To w takim razie takie rozwiązanie na 22mm wygląda na właściwsze.
https://pl.aliexpress.com/item/10050086 ... in_prod%3A
To w takim razie takie rozwiązanie na 22mm wygląda na właściwsze.
Może nie w każdej wkładce zadziała ale najpierw przykręcasz ją na tylko jedna śrubkę, przekrzywiasz solidnie dla lepszego dostępu do pinów i wtedy podłączasz kabelki. A po "prostujesz" i skręcasz drugą śrubką.tatachabera pisze: ↑31 sie 2025, 20:15W przypadku niewymiennego koszyka dla mnie oznacza łatwiejszy montaż samej wkładki. Brak ograniczeń w dojściu. Nie wyobrażam sobie montażu na przykład ADC XLM w wersji z półotwartymi uchwytami montażowymi w sztywno umocowanym ramieniu. Podobnie robię w Denonie DL-59L. Jak wymieniam wkładkę zawsze wyciągam rurkę a nie gimnastykuję w mocno upierdliwej, niewygodnej pozycji. Na wymontowanym łatwiej podpiąć kabelki no i oczywiście przykręcić samą wkładkę.
Spróbuj z takim montażem na sztywnym ramieniu z MC bez zabezpieczonej igły![]()
Dzięki za pomysł. Człowiek całe życie się uczy
Kiedy ostatni raz ustawiałeś azymut na poziomie ramienia?
Aha. A czytałeś w ogóle co tatachabera szuka?
Dzięki za propozycję ale jednak szukam ramienia o ME poniżej 10g ( najlepiej znacznie poniżej 10g )mrcnoos pisze: ↑01 wrz 2025, 11:02Skoro już zacząłeś naciągać budżet To zapraszam na swój kram![]()
Też rzut beretem od Gdyni i może akurat się w obrysie plinty zmieści![]()
viewtopic.php?p=431700#p431700
W ADC nie ma możliwości ustawienia w żaden sposób ani z poziomu ramienia ani z poziomu koszyka.
Spoko, ale ja nie o to pytałem. Odpowiesz na pytanie?tatachabera pisze: ↑01 wrz 2025, 11:17W ADC nie ma możliwości ustawienia w żaden sposób ani z poziomu ramienia ani z poziomu koszyka.
Ramiona Grace to niestety egzotyki u nas.
Oczywiście że odpowiem
To zabawy nie dla mnie
W takim razie żeby nie wtopić, tylko SME pozostaje
Większość ramion bez wymiennych koszyków tego nie ma. Te z koszykami też nie wszystkie mają. LMF2 ma? Bo z tym mocowaniem zakładał bym że nie.tatachabera pisze: ↑01 wrz 2025, 11:58Wojtek pisze: ↑32 min temu
Azymut można też regulować poprzez kliny między koszykiem, a dachem wkładki.
To zabawy nie dla mnie
Ja w SME to się ustawia z poziomu ramienia?tatachabera pisze: ↑01 wrz 2025, 11:58Jeśli przyjąć że regulacja W SME jest z poziomu ramienia to często. Jeśli to poziom koszyka to nie.