DENON DL103 (bez R) i IGD
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: DENON DL103 (bez R) i IGD
Ja nie hejtuję 103 choć lubię pieszczotliwie na nią mówić "tępak"
, ale jak czytam że najtańsza MC LO na rynku wymaga jakiegoś wyjątkowego ramienia czy warunków do zagrania albo że "tego nie ma nigdzie indziej" to nie wypada milczeć.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mich.G
- Gramofon: Brinkmann
Re: DENON DL103 (bez R) i IGD
Chyba nikt nie napisał, że nigdzie. Natomiast ja podtrzymuje moje zdanie, że bardzo dużo drogich wkładek MC, z ostrym szlifem, nie ma tego czegoś co ma Dl 103(w różnych wersjach) Nie ma tej koherentności, plastyki, podawania muzyki w holistyczny sposób. Mimo bardziej zaawansowanej konstrukcji, lepszych materiałów i śledzenia. To są moje doświadczenia sięgające naprawdę dużych budżetów.Co do ramienia, słyszałem DL 103 na ramieniu Pro Jecta i Rega(RB 330) no mz to nie są odpowiednie ramiona dla tej wkładki. Po prostu grało to jaskrawo i wrzaskliwie, a przecież o Dl 103 można naprawdę wiele napisać, ale nie to że drze ryja. Na tej podstawie uważam, że trzeba jednak pewnej staranności przy doborze ramion dopełnić i tylko tyle.No i jeszcze jedno, Dl 103 zarzuca się fatalny tracking, na 12 calowym ramieniu lekkie problemy z IGD występują, ale są one bardzo delikatne i jak ktoś nie porównywał dl 103 na 9 i 12 calach i jego doświadczenia ograniczają sie tylko do tego pierwszego, w dodatku o małej masie, to może wylać wiadro pomyj na DL 103, bo zagra ona tak sobie. To są moje doświadczenia, nikomu nic nie narzucam, ale wiem co słyszę i wiem ile kosztują moje pozostałe wkładki. Więcej nie będę drążył, bo mam wrażenie, że nie o argumenty tu chodzi.
Brinkmann Bardo(Trant)/Brinkmann 12.1/Skyanalog G2Mk2/P1-G/Dynavector Karat17 DX/Denon 103/Denon 103C1/Brinkmann Fein/Benchmark LA4/Benchmark AHB2/Benchmark DAC3B/432 EVO/Harbeth SHL5 XD/Ton Trager.