10 / ATC SCM11
TAG McLaren CD20R / Naim ND5XS
ODPOWIEDZ