Hiraga La Prepre

Klamoty domowej roboty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Hiraga La Prepre

Post autor: Wojtek »

Jaculek przeprasza że Wojtek trzyma zakładnika :morda: Dobre dobre.
Do połowy maja powinienem już skończyć szerokie testy.
Niestety czas na przerzucanie sprzętu i odsłuch płyt mam ograniczony przede wszystkim do godzin nocnych.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Jaculek
Gramofon: Dual 704, 721

Post autor: Jaculek »

Przepraszam, bo nie wziąłem pod uwagę, że tak poważnie weźmiesz się do testów. Mogłem wystrugać drugi egzemplarz :?
Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Peliks pisze:
03 mar 2025, 10:26
Rada no to bardzo prosta trzeba Hiragę umiejscowić o około 30-40 cm od "zakłucaczy" i tyle.
Moja już po poprawkach Jackowych i wymianie diody. Gram jakieś 2 tygodnie i jestem mocno zadowolony. Spełniła moje oczekiwania aż nad to co zakładałem, a miałem założenie proste choć średnio typowe - granie via sekcja MM wewnętrzna Luxmana L-435.
W drugim torze mam Nudę i SUT Ortofona, czas testowania w nim pewnie przyjdzie ale na razie jestem na tyle zajęty i zadowolony, że to plan na przyszłość pewnie wakacyjną.
Istotnie to mam ją jakieś 45 cm nawet od brumiaczy, bo tak mi wyszło na nowej półce, choć w wersji jeszcze pierwotnej, która była bardzo blisko gramofonu i wzmaka nie zauważyłem żadnych przydźwięków (może był na tyle znikome, że ich nie zarejestrowałem.
Peliks pisze:
03 mar 2025, 13:30
i nie czarowała dźwiękiem :D
No tak. Dobre określenie. Moja też czaruje. Nie wdając się w detale, bardzo mi przypadła do gustu.
Dobra robota Jacku i dziękuję.
Jaculek pisze:
10 mar 2025, 06:51
ZAW
Ano, tak robię, ale i standardowo gdy wzmak już pracuje parę godzin również (Jak Marek) i nic złego nie stwierdziłem. dotyczy to zwrówno wersji pierwotnej, jak i tej już po poprawkach.
No cóż, nie żebym jakoś chwalił przesadnie. Sprzęt jest po prostu dobry i to przez wielkie D. Ot tyle. Mnie nic więcej nie potrzeba. Czad i tyle.
Jacek 1972t

Post autor: Jacek 1972t »

Jaculek pisze:
26 kwie 2025, 16:32
Mogłem wystrugać drugi egzemplarz :?
Powinieneś zacząć strugać :D podejrzewam, że Wojtek już Ci go nie odda :lol:
ODPOWIEDZ