Dzisiaj dzięki kolegom z forum dostałem instrukcję więc mogłem wyregulować ramię tak jak powinno być , a teraz już tylko pozostaje mi słuchać muzykę i ewentualnie bawić się w wymianę wkładek.
Z luzem nie zawsze jest tak że ma go zupełnie nie być. Opór ruchu to wróg a jak luz niknie to zwiększaja się opory. Pomiary luzu i oporów ruchu to część serwisu ramienia. To dość upierdliwa zabawa.
Nie będę w temacie polemizował bo się na tym absolutnie nie znam , ramię chodzi bardzo lekko tak jak przed jego dokreceniem.ŁDŁ pisze: ↑12 paź 2025, 01:49Z luzem nie zawsze jest tak że ma go zupełnie nie być. Opór ruchu to wróg a jak luz niknie to zwiększaja się opory. Pomiary luzu i oporów ruchu to część serwisu ramienia. To dość upierdliwa zabawa.
Pół obrotu? Ciut dużo, co tam się musiało dziać?.... Ciekawe w jakim stanie są łóżyska.
Z informacji jakie przed chwilą otrzymałem od sprzedającego wymieniał to Pan Tomasz Kotlewski , z oddaniem raczej będzie lipa
Od wymiany do sprzedaży mogło się podziać wiele. Dlaczego nie ma opcji zwrotu?
Wojtek , moje przygody z wkładkami są takie kupiłem AT540 jest świetna ( zresztą Ty mi ją polecałeś ) lubię jej słuchać , druga nowa wkładka Hana EL i ona mnie rozczarowała niby wszystko gra ale brakuje mi czystości jakie prezentuje AT. Więc mówię sobie wezmę AT33PTG ale używaną założyłem , że mi podejdzie i faktycznie pierwsze dźwięki potwierdziły , że to dobra droga. No ale przesunięcie w kanałach jest tak duże , że ja człowiek w zaawansowanym wieku to słyszy. Co do zwrotu to po pierwszych wymianach korespondencji raczej widzę to marnie.