Witam się!

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Agneska

Witam się!

Post autor: Agneska »

Witam,
miałam zacząć tak... mam na imię Aga i mieszkam w Łodzi, ale bałam się, że mnie zespamujecie, więc...
mam na imię Aga, trafiłam do Was nieco dziwnego powodu... otóż taką "prawdziwą" muzykę kocham od dawna i przy wszelkich okazjach starałam się słuchać takiej dawnej, powojennej muzyki, a że weszłam w posiadanie wiekowego sprzęciora, postawiłam sobie za punkt honoru usprawnić toto. Powód okazał się o tyle słuszny... lekarz zalecił dziecięciu słuchać muzyki w pełnym wymiarze fonicznym czy jakoś tak.
I jak? może być?
Tak czy inaczej witam się z Wami serdecznie i mam nadzieję, że pomożecie mi usprawnić naszego "dziadka".

Pozdrawiam,
Aga
Awatar użytkownika
zoombie

Witam się!

Post autor: zoombie »

Łódź Rulez! :D
Witaj Aga! :) :) :)

Jakiego masz "dziadka"?
eenneell

Re: Witam się!

Post autor: eenneell »

:text-welcomeconfetti:
No właśnie; podeślij "metrykę Dziadka" ;)
Takie tam... imię. nazwisko, pesel, miejsce urodzenia. ;) ..etc
Agneska

Witam się!

Dziękuję za tak gromkie przyjęcie :D
Dziadek... stary jest i się z nim starość paskudnie obeszła... lat ma wiele, na "metryce pod tarczą znalazłam takowe dane:
imię i nazwisko: GRAMOFON WALIZKOWY ZE WZMACNIACZEM
PESEL: Typ WG-252
Urodzony: w 1963 roku w Polandzie :D
Jak jeszcze z 5 lat temu na wakacjach słuchaliśmy na nim BON JOVI to ćwierkał pięknie jak skowronek, a teraz, pokruszona gumowa podkładka i ogólny brak współpracy zachęca do zrobienia czegoś z tym. O ile obudowę sobie odnowię, choćby zdecoupaguję, za to w elektryce gorzej... ale mam nadzieję że z Waszą pomocą coś się z niego uda zrobić, bo bardzo bym chciała by trochę posłużył, w końcu dziadek też darzy go wielkim sentymentem ...
Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
zoombie

Witam się!

Post autor: zoombie »

Jeśli mogę coś zasugerować, to owszem, odnowić dziadunia można, ale raczej po to, by ładnie wyglądał na półce. Bo żeby słuchać na nim płyt, to trochę ich szkoda ... I szkoda dziecięcia. Muzyki w pełnym wymiarze fonicznym to raczej z tego cudu techniki PRL nie usłyszy ... Cud ten ma tylko jedną zaletę - nic więcej (czyli ani odrębnego wzmacniacza, ani zestawów głośnikowych) do słuchania nie potrzebuje. Ale.... czy o to chodzi?
Awatar użytkownika
kaZ

Witam się!

Post autor: kaZ »

Cześć :)
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
Awatar użytkownika
Winters

Witam się!

Post autor: Winters »

Serwus.

Łódź co raz bliżej przejęcia forum.
DIOMEDES KATO
Agneska

Witam się!

O tak ... Łódź potrafi być bardzo ekspansywna :D
Witam serdecznie witających!
Zoombie - widzisz, masz rację, w zasadzie zanurkowałam tu, myśląc sobie, pełno tam tęgich umysłów w temacie, więc coś się z tego wystruga, może nawet zadziała, ale fakt faktem "z ...a bata nie ukręcisz" z całym szacunkiem dla "dziadunia" rzecz jasna :D nie ma co katować i tak już zmęczonych płyt.
Nie znam się na sprzęcie, ba - zielona jestem jak szczypior na wiosnę, a że potrzebne nam tylko do własnego użytku i do dziecięcego słuchania w klimatach mozartowsko/gregoriańskich, czasem też trochę lat 50-80 bardziej dla nas... nie wymagam nie wiadomo jakich bitów, ale duży rozstrzał foniczny mile widziany, wręcz konieczny. Chciałabym się jednak nieco przygotować w tej sytuacji do zakupu, coby potencjalny sprzedawca nie miał ze mnie beki.
Wam pozwalam, a co mi tam ;)
A tymczasem - idę poczytać pościki, może się nawet czegoś nauczę ;)
Pozdrawiam, zwłaszcza ewentualnych doradców, w tej kwestii nie wiem czy posuwać się do zakładania "nie fachowego" wątku, co admin na to?
Awatar użytkownika
Winters

Witam się!

Post autor: Winters »

Agneska pisze:Pozdrawiam, zwłaszcza ewentualnych doradców, w tej kwestii nie wiem czy posuwać się do zakładania "nie fachowego" wątku
Posuwać!
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Witam się!

Post autor: Wojtek »

To też zależy o czym miałby on traktować :) Mamy już kilka wątków, które starają się odpowiedzieć na pytanie "jak zacząć", do których, w razie potrzeby, można się przecież podczepić.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Cześć :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Mr. Moonlight

Post autor: Mr. Moonlight »

Witaj Aga
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Witam się!

Post autor: Kocewicz »