mmirmax13 pisze: ↑13 sie 2025, 12:03
A po przeczytanych opiniach na temat Shure właśnie liczyłem że to będzie duży przeskok.
Wiesz co, czym innym jest "zagrały tak samo", a czym innym "lepiej, ale mało lepiej".
Zapakujesz SASa (Grado nie ma takiej opcji) to nagle zrobi się dużo lepiej

Może kiedyś się przekonasz, choć nie namawiam jakoś super mocno jeśli zależy Tobie na neutralności.
mmirmax13 pisze: ↑13 sie 2025, 12:03
To ten denon jest aż tak kiepskim gramofonem, że nie opłaca się zakładać do niego drogich wkładek?
A od kiedy to cena gra? W audio.
To tylko jeden parametr produktu.
Droższe auto niekoniecznie jedzie "lepiej" od tańszego, itd.
mmirmax13 pisze: ↑13 sie 2025, 14:11
Nie znam się na wkładkach i dlatego szukam tu pomocy.
To na jakiej podstawie odstrzeliwujesz polecajki, które już otrzymałeś?
Bo są tańsze niż zakłada Twój budżet?
Ja tego nie rozumiem, ale zakładam że stoi za tym jakaś głębsza myśl.
mmirmax13 pisze: ↑13 sie 2025, 14:11
Teraz szukam porządnej wkładki do tego ramienia w budżecie 5-7 tys., ma być szczegółowo i naturalnie, najlepiej MC. Amen

Ale dlaczego "najlepiej"?
Z jednej strony podkreślasz, że nie znasz się, a z drugiej dyktujesz warunki, nawet wbrew temu co chcesz osiągnąć.
Ma to jakiś sens?
Zaufaj tym co już przerzucili tego trochę
Bacek pisze: ↑13 sie 2025, 15:33
Z drugiej strony polecenie komuś czegoś tak subiektywnego jak wkładka w tym budżecie jakieś tam ryzyko niesie że się nie dogadacie na temat tego co kto słyszy.
A ja właśnie biorę to ryzyko na siebie, że będzie klient zadowolony, a mimo to...
Marcinus pisze: ↑13 sie 2025, 19:58
Niestety żebyś wiedział co tak na prawdę chcesz, to musiałbyś samemu posłuchać i wybrać to co Ci odpowiada.
Tak najlepiej, ale z drugiej strony rozumiem że kolega chce obrać jakiś kierunek zamiast bulić na oślep.
A nawet jeśli iść tą drogą - bogatsze doświadczenie zyskamy próbując różne tańsze opcje niż wykrwawiać się na "tą jedyną".
winylowy_luke pisze: ↑13 sie 2025, 20:45
Ja bym polecał przyjrzeć się Audio Technice z serii ART
Dobra sugestia. Chyba najbardziej neutralna ze współczesnych MC Audio-Technici.
Jak już musi być koniecznie MC LO bo MM "śmierdzą" to Denony DL-30x to swoiste pewniaki względem opisanych oczekiwań.
Znane i lubiane, do gramofonu Denon przypasują.
Swoją drogą uwaga na DL-304 obecnie wystawiane na olx w atrakcyjnych cenach - tanie retipy, widać po zdjęciach, a sprzedawcy niekoniecznie się tym chwalą.