Wszystko o MFSL

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SimonTemplar

Re: Wszystko o MFSL

Post autor: SimonTemplar »

winylowy_luke pisze:
25 lis 2025, 09:50
Wielu nie było jeszcze, ja się pytam np. gdzie nowe Milesy?
Nikt nic? Agharta, Black Beauty, Dark Magus... ludzie co z Wami?
Jak czegoś gdzieś nie ma to jest gdzie? :mrgreen:
IMG_1889.jpg
Wszystkie piękne ale super zaskoczeniem jest dla mnie Sketches. Najlepiej brzmiące Szkice jakie posiadam i jakie słyszałem ever. Słucha się tego (w końcu) z wielką przyjemnością. 33 obroty w tym wypadku to bonus - nie trza ganiać po pokoju co kwadrans. No nie lubię ćwiczyć jak odpoczywam ;). Dodam dla kolegów co może nie czytali narzekań w necie (luźny przekład ): "po ch. 33rpm UD1S?!, Skok na kasę, jak grubo to tylko 45!" No i takie zdziwienie teraz :lol: Jak widać da się.
Jak wypada do mofika z 2013? Mam obie i po 2013 już nie sięgnę.

Skąd ta róznica się zastanawiałem :think: :
"Why Isn’t This UD1S Pressed on MoFi SuperVinyl?"
https://mofi.com/shop/music/vinyl/miles ... iles+davis

daru0105 pisze:
21 lis 2025, 07:55
Jeszcze mam w kolekcji Tutu Rhino High Fidelity, który gra bardzo zacnie, albo i lepiej :)
Również jestem za "lepiej". To trza mieć i doświadczyć :shock:

darkman pisze:
18 lis 2025, 15:43
Miles Davis, Miles Smiles,
p.s. podoba mi się idea jeden mofik tygodniowo.. jak na ten rok, postaram się podołać - na szczęście do końca rocku pozostało ich niewiele, ja to mam far
I to rozumiem! Dajesz Darku = trzymam kciuki i kibicuję :happy-cheerleadersmileyguy:

Pozdrawiam kolegów (wybaczenie za przydługawą absencję :pray: ).
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Post autor: winylowy_luke »

SimonTemplar pisze:
wczoraj, 12:29
Jak czegoś gdzieś nie ma to jest gdzie?
:clap:
SimonTemplar pisze:
33 obroty w tym wypadku to bonus - nie trza ganiać po pokoju co kwadrans. No nie lubię ćwiczyć jak odpoczywam .
I ja również. Wolę zdecydowanie 33rpm a jeżeli jeszcze gra lepiej od 45 to :dance:
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 IV-MR/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
Schiit Kara F / HusaRIAA v2
Topping E50 / Fosi V3 Mono / Polk Audio Reserve R700 / Sennheiser HD 660S
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

SimonTemplar pisze:
Pozdrawiam kolegów (wybaczenie za przydługawą absencję :pray: ).
Szymon? Eeee Q nie wierzę. Ktoś się podszywa, chyba :D :D

No witaj przecież! Gdzie Ty podziewał, się? Przecież Stary bez Ciebie to nie ma sensu. Marazm Panie i zgryzota jak Himalaje nie przymierzając.

Tak parę dni temu przeglądałem wątek o KoB bo mi się zlinkował w wyszukiwarce AI, ale jaja.
No i czytam, ża darkmana nie ma: autor Simon". Skąd? Ja tu jestem cały czas, tylko się nie odzywam za często. I sobie pomyślałem, no kurde napiszę do niego. Znowu. No ale może człek odpoczywa i nie chce. I tyle. To szanuję zwłaszcza, że miałem taki okres też.

Bo skonstatowałem, że mi się trochę zmienił osąd, choć klasyfikacja Kob na tym samym poziomie (2Eye-ale problem zwykle z dobrym stanem pozyskania, UHQR 33 clear, itd) ale BBrew mi poszło trochę skosem, zaś wątku takiego nie mamy i chciałem się z Tobą podzielić.. podziałkować opinią. Koniecznie z Tobą.
Otóż odkryłem rewelacyjne wydanie KoB na pierwszej Columbii zaraz po wydaniach 2Eye, czyli pierwsze nie DwaOczy, to jest gdzieś 70 rok nie dalej niż pierwsza połowa. Doskonałe brzmienie i nawet jeden gość z fimików się ze mną zgadza pozycjonując ją również wysoko, choć obaj wysoko pozycjonujemy ten box Complete BB na metalowym spine wydaniu CD, a nawet to DMM seria z kółkiem.
No i pomyślałem, dobra to szukam Szymona i zrobimy klasyfikację wydań BB. No to szukam, pytam.. kombinuję, ale te młode dusze teraz na forum to mnie zapytały " ale o kogo Pan pyta"? Coś Pan pijanay My(!) tu Q znamy wszystkich co się udzielają we wątku "Płyty w Biedronece, a o takim gościu nie słyszeliśmy!"...a ma jakieś posty w ogóle na forum czy to nowy jakiś?
Tak to nowy koledzy. Jest. To dziękuję wam i spadam.

Hm, co do Dark Magusa**, to może się jednak złamię. Bardzo bowiem lubię i często słucham tego albumu. MoV-kę pewnie ktoś sobie odkupi.
No ale najpierw czekam na Panagea i to już będzie mfsl, na pewno.
Sketches na łanstepie TAK. Ja wiedziałem o tym (brat posiada), ale po prostu nie jest to moja ulubiona płyta, mało kręci u mnie ten album i tak jakoś zeszło. No ale never say never :)

** taka sztuka dla sztuki, bo to wydanie Mov akurat oceniam klasyfikacyjnie w topie. Wyszło im bardzo dobrze na moje ucha. Jednak ostanio żonka skonstatowała: "Fajne te mufinki i ładnie wydane, dobrze Ci jednak kazałam kupić ten wielki gramofon co mi graci w salonie". No to trzeba temat pociągnąć! ;)
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

darkman pisze:
wczoraj, 14:16
No witaj przecież! Gdzie Ty podziewał, się?
Dark, nie tylko winyl.net jest w sieci i Simon nie tylko tu siedzi. Byś poszperał w sieci tobyś znalazł Simona. Ja juź dawno znalazlem i Dark Magus był. I nie tylko :mrgreen:
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
SimonTemplar

Mawis pisze:
wczoraj, 15:55
Byś poszperał w sieci tobyś znalazł Simona
Tu mnie masz! Takich ludzi nam potrzeba w wywiadzie! :clap: A swoją drogą nie ma co wspominać. Niech to zostanie poza winyl.net please :pray:
darkman pisze:
Szymon? Eeee Q nie wierzę. Ktoś się podszywa, chyba :D :D
:lol: No tak to wygląda.
darkman pisze:
I sobie pomyślałem, no kurde napiszę do niego. Znowu.
Tak coś czułem bo mnie kure.sko uszy piekły ostatnio. Myślę sobie NIC innego jak Dark wspomina, czas się ogarnąć i coś skrobnąć.
darkman pisze:
Otóż odkryłem rewelacyjne wydanie KoB na pierwszej Columbii zaraz po wydaniach 2Eye, czyli pierwsze nie DwaOczy, to jest gdzieś 70 rok nie dalej niż pierwsza połowa. Doskonałe brzmienie
Miałem to swego czasu na celowniku z racji opinii dobrych ale odpuściłem bo mam bana niepodważlannego na KoBa! nie bo nie. Oczywiście do czasu jak się trafi kolejna "okazjo perełka" to biere! Takie rozdwojenie jaźni mam. Bardzo sobie chwalę Milesy z labelem po 70 roku. Najwięcej ich mam = sporą kopę :doh: Temat na inny wątek. Ledwom przylazł i już śmieci :doh:
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

SimonTemplar pisze:
wczoraj, 17:26
Niech to zostanie poza winyl.net please
Oczywiście.
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
SimonTemplar

Wracając do mofików i Milesa...
Someday My Prince Will Come
https://www.discogs.com/release/2517342 ... -Will-Come
IMG_1894.jpg
Swego czasu szukałem na naszym forum opinii dot. tego wydania. Korciło mnie okropnie aby mieć...Wiecie, rozumiecie :roll:
Moje jedyne brakujące ogniwo w postaci Milesów od MoFi.
Rozumiem i podzielam opinię Myszora jak i innych nałogowych ;) zbieraczy MoFików z epoki. Te stare wydania brzmią obłędnie. Kiedyś to potrafili na cienkim placku zrobić cuda! Teraz to tylko Italiańcy tak pizzę potrafią kręcić. Palce lizać. Jak się wam trafi to zawijać i się nie zastanawiać. W domu czekać was będzie uczta. Może to kiedyś MoFi wznowi. Szansa pewnie jest ale na DSD jak już niestety a może stety? :think:
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Się zapoluje, no problem gonimy króliczka.
Z tych wydań na wypasie to w swoim czasie wziąłem Princa Willa na Analogue Prod., ale jak MoFi wznowi, to sobie nie odmówię. Chociaż i z epoki mufinek się może trafić.
Awatar użytkownika
daru0105

Post autor: daru0105 »

SimonTemplar pisze:
wczoraj, 18:35
Wracając do mofików i Milesa...
Someday My Prince Will Come
https://www.discogs.com/release/2517342 ... -Will-Come
IMG_1894.jpg
Swego czasu szukałem na naszym forum opinii dot. tego wydania. Korciło mnie okropnie aby mieć...Wiecie, rozumiecie :roll:
Moje jedyne brakujące ogniwo w postaci Milesów od MoFi.
Rozumiem i podzielam opinię Myszora jak i innych nałogowych ;) zbieraczy MoFików z epoki. Te stare wydania brzmią obłędnie. Kiedyś to potrafili na cienkim placku zrobić cuda! Teraz to tylko Italiańcy tak pizzę potrafią kręcić. Palce lizać. Jak się wam trafi to zawijać i się nie zastanawiać. W domu czekać was będzie uczta. Może to kiedyś MoFi wznowi. Szansa pewnie jest ale na DSD jak już niestety a może stety? :think:
O kurcze . Cudowne wydanie. :clap: :clap: :clap:
Mam:
https://www.discogs.com/release/2196742 ... -Will-Come

Ale tego Mofika zazdraszczam :)
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

daru0105 pisze:
dzisiaj, 06:58
Mam:
https://www.discogs.com/release/2196742 ... -Will-Come
O! To,to. Właśnie, też wtedy brałem jakoś w preorderze jakoś w 22 lub wcześniej. Fajnie to zrobili.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Hi Panowie Moonflower/mfsl25/33/ na amazonie 278,47, niestety doliczają wysyłkę i akurat ta przesyłka nie kwalifikuje obsługi paczkomatu. Mnie się nie opłaca w takim razie, ale może ktoś skorzysta bo wychodzi coś $60-65? Poza paczkomat nie biorę zwykle, bo miejscowy kurieł to łajza, szkoda mi nerwów. (normalnie w kraju obecnie to 346, ale idzie black piątek to who now?).
ODPOWIEDZ