Krzakoo pisze: ↑22 lip 2025, 17:27
Nie sądzę żeby to był referencyjny dźwięk Iskry 

Hihi, no wiesz jeśli kiedyś przeczytasz nasze dyskusje z człowiekiem od Iskry, to czy ja wiem? Gość jest niełatwy w obejściu ale podobno bardzo pomocny i sympatyczny - tyle wiem od kolegów mających bezpośrednie doświadczenia w materii spotkań trzeciego stopnia, bo sam zakwalifikowałem człowieka do kategorii "słońce mu z dupy świeci"  

Co niczego nie ujmuje oferowanemu preampowi. 
 W sumie Mozart był idiotą, a jaka muza i kompozycja!
Krzakoo pisze: ↑22 lip 2025, 17:27
Słychać az było muzykę z samej wkładki. Tak jak bez PRE.

No tak się domyśliłem, że to ten efekt.
Tak sądzę w Audiokulturvie powinieneś uzyskać pomoc i wsparcie ewentualnie serwisowe. 
Zerknij sobie jeszcze na tę stronę i table kalibracyjne (powinieneś mieć z pudełkiem, ale nie wiem co masz), tekst zresztą też dość w miarę, osobiście lubię tam zaglądać "z marginesem bezpieczeństwa", ale owszem.
http://stereoikolorowo.blogspot.com/201 ... -mmmc.html
Dystrybutorem, choć nie wiem czy nadal wyłącznym jest/była Planeta Dźwięku. Znam salon warszawski z autopsji i obsługa jest tam profesjonalna i kompetentna, da się pogadać bardzo sensownie, co nie jest takie oczywiste w "tych różnych" firmach audio.
Może @Marcinus tu wpadnie, ma dwie Iskry własne chyba nadal w obu rewizjach firmowych. Ja miałem do testowania pod swoje wymagania jedną z jego, a może i obie.. nie pamiętam, bo to jakiś czas temu.