Witam się!
-
Witam się!
Witam,
miałam zacząć tak... mam na imię Aga i mieszkam w Łodzi, ale bałam się, że mnie zespamujecie, więc...
mam na imię Aga, trafiłam do Was nieco dziwnego powodu... otóż taką "prawdziwą" muzykę kocham od dawna i przy wszelkich okazjach starałam się słuchać takiej dawnej, powojennej muzyki, a że weszłam w posiadanie wiekowego sprzęciora, postawiłam sobie za punkt honoru usprawnić toto. Powód okazał się o tyle słuszny... lekarz zalecił dziecięciu słuchać muzyki w pełnym wymiarze fonicznym czy jakoś tak.
I jak? może być?
Tak czy inaczej witam się z Wami serdecznie i mam nadzieję, że pomożecie mi usprawnić naszego "dziadka".
Pozdrawiam,
Aga
miałam zacząć tak... mam na imię Aga i mieszkam w Łodzi, ale bałam się, że mnie zespamujecie, więc...
mam na imię Aga, trafiłam do Was nieco dziwnego powodu... otóż taką "prawdziwą" muzykę kocham od dawna i przy wszelkich okazjach starałam się słuchać takiej dawnej, powojennej muzyki, a że weszłam w posiadanie wiekowego sprzęciora, postawiłam sobie za punkt honoru usprawnić toto. Powód okazał się o tyle słuszny... lekarz zalecił dziecięciu słuchać muzyki w pełnym wymiarze fonicznym czy jakoś tak.
I jak? może być?
Tak czy inaczej witam się z Wami serdecznie i mam nadzieję, że pomożecie mi usprawnić naszego "dziadka".
Pozdrawiam,
Aga
- zoombie
-
Re: Witam się!

No właśnie; podeślij "metrykę Dziadka"

Takie tam... imię. nazwisko, pesel, miejsce urodzenia.

-
Witam się!
Dziękuję za tak gromkie przyjęcie
Dziadek... stary jest i się z nim starość paskudnie obeszła... lat ma wiele, na "metryce pod tarczą znalazłam takowe dane:
imię i nazwisko: GRAMOFON WALIZKOWY ZE WZMACNIACZEM
PESEL: Typ WG-252
Urodzony: w 1963 roku w Polandzie
Jak jeszcze z 5 lat temu na wakacjach słuchaliśmy na nim BON JOVI to ćwierkał pięknie jak skowronek, a teraz, pokruszona gumowa podkładka i ogólny brak współpracy zachęca do zrobienia czegoś z tym. O ile obudowę sobie odnowię, choćby zdecoupaguję, za to w elektryce gorzej... ale mam nadzieję że z Waszą pomocą coś się z niego uda zrobić, bo bardzo bym chciała by trochę posłużył, w końcu dziadek też darzy go wielkim sentymentem ...
Pozdrawiam,

Dziadek... stary jest i się z nim starość paskudnie obeszła... lat ma wiele, na "metryce pod tarczą znalazłam takowe dane:
imię i nazwisko: GRAMOFON WALIZKOWY ZE WZMACNIACZEM
PESEL: Typ WG-252
Urodzony: w 1963 roku w Polandzie

Jak jeszcze z 5 lat temu na wakacjach słuchaliśmy na nim BON JOVI to ćwierkał pięknie jak skowronek, a teraz, pokruszona gumowa podkładka i ogólny brak współpracy zachęca do zrobienia czegoś z tym. O ile obudowę sobie odnowię, choćby zdecoupaguję, za to w elektryce gorzej... ale mam nadzieję że z Waszą pomocą coś się z niego uda zrobić, bo bardzo bym chciała by trochę posłużył, w końcu dziadek też darzy go wielkim sentymentem ...
Pozdrawiam,
- zoombie
Witam się!
Jeśli mogę coś zasugerować, to owszem, odnowić dziadunia można, ale raczej po to, by ładnie wyglądał na półce. Bo żeby słuchać na nim płyt, to trochę ich szkoda ... I szkoda dziecięcia. Muzyki w pełnym wymiarze fonicznym to raczej z tego cudu techniki PRL nie usłyszy ... Cud ten ma tylko jedną zaletę - nic więcej (czyli ani odrębnego wzmacniacza, ani zestawów głośnikowych) do słuchania nie potrzebuje. Ale.... czy o to chodzi?
- kaZ
Witam się!
Cześć 

"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
- Winters
-
Witam się!
O tak ... Łódź potrafi być bardzo ekspansywna 
Witam serdecznie witających!
Zoombie - widzisz, masz rację, w zasadzie zanurkowałam tu, myśląc sobie, pełno tam tęgich umysłów w temacie, więc coś się z tego wystruga, może nawet zadziała, ale fakt faktem "z ...a bata nie ukręcisz" z całym szacunkiem dla "dziadunia" rzecz jasna
nie ma co katować i tak już zmęczonych płyt.
Nie znam się na sprzęcie, ba - zielona jestem jak szczypior na wiosnę, a że potrzebne nam tylko do własnego użytku i do dziecięcego słuchania w klimatach mozartowsko/gregoriańskich, czasem też trochę lat 50-80 bardziej dla nas... nie wymagam nie wiadomo jakich bitów, ale duży rozstrzał foniczny mile widziany, wręcz konieczny. Chciałabym się jednak nieco przygotować w tej sytuacji do zakupu, coby potencjalny sprzedawca nie miał ze mnie beki.
Wam pozwalam, a co mi tam
A tymczasem - idę poczytać pościki, może się nawet czegoś nauczę
Pozdrawiam, zwłaszcza ewentualnych doradców, w tej kwestii nie wiem czy posuwać się do zakładania "nie fachowego" wątku, co admin na to?

Witam serdecznie witających!
Zoombie - widzisz, masz rację, w zasadzie zanurkowałam tu, myśląc sobie, pełno tam tęgich umysłów w temacie, więc coś się z tego wystruga, może nawet zadziała, ale fakt faktem "z ...a bata nie ukręcisz" z całym szacunkiem dla "dziadunia" rzecz jasna

Nie znam się na sprzęcie, ba - zielona jestem jak szczypior na wiosnę, a że potrzebne nam tylko do własnego użytku i do dziecięcego słuchania w klimatach mozartowsko/gregoriańskich, czasem też trochę lat 50-80 bardziej dla nas... nie wymagam nie wiadomo jakich bitów, ale duży rozstrzał foniczny mile widziany, wręcz konieczny. Chciałabym się jednak nieco przygotować w tej sytuacji do zakupu, coby potencjalny sprzedawca nie miał ze mnie beki.
Wam pozwalam, a co mi tam

A tymczasem - idę poczytać pościki, może się nawet czegoś nauczę

Pozdrawiam, zwłaszcza ewentualnych doradców, w tej kwestii nie wiem czy posuwać się do zakładania "nie fachowego" wątku, co admin na to?
- Winters
Witam się!
Posuwać!Agneska pisze:Pozdrawiam, zwłaszcza ewentualnych doradców, w tej kwestii nie wiem czy posuwać się do zakładania "nie fachowego" wątku
DIOMEDES KATO
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witam się!
To też zależy o czym miałby on traktować
Mamy już kilka wątków, które starają się odpowiedzieć na pytanie "jak zacząć", do których, w razie potrzeby, można się przecież podczepić.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Cześć 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Mr. Moonlight
Witaj Aga
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
― John Lennon
- Kocewicz
- Kontakt:
- Robert007Lenert
- Kontakt: