Pewnie jestem ,, do tyłu,, ale wielkie skrzynie zamiast normalnej plinty, jakoś do mnie nie przemawiają. Zwyczajny trend marketingowy. No, ale co kto lubi.
To jest fajny piwot tylko z doborem wkładki już jesteśmy ograniczeni do modeli bardzo podatnych. Przydaje się mieć do niego dodatkową wąską przeciwwagę. Z tego co wiem z dostępnością jest ciężko bo właściciela zastrzelili na polowaniu.
Rega, te obudowy to bardzo często są masywne wielowarstwowe i masywne obudowy by tłumić wibracje od jak by nie było stricte mechanicznego napędu, a nie ze względu na wygląd. Ten jest przy okazji.
Piterski - wiem , ze one często są klejone warstwowo. Wiem też, ze pierwsze takie były zastosowane właśnie dla wytłumienia drgań. Jednak, jak już napisałem, zwyczajnie mi się nie podobają. Mało tego, widziałem takie skrzynki wykonane z cienkiej płyty mdf , oklejonej okleiną, nawet nie fornirem, jedynie dla wyglądu. A czy faktycznie taka skrzynka wpływa znacząco na jakość odtwarzania, to już sprawa dyskusyjna. I tak , jak pisałem - CO KTO LUBI i jeśli komuś się to podoba to jego sprawa, a mnie nic do tego.